• kandilli burnuna uzunlamasına hakim noktada 20 sene önce falan yanmış ama henüz restore edilmiş olan kagir bina.
    eski kandilli kız lisesi bu binadadır, ama yanınca daha aşağıdaki yeni yapılan binaya geçilmiştir.
  • istanbul'un en saygin organizasyon mekanlarindan biri olmasi hedeflenen saray'da, bogaz manzarasina hakim*, altin varak i$lemeli, yuksek tavanli salonlar yer aliyor. sarayin 500 ki$ilik ziyafet ve toplanti amacli oval salonu, 200 ki$ilik 2 adet toplanti salonu, 1300 mt2*'lik kokteyl ve sergi alani, 20 adet 30/40 ki$ilik seminer salonlari, 2000 ki$ilik "saray bahcesi" ve ce$itli servis birimlerini iceren toplam 5625 mt2 kullanim alani bulunuyor. ciragan sarayi ile hemen hemen ayni boyutlara sahip bu sarayin da mimari ayni $ahistir ; sarkis balyan..

    soylenen odur ki ;lutfu kirdar kongre ve sergi salonu'nun i$letmecileri buranin da i$letmesini ustlenmi$lerdir. tebrik edilesi insanlardir..
  • öyle bir konumu vardır ki, istanbul boğazı'nın boğaza en dik şekilde uzanan burunlarından birisinin tepesine inşa edilmiş ve ikinci katındaki balo salonundan boğaza bakıldığında sol tarafta rumelihisarı, sağ tarafta ise anadoluhisarı nerdeyse asimetrik olarak ortalanmış şekilde görünmektedir.. şirketler burada balolar, eğlenceler düzenliyorlar artık ama bence o manzaranın önüne konan bir fiskos masanın iki yanında, insanın sevgilisi ile bir bardak kahve içmesi kadar hiçbir şey yakışamaz sanırım o esere..
  • balo salonunun yanındaki boğaza bakan salonlardan birinde, yere kadar uzanan eski tip pencerelerinin kenarında, koltuklardan birinde, çöken karanlıkla, renk değiştiren boğaza karşı oturup; bir 5 çayı içme lezzetinin herkese nasip olası, nezih, şık, hayranlık uyandıran sanat eseri.
  • 2007 yazında istanbul uluslararası tango festivali dahilinde enteresan bir milongaya ev sahipliği yapmış saraydır. mekan şahane, burada dansetmek evet ayrıcalık fakat kalabalıktan kimse dansedememiş, ayakta kalanlar olmuş, gece 2'den sonra filan ancak pistte iki adım yürüyecek yer bulunabilmiştir.
  • maalesef yapılan yenilemenin ardından tüm saray özelliğini yitirmiş, söz söylemeye hak bırakmayan bir manzara bırakmıştır geride sadece.

    lütfü kırdar ve kongre merkezi tarafından işletilmekte olup, içerisindeki bütün eşyalar kaldırılmıştır. bu sayede her an bir düğün için satılabilecek yalnız bir binadır.
  • boğaza bakış açısı, belki de en güzel boğaz manzarasını verir size.
  • istanbulun en guzel manzaraya ve en sakin-huzurlu atmosferine sahip mekanidir.
hesabın var mı? giriş yap