• örnegin bu cocuk buyuyunce, bir zamanlar o dergide gördügü biyosfer piramidini dün gibi hatırlayan, hala daha "o neydi öyle yaa", "simdi görsem yine orda olmak isterdim be" türü cümleler sarfetme olasılıgı yüksek olan; dogaya, uzaya, bilime, yeni olan herseye meraklı bir cocuk olarak da tanımlanabilir elbet, genelleme yapmak ne kadar dogruysa ..
  • mikromakinenin ne olduğunu hayal edebilen çocuktur. o zamanlar hayal olan teknolojilerin şimdi yavaş yavaş hayatımızın bir parçası olduğunu bilmektedir. bu hayatımızın parçası olma kısmına yaşayarak şahit olduğuna sevinmektedir ve hatta daha hayatımıza girmemiş teknolojilerin farkındadır. onları beklemekte ve gelişimlerini takip etmektedir.
  • maalesef bu kitlenin hiç de anormal özellikler geliştirmeyen, süperzekâ olup çıkmayan bir bölümü de vardır. miki fare filan ilgilerini çekmediği için bilim ve teknik okumuşlardır, bunun, dergiyle gönül bağı kurmaktan öte bir katkısı olmamıştır onlara.. onlar ki onlar......
  • elinden bilim teknik zorla alinip playboy verilmelidir.
  • muhtemelen okulda sosyal derslerda başarısız ancak fen ve matematikte çok başarılıdır. diğer arkadaşları gibi futbul delisi değildir ve ilerki yaşlarında da asla kahveye gitmeyecek futbol fanatiği takım tutan bir türk bireyi olamayacaktır. ayrıca o yaşta hatim edecek kadar çok bilim teknik dergisine ulaşabildiğine göre babası/amcası, bir yakını da bilim teknik fanatiğidir.
  • (bkz: bilim cocuk)
  • 2 sene geç kalmıştır.
  • büyük bir kısmı ileride sözlük yazarı olurlar.çocuklukları mutsuz ama etrafında ne olup bittiğinden haberdar olarak geçer..ilkokulda öğretmenlerine garip* sorular sorup bol bol dayak yerler,yaşıtları sokakta futbol,misket falan oynarken,onlar babalarının kütüphanesindeki kitapların yazarlarını ezberlemek,içlerini açıp koklamak gibi garip huylar edinirler..
  • her ay deliler gibi bakkala koşup, orada bilim ve teknik bulamayınca bayiilerin tekmilini turlamak pahasına değerlisini arayan, bir de çok anlayacakmış gibi inatla astrofizik, kuantum mekaniği, vb. konularında çıkan yazıları okuyan, okula gidip kendine benzeyen arkadaşlarıyla öğrendiklerini tartışan, hızını alamayıp bilim sevdasıyla feza gürsey bilim müzesinde düzenlenen (2 yıl sonra kapandığında velileri uyandırmak marifetiyle kampüste* tekrar açılmasına sebep olan) bilim okulu aktivitesine katılan çocuk modelinin 8 yaşındaki hali. bilgiye açlıktır ki bu çocugu onca "inek" suçlamasına göğüs germeye itip, deliler gibi öğrenme hırsı veren; bilim tekniktir ki cocugu doyurabilecek sayılı sınırlı kaynakların en bir kralı olan...
hesabın var mı? giriş yap