• yahu şu domzuların hemen herşeyi, insana nasıl bu kadar sorunsuzca uyabiliyor anlamış değilim.

    adamın biri vardı, iskemleden ötürü parmağının bir boğumu kopan. onun da kurutulmuş domuz idrar kesesi tozu ile parmağını tekrar çıkarmışlardı.

    değişik bir hayvan aslında. inanılmaz derecede pis ama, tuhaf bir biçimde de faydalı.

    nasıl bir paradoks lan bu.
  • muhtesem bir haber aslina bakilirsa.
    genetigi degistirilmis olan bir domuza ait bobrek, beyin olumu gerceklesmis bir insana nakledilmis.
    olen hastanin bobrek yetmezligi sorunu varmis, domuzdan gelen bobrek ile, yaklasik 3 gun daha yasatilan hastanin, bobrek fonksiyonlari bu yeni organ tarafindan yeterli bir sekilde ustlenilmis, ve bunun bir sekilde ilerisi icin organ bekleyen yaklasik 90 000 kisi icin bir umut olabilecegi soylenmis.
    hodoler hedeler kullanilan hayvanin domuz olmasina karsi cikabilir,fakat olaya saglik acisindan bakmak gerekir diye dusunuyorum.

    edit: "uzerine tekrar basiyorum:"genetigi degistirilmis olan bir domuz" a ait bir bobrek.

    the procedure done at nyu langone health in new york city involved use of "a pig whose genes had been altered" so that its tissues no longer contained a molecule known to trigger almost immediate rejection.
  • neden maymundan takmamışlar?
  • (bkz: manbearpig)
  • ağlayabilirim bu habere.
    siz görmediniz; diyaliz merkezlerindeki, nefroloji poliklinikleri önündeki sarı siyah renkli, hali kalmamış insanları. içinizden hiç çığlık atarak ağlamak gelmedi onca insanın haline. organ nakli konusunda kimsenin bi dakika bile düşünmüyor oluşuna hiç dehşete düşmediniz.
    bu haber beni gerçekten mutluluktan ağlatır..
  • hangi ustaya taktırdılar acaba böbreği
  • "domuzdan alınan böbreğin bir müslümana nakledilmesi caiz değildir" diye bir tweet ya da bir söylem gelmesi an meselesidir.

    edit: mesaj atmayın artık. burada anlatmak istediğim sözde din adamlarının bilimsel konulara saçma salak yorum yapmasıydı. yine sözde din adamlarından biri çıkar saçmalar demek istedim. gayette açık. çoğu götünden anlamış, mekkeli müşriklere saldırır gibi saldırmış mesaj yoluyla. keşke bu kadar önyargılı yaklaşmasaydınız.
hesabın var mı? giriş yap