• nam-ı diğer "apollo" carl weathers 'ın başrol oynadığı seksenler polisiyesi. sharon stone 'u da en stone zamanlarında görüyoruz. ancak esas kız vanity... pek bilinmeyen iyi bir filmdir. zamanında show tv 'de gösterilmişti.
  • 2014 yapımı bollywood filmi. başrollerinde ajay devgan ve sonakshi sinha oynuyor. aynı zamanda fantastik bir fragmana sahip.

    http://www.dailymotion.com/…nasvi-mamgai_shortfilms
  • bir adet synthwave projesi, mayıs ayında miami kill adlı olurlu bir albüm çıkarmıştır. türü sevenler göz atmalı. albüm bandcamp sayfasından beleşe sunulmuş. https://actionjacksonmusic.bandcamp.com/…miami-kill
  • aksiyona farklı bir hava katan (bkz: ajay devgan) filmidir.
  • başrollerini carl weathers, vanity (bkz: denise matthews) ve craig t. nelson'un paylaştığı 1988 tarihli, polisiye aksiyon komedi filmidir. sharon stone'da biraz daha geri planda olsa da filmde yer almaktadır.

    filmin konusu kısaca şöyledir: iki yıl önce işadamı peter dellaplane'in oğlunu yakalarken hırpaladığı(!) için jackson'ın rütbesi düşürülmüştür. eşi bu yüzden jackson'ı ter etmiştir. artık tek kıymetli varlığı değerli arabasıdır. şehirdeki bazı önemli isimlere suikastler düzenlenmektedir. kimse bu cinayetleri kimin hangi amaçla yaptığını bilmemektedir. eski bir dosttan gelen telefon, jackson'ın iki yıl boyunca kullanamamaktan toz tutmuş"action" lakabını parlatmasını gerektirecektir...

    karakterlerin birbirine laf attığı veya arada geçen bazı konuşmalar görece eğlencelidir. aksiyonu ve macerası zayıftır. film boyunca hayaletler gibi görünmeden cinayet işleyen katiller izleyicinin gözünde öyle büyütülürler ki, jackson'la olan karşılaşmaları tatminsizlik hissi yaratır.

    sharon stone'un afişi kaplayan yüzü önünde sırt sırta vermiş carl weathers ve vanity'nin pozu sizi yanıltmamalıdır. sharon stone'un rolü önemli olsa da, diğer iki oyuncuyu geri plana atacak kadar ağırlığı yoktur.

    filmden bazı notlar:

    -filmin açılış sahnesinde, tv ekranında rocky ii'den boks sahnelerine yer verilmiştir. carl weathers'ın apollo creed'e hayat verdiği dikkate alınırsa yerinde bir cameodur.

    -carl weathers, bill duke, ve sonny landham predator filminde oynamışlardır.

    -yapımcılar action jackson'ı seri olarak devam ettirmek düşünülmüş. bu fikir hayata geçmemiştir. carl weathers başrolünde olduğu 1990 tarihli dangerous passion adlı tv filmi, action jackson ii adıyla başka ülkelerde pazarlanmaya çalışılmıştır.
  • bahsetmekte olacağım film, 1988 tarihli olup daha sonradan aynı adla çekilen hint filmiyle alakası yoktur.
    rocky serilerinin ilklerinde apollo creed rolüyle gönüllerimizi fethetmiş carl weathers, aynı zamanda 1987 tarihli predator filminde arnold scharzenegger ile birlikte oynamıştı. o filmin çekimleri sırasında, yapımcı joel silver ile 70'lerin blaxploitation filmlerine olan ilgisine dair sohbet ederken action jackson filmi fikir olarak ortaya çıkıverdi ve bir yıl sonra da başrolde yer alarak bu filmi yaptı.
    film, adeta 70'lerdeki blaxploitation filmlerinin 80'lerde çekilmiş son örneklerinden birisiydi. eleştirmenler tarafından çok beğenilmese de gişede müthiş bir iş yaparak bir anda hit oldu ve kült statüsüne ulaştı. 80'lerde meşhur olan ve 5 yıl önce hayatını kaybeden kanadalı model ve şarkıcı vanity de bu filmde yer alıyor ki bu rol için aslında ilk başlarda, yine o dönemin seksi şarkıcısı paula abdul düşünülmüş. filmin yönetmenliğini; 80'lerde pek çok aksiyon filminde ve tv dizisinde yönetmenlik ve dublör koordinatörlüğü yapmış olan craig r. baxley yapmış ki en önemli işleri yine birlikte daha önce çalıştıkları predator ve 80'lerin hit tv dizisi the a-team idi.
    komedi, macera, polisiye tarzında dönemin tüm klişelerini absürtlüğe kaçan derecede barındıran bu film bizde de sinemalarda 1990 yılında her ne hikmetse; orijinal adıyla alakasız bir şekilde kızgın ismiyle gösterilmişti.
hesabın var mı? giriş yap