• (bkz: seytan)
  • kendini komik sanan birinin urinate quickly,satan mixes diye ingilizceye cevirdigi atasozu.
  • "çabuk yapayım, erken bitireyim oturup dinleniyim" zihniyetiyle yapılan işlerin iyi sonuç vermiyeceğini öğütleyen atasözü.
  • bundan taa bir yıl önce doğumgünümde elentari doğum günü hediyesi olarak osman hamdi'nin kaplumbağa terbiyecisi adlı tablosunun 1500 parça puzzle'ını alır. uzuuun zahmetler sonucu puzzle biter. yaparken ve sonrasında amaç puzzleı bitirip, yapıştırıp elentari'ye geri hediye etmektir. puzzle aylar boyu sürünür evde , çalışma odasında masa üstünde. sonra günlerden bugün karınca * koca saryasa "hadi puzzle'ı yapıştıralım" der. tembel tatilci saryade bir süre dirense de sonunda razı olur. izlemek istediği filmleri bir kenara bırakarak kalkar puzzle yapıştırmaya. ne de olsa elentari çok sevinecektir bitmiş halini görünce.
    başlarlar küçük küçük. saryasa mukavvaya tutkal sürmekte, saryade beşer onar parçalar koparıp tutkallı kısma yapıştırmaktadır. ama aman allahımdır, tembel saryade'ye gına gelmektedir, beş onnereye kadar, bin beşyüz parça vardır tam. cin ya bizimki, peşinden kovalayan var ya, hemen sözde iş kolaylaştırmaya çalışır:

    saryade: ya biz bunları üçyüzer dörtyüzer bir mukavvaya aktarsak, sonra başka bir mukavvanın üstüne ters çevirsek., sonra tutkallı alana yapıştırsak, çok daha kolay hallolmaz mı?
    saryasa: hımm, deneyelim bakalım.

    denenir, ne olur bilin bakalım. mukavvanın üstündeki ikiyüze yakın parça tutkallı kartonun üstüne bırakılırken ilk iniş yapanlar (rrr'nin deyişiyle) zamkk diye yapışır, diğerlerini itemezsin, öndekileri iteyim yerine yerleştireyim derken dirseklerinle alt kısma bastırırsın ve onların yanlış yere yapışmasına sebep olursun vs vs , cinnet sebebi..

    olanca sabrınla, tek tek teeek sökersin yanlış yapışanları. (acelemiz vardı değil mi?) yapışanları sökerken ya mukavvanın da yarısını sökersin ya puzzle parçalarının yarısı kalır mukavvanın üstünde. hepsini bitirip yeniden yapıştırmaya başladığında (tek tek) görürsünki zemindeki çıkıntılar ve puzzle parçalarının altındaki eksik ya da fazlalıklar sorun yaratıyor. umutl kasa kasa devam edersiniz yapıştırmaya. sorunlu kısım hallolmuştur ufak kusurları olsa da. sıra gelir geri kalan kısımları yapmaya. şahane de bir yol bulur saryasa kocası. bu kısımlar puzzle yapıcıları için kırmızı kırmızı. çok önemliymiş lan yapıştırmak: koli bandı alınır,yapılı kısma 30-40 parça alacak şekilde yapıştırılır.kaldırılııııır hooop`hiçbiri bozulmadaan tutkallı mukavvaya yapıştırılır. `bant hafifçe çekilir. olleeey süperdir bu yöntem. baştan neden düşünülmemiştir acele acele ilk akla gelen şeyi tartmadan atlanacağına..

    bir sürü kısım bu yöntemle halledilir. ama o da nee? sorunlu kısımla birleşme kısımları birleşmiyordur. kaymıştır o kısım. boşluklar oluşmuştur. böhüü çok kötü görünüyordur. yapacak hiiiiç bir şey yoktur çöpe atmaktan başka. saat bu saat olmuştur. bütün gün gitmiştir. günle beraber misss gibi puzzle da gitmiştir. tatilinin son gününü yatarak ve film izleyerek geçirmek isteyen saryade acele ederek hem gününden, hem filminden hem de puzzle'ından olmuştur. acele işe şeytan karışır bu demektir. *
hesabın var mı? giriş yap