• iki gün üst üste aynı cümlelerle aynı konu üzerine devletin en üst kademesinden aynı şeyler dile getiriliyor. dün erdoğan’ın açıklamaları müttefikliğin ne anlama geldiğini sorgulamamızı mı istiyorlar diye soruyor.
    kahvedekilerin bildiklerinin en yetkili ağızdan dile getirilmesi. afrin için rusyadan izin alınıştı peki ya şimdi.

    cumhurbaşkanı erdoğan, "suriye sınırını büyük ölçüde güvenlik altına aldık. bizim için asıl sorunlu bölge fırat'ın doğusudur. bizim istediklerimizle onların kafasındakilerin aynı şey olmadığını attığımız her adımda görüyoruz. müttefikimiz terör örgütü için güvenli bölge istiyor" dedi. erdoğan, fırat'ın doğusuna ilişkin, "bu iş 3-5 helikopter 5-6 araç ile devriye atacak bir iş değildir. eylül ayı sonuna kadar bakacağız, eğer istediklerimiz olmaz ise kendimiz güvenli bölgeyi kuracağız" açıklamasında bulundu.

    https://www.yenisafak.com/…li-bolge-istiyor-3505362

    bugün aynı biçimde bir açıklama da melüt çavuşoğlu’dan geldi.

    link: https://tr.euronews.com/…aslaman-n-bir-anlam-yoktur

    dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu amerikan yönetiminin suriye’de fırat’ın doğrusundaki politikasını eleştirerek "atıldığı ya da atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır" dedi. çavuşoğlu "abd, başta münbiç yol haritası olmak üzere bu terör örgütüyle (ypg/pkk) girdiği angajmanlardan ötürü sözünü tutmamıştır." diye ekledi.

    edit: link eklendi
hesabın var mı? giriş yap