• trukiye'de 80 milyon insan var 3000 kusur test yapiliyor gunde ve bunun sonucunda gelen rakamlar resmi coronavirus rakamlari olarak kabul ediliyor.

    ozellikle buyuk ve kalabalik sehirlerde gercek vaka sayisi daha yuksektir. bunun en guzel ornegi new york. test sayisini arttirdiklari anda vaka sayisi da yukseldi. eminim dunyanin tum mega kentlerinde, uluslarasi havaalanlarinin bulundugu sehirlerde, uluslararasi gemilerin yanastigi liman sehirlerinde vaka tespit edilenden fazladir.

    mumkun oldugunca kendi onlemlerinizi alin, hic bir sekilde risk almamaya calisin.

    edit: yazim hatasini yakalayan yazara saygimdan oturu trukiye kismini yerinde degil, bir edit ile duzeltmeyi uygun gordum. yazinin girisindeki ilk kelime "turkiye'de" olacak
  • bugüne kadar toplam yapılan test - çok feci yanılmıyorsam 29.500 gibi bi rakam - new york da tek bir günde yapıldı.

    yapılıyor.
  • ölümler, vakalar gibi uygulanan test sayılarının da manupile edildiğini düşündüğüm için inandırıcı gelmeyen sayıdır. seçimlerde sandıkların sayımı gibi yapılan test, kaydedilen vakaların da incelenmesi gereken bir ülke olduk. bakayım... malezya'dan, katar'dan bile geriyiz. yollarımız, havaalanlarımız, köprülerimiz var ama afrika kabilesinden hallice bir ülke olduk.
  • acilen amerika'nın, kanada'nın, iskoçya'nın, güney kore'nin yaptığı gibi drive-through coronavirus test istasyonları açılıp faaliyete alınmalı.

    şayet, "ne kadar az test, o kadar düşük vaka sayısı" gibi bir politikamız yoksa tabi.

    (bkz: drive-through coronavirus test istasyonları)
  • vakaların temas çevresinin hepsine yapılıyor, ateşi olan herkese yapılıyor, solunum zorluğu çeken herkese yapılıyor dedi bugün sayın bakan. öyleyse süper de. aşağıdaki rakamlar ne? nerede bu test sayıları? nerede bu testlerin sonuçları? vaka sayısını sabitledik resmen. imkansız olmasına rağmen lineer vaka sayısı sadece bizde var. dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz.

    24 mart 3.952 test yapıldı. 343 yeni tanı var.
    23 mart 3.672 test yapıldı. 293 yeni tanı var.
    22 mart 1738 test yapıldı. 289 yeni tanı var.
    21 mart 2.953 test yapıldı. 277 yeni tanı var.

    böyle grafik mi olur?

    https://pbs.twimg.com/…aiwkds?format=jpg&name=large

    2 milyon kit bu hızla 2 yıl yeter bize.

    görmezden gelmemiz, test yapmamız, evde oturmamız bu virüsün yayılmasını engellemiyor. belirleyip izole etmezsek, virüsle mücadele edemeyiz. evde oturup dışardaki herkese bulaşmasını beklemiş oluruz. çıktığımız an da bütün evde oturduklarımız boşa gider.
  • sürecin çok boktan yönetildiğini, bilim kurulunun kesinlikle yöneticiler tarafından kaale alınmadığını, bu şekilde giderse covid-19 tanısı olan ölümlerin sayısı italya’dan daha vahim olacağını gösteren test sayısıdır. bugün çalıştığım hastanede covid-19 tanısı kesinleşen iki çalışan oldu hem de salı gününe kadar hastanedelerdi hepimiz gibi; ve bize hiçbir test yapılmadan bir kaç gün sonra test yapılacaksınız vs denilmeden sadece ateşinizi kontrol edin diyerek evlerimize yolladılar. bir de kendinizi izole edin dediler evin yemeği bende temizliği bende evde 2 yaş bebesi var acaba kendimi nasıl izole etmem gerekiyor? günlerdir burada yazdım günlerdir bu işin ciddiyetini anlatmaya çalıştım çünkü günlerdir farklı kaynaklardan ilgili makaleleri okuyorum arada olumlu haberler çıksa da geneli çok kaygılandırıyor maalesef bu pandemi herhangi bir rehaveti en ufak bir hatayı affetmeyecek kadar ciddi. anlıyorum hazine tam takır kuru bakır sokağa çıkma yasağı ilan etmeyeceksiniz o zaman herkesi test yapmak zorundasınız ilk false negatif çıkar o zaman ikinciyi üçüncüyü yapacaksınız. ben doğduğumdan beri vergi veriyorsam bu devlete bu devlet de gerekirse evde beni bulacak testimi yapacak yapmak zorunda.
  • 28000 civarı test yapılmış. 1800 civarı pozitif çıkan sonuç var, 80.000.000 luk ülkede. yersen...
    arkadaş bu 1800 civarı pozitif çıktı diyorlar ve bu çıkanlar arasında eski kuvvet komutanı aytaç yalman, fatih terim, abdürrahim albayrak, ünlü bir basketçi, 2 tane tanınmış iş adamı, ünlü bir futbolcu, ünlü bir gezgin vs... bu liste uzar gider.
    türkiye gerçekten küçük bir yermiş. pozitif olan vakaları medyadan tanıyorsak, hapı yuttuğumuzun resmidir
  • corona virüsler nisan gibi kayboluyor . o ihtimale göre süreç yönetiliyor nisan sonu kendiliğinden kaybolmaz ise s2ki tuttuk.
  • (bkz: halimiz itten beter keyfimiz paşada yok)

    serbest çağrıştı
  • bakanın tüm pozitif çıkanların temas çevresine test yapıyoruz demesine rağmen, kendi hastanesinde, hem testi ücretli yapıp, hem de pozitif çıkan annesiyle beraber hastaneye gelmiş kızına dahi test yapılmamasından da görüleceği üzere, hala vakaların temas çevresine test yapılmıyor. bu sayılar hiçbir şey. yapmayın! bir an önce pozitif olanları tespit edip izole edin.

    (bkz: 26 mart 2020 esenler medipol corona virüs rezaleti)
hesabın var mı? giriş yap