• 2004 model b.i.g. parçası. çocukluğumu yemiştir.

    http://www.youtube.com/watch?v=zupww1aerd0
  • 1. dünya savaşı öncesi, bir kadının yaşlı kocasının öğretmenine olan olan aşkını anlatan, almanya'da geçen film. öğretmen ve yaşlı adam üzerinde savaş, etik, ahlak ve siyaset konuları işlenirken kadınla öğretmenin aşkı konusuyla ise kadının o zaman toplumdaki rolüne dikkat çekiyor. başrollerinde rebecca hall, alan rickman ve richard madden var. yönetmeni patricia leconte.

    4 eylüldeki venedik film festivalinde olumlu eleştiriler almış. imdb sayfasında ne zaman gösterime gireceği yazmıyor.
  • stefan zweig'ın "geçmişe yolculuk" adlı uzun öyküsünden uyarlanmış 2013 yapımı film.
    mevzubahis öykü, yazarın "kitapçı mendel" adlı eserinde benzer öykülerle birlikte yer almaktadır.

    --- spoiler ---

    - peki ya senin hayallerin?
    - benim hayallerim yok. yaşıyorum sadece...

    --- spoiler ---
  • ...
  • xiu xiu'nun kariyerinin en iyi albümlerinden biri olarak geçmektedir. albümden çok ilgi çeken kapak fotoğrafı ise gerçekten kafaları karıştıran türden. bu değişik kapağın öyküsünü okumak isterseniz buyurun:
    https://jeandrocoen.blogspot.com.tr/…-hikayesi.html
  • stefan zweig'ın "geçmişe yolculuk" novellasından uyarlanmış 2013 yapımı film. kitabı okuduktan sonra filmi izlemek istedim aynı tadı vermeyeceğini biliyor olsamda merak ettim. film beni hiçbir yönden tatmin etmedi kafamdaki ludwig ile başrolde ki richard madden uymuyordu. ayrıca film ve kitap arasında elbetteki farklılıklar olacaktı zira ayrıntıların değişmiş olması benim hoşuma gitmedi. kitapta ludwig yani filmde zeitz meksika'dan evli dönerken filmde ben bir kaç kişiyle birlikte oldum ama asla evlenmedim diyor oysa kitapta iki çocuğu vardı. filmde hanımefendinin eşi karl hoffmeister durumu bildiğini karısınıa söylüyordu lakin kitapta böyle bir ayrıntı hissettirilmemişti. filmde karl hoffmeister'ı çok fazla görürken kitapta fazla değinilmiyordu. kitabı okurken ve okuduktan sonra bir iç çekip düşüncelere dalmışken film bende yavan bir tad bıraktı. bol zaman varsa izlenebilir bir film ama etkileyicilik bakımından elbette kitabının yanından dahi geçmiyor. en kötü olanı kitap ve filmin sonunun farklı bağlanması kitapta verilen fikir ile filmdeki son bambaşka olmuş. ekranı yumruklayarak izledim. ludwig geçmişe özlem duyuyordu ama ne kendisi ne de sevdiği kadının aynı kişiler olmadığının bilincindeydi. ludwig her şeyi geçmiş gözüyle uzaktan izleyip gözlerinin önünde geçmişten gelen gölgelerle boğuşurken filmde zeitz bey hanımı öpüyor ve film bitiyor.
hesabın var mı? giriş yap