• musiad toplantısında konuşan cumhurbaşkanı erdoğan’ın “biz muhacirlik ve ensar kabiliyetinin ne olduğunu bilen bir kültürün unsurlarıyız. biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. biz bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. biz onları asla bu topraklardan kovmayacağız. bizim kapımız açık, onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. zekattan bu millet anlar ama onlar anlamaz” dediği açıklamalar…

    https://www.sozcu.com.tr/…a-devam-edecegiz-7123977/
  • üst edit erdoğan'ın konuşmasından alıntı:

    "suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız bay kemal."

    bay kemal ne alaka amk? göçmenler konusunda son günlerde sesi en gür çıkan kişi zafer partisi genel başkanı ümit özdağ. ümit özdağ rte'yi teğet geçer, rte ümit özdağ'ı.. zafer partisi'nin gizli saray yancısı olduğunu ve tek amacının muhalefeti bölmek olduğunu görmek bu kadar zor olmamalı.

    * * *

    zafer partisi ile al takke ver kullah misali paslasiyorlar.

    bu arada muhalifler en guclu adaylarindan birini yipratmakla mesgul.

    muhalif comarlar bu kafayla giderse ellerinde kala kala iki dilim kuru ekmek kalacak, vatanlarinda siginti durumuna dusecekler. ne yazik ki henuz durumun ciddiyetinin farkinda degiller.
  • (bkz: demografik darbe)

    yani konu defalarca kez yazıldı ancak, bu "din kardeşim" falan ayağının altında, türk ırkının asimile edilmesi, 20 yıl binbir baskı, yasak, yaşam tarzı vergisi, kanun ve polis zoruyla istenilen seviyede araplaşmayan türk sokaklarının bu selefi-vahabi kitle sayesinde arap yaşayışına adapte edilmesi, acaba tacize tecavüze uğrar mıyım endişesiyle türk kadın ve çocuklarının sokakları ve sosyal yaşamı terk etmesi ve kafalardaki islami yaşantının hakim kılınması var.

    yani belli bir siyasi ajandası ve rejim beklentisi olmayan kimse, başı boş , çoğunluğunun aktif gerilla savaşı tecrübesi olan, %90ı erkek ve 30 yaşının altında milyonlarca cihatçıyı ülkesine doldurup, kendi kadın ve çocuklarının götlerini videoya çektirtip, sınırsız suç işleme özgürlüğle sokaklarda dolaşma izni vermez.

    islami yönetimin getirdiği ekonomik yıkım, sattığı ülke malları falan bir kenara bu yapılan tarihi ihanettir.

    rte nin başında olduğu islami yönetim, türk halkının, özellikle gençlerinin ev-araba alma umutlarını sıfırladı, faturalarını ödeyemez hale getirdi, domatesi lüks gıda haline getirdi, ekmek kuyruklarında 1 lira ucuz ekmek için yaşlıları birbirini döver hale getirdi ve en nihayetinde bu "din kardeşlerini" getirilerek türk kadın ve çocuklarının sokakta yürürken taciz-tecavüz'e maruz bıraktı ve bu endişeyle yaşama mecburiyetiyle psikolojilerinin bozdu.

    türk halkı bu olaylara bakıp islami yönetimi tanısın.

    edit. bu arada 2002 seçimlerindeki genç parti olayı gibi zafer partisi olayı da kör göze sokuluyor.
    ü. özdağ da muhtemelen cevap verecek ancak, parmağın nereye gösterdiğine değil olayın özüne bakın ve türk insanına yapılan ihaneti görün.

    edit2. afgan,paki ve suriyelilerin ulkeye kayıtsız, sartsız doldurulmasının bir diğer nedeni de akp için çifte kazanç olmasıdır. ortamın islamileştirilmesinin yanı sıra ab sınır bekçiliği karşılığında ab-abd den siyasi ve finansal destek ve çoğu insan haklarına aykırı uygulamalara ses çıkarılmamasını sağlayarak istedikleri rejimi inşaa etme fırsatı yakalıyorlar. bugün doğu sınırından el ele tutuşup atlayarak bunu da videoya çekerek geçebilen afganlar mesela batı sınırına yaklaştırılmiyor bile.
  • sözde müslüman oldukları için, ne idüğü belirsiz tipleri bu topraklara sokmayın artık.
    yeter!
  • "cumhurbaşkanım, lütfen kendi adına konuş!" demek istediğim açıklamalardır. "biz" kipinde değil, "ben" kipinde söyle yani.

    mesela şöyle diyebilirsin:

    "ben" muhacirlik ve ensar kabiliyetinin ne olduğunu bilen bir kültürün "unsuruyum", "ben" bu yolda aynı anlayışla devam "ediyorum" de ve evine, sarayına, her nerede oturuyorsan oraya istediğin kadar afgan, suri, pakili vs. vs. al.

    ama "biz" deme.

    ne güzel, bir çırpıda kendi fikirlerini bizim fikrimiz yaptı. ileri demokrasi dediği bu olsa gerek.
  • yine gondermeyecegiz suriyelileri diyor.
    hala diger ulkelerdeki enflasyon cok yuksek diyor.
    insan artik ne diyecegini bilemiyor.

    sahsi fikrim: suriye mevzusu avrupa acisindan en onemli konu. avrupa birligine karsi elini hem guclu tutabiliyor hem de onlarin destegini de uzerinde almis oluyor. dw, bbc ve diger kanallarin youtube üzerinden yaptigi gocmen guzellemeleri de devam ediyor. avrupa su anda kim suriyelileri tutacaksa onu destekliyor. o baglamda rte elini guclu tutmus oluyor.
  • nas nas nas diyerek doların ateşini yükseltip sonra ani bir operasyonla (geçici süre) bastırması gibi tansiyonu yeniden yükseltiyor, suriyeli olsam çantamı bavulumu hazırlardım
  • yine ''bize sığınanlara sahip çıkacağız, onları asla kovmayacağız.'' demiş. geçenlerde 1 milyon suriyeliyi ülkesine gönderecekler kanka diyen troller vardı. medet umduğunuz suriyeliler sizin sonunuzu getirecek.
  • seçime giderken iyice batağa düşüyorlar bunların eskiden bir manipülasyon kafası vardı onu da yitirdiler. sandıkta görüşürüz.
hesabın var mı? giriş yap