• "baba bu nedir ya" demekten kendimi nasıl alıkoyayım a dostlar üniversite duyurularında personelin düğün ve kına gecesi için ilan var; ben gidip bir kahve yapayım kendime, sersemlemiş olabilirim de.
  • öğrencisiyle ilgilenmeyen, doğru dürüst açıklama yapmaktan aciz insanları belirsizlik içinde bırakan üniversite.

    rektörlerinin ortak noktası sürekli bir yere ziyaret gerçekleştirip fotoğraf paylaşmasıdır. makam şov için gelmişler gibi. biraz da üniversite ile ilgilenseler keşke.

    hoş, köy üniversitesinden ne beklenir ki bundan fazla. sırf bölüm için katlanıyorum yoksa burda 5 dk durulmaz.
  • nemrut heykelleri minyatürünün dikildiği kampüse sahip üniversite. heybetli bir camisi, gösterişli bir ilahiyat fakültesi ve halihazırda rektör için inşa edilen villasıyla ne kadar övünse azdır.

    edit: imla
  • aynı adlı virüslü bağlantı yüzünden ismi bugünlerde çok popüler üniversite.

    açmayın adıyaman üniversitesi
  • liberal demokrasinin, memleket rejimine uygun bir formu ile yönetilen ve kuruluşunun 10. yılında logosunu değiştirmeye karar vermiş üniversitedir. pardon aslında 'üniversitedir' yerine 'üniversite yönetimidir' demek lazım; çünkü memleketimde üniversite, onu yönetenler ve yöneticilerin etrafındaki teferruatlardan ibarettir.
    nemrut'un üzerinden doğan güneşi temsil eden şehrin hakim kültürel, tarihsel ve coğrafi dokusuyla uyumlu logodan, üniversite yönetiminin ideolojik dokusuyla uyumlu hilalli logoya geçmeye karar vermişler.
    bu tip bir değişikliğin bir nedeni olması ve bu nedeninin kararla beraber açıklanması gerekmez mi? zira bu değişikliğin maddi anlamda da bazı sonuçları olacaktır. değiştirilecek bir sürü tabela, basılacak bir sürü taze matbu evrak, yenilenecek üniversite totemi ve bu iş için açılacak yeni ihaleler.
    ama mevzu bunlar değil, bunlar memleketin klasiği. benzer bir olay için melih başganın ankara logosuyla ilgili serüvenine bakabilirsiniz. konuyu buraya taşımama yol açan mevzu bu değişiklikle ilgili sergilenen sahte demokrasi tavrı. logoyu değiştirelim mi gibi gereksiz bir düşünce aklına gelen üniversite erkanı, o kadar demokrat ki, bu değişikliği kamuya danışmaya karar vermiş: logo anketi
    ya hadi farzedelim ki, herkes zannettiğiniz kadar aptal ve tepeden inme bir değişiklik talebini anket ambalajına buladınız diye kendi kararı zannetti; tercihe sunduğunuz logolar arasında tercihe değer bir fark koysaydınız bari. nemrut olmayacak, hilal olacak, renkleri de seçtik, hilalin içinde hedehödöler de olacak ama 'üniversitenin sahibi olan halkımız, öğrencilerimiz, hocalarımız' hedehödölerin ebatına ve yönüne karar versinler. sonra çıkıp size sorarak yaptık diyeceksiniz ya, o zaman da hepiniz aptaloğluaptalsınız demiş olacaksınız.
    mevzu o değil de; o ne çirkin, ne sıradan, ne karaktersiz bir tasarımdır. anlayacağınız yeni logo, sembolize ettiği ve eseriniz olan üniversiteyi ziyadesiyle temsil edebilecek gibi duruyor. hayırlı olsun.
  • gösterdiği gelişimle birlikte yeni açılan üniversiteler arasında ilk beşe giren ilim irfan yuvası. kampüsün girişi cendere köprüsünün minyatürüyle şenlenmiş, kampüs içi de hala inşaatı süren derslikler, spor salonları ve yurtlarla birlikte modern bir görüntüye kavuşma yolunda ilerlemektedir.

    öğrencilerinin en büyük şansı da adıyaman gibi temiz, ucuz, şirin ve adam gibi insanların yaşadığı bir şehirde ikamet etmeleridir. kabul sosyal hayat biraz durgun ama kabuğunu kırıyor şehir.
  • üniversite için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir rektörü var.

    (bkz: mustafa gündüz)
  • adıyaman üniversitesi kahta meslek yüksekokulu öğretim üyesi doç. dr. gani erhan taşar yaklaşık 2 milimetre boylarında ve tatlı sularda yaşayan ve tatlı sulardaki organik maddeleri parçalayarak doğaya fayda sağladığı tespit edilen böceği keşfettiğini duyurdu. böceğe "bidessus anatolicus adıyaman" adı verildi. aynı üniversite ve öğretim üyesi tarafından daha önceden keşfedilen 'hydrochus adiyamanensis' isimli yeni bir türü bilim dünyasına yapılan çalışmalar neticesinde duyrulmuştu.
    taşar'ın açıklaması şu şekilde: "bu çalışma ile bilim dünyasına adıyaman ismi ile ikinci bir canlı daha kazandırmış olduk. bugüne kadar yapılmış olan çalışmalar ülkemizin coğrafi konumu itibari ile hem flora hem de fauna açısından oldukça zengin bir biyoçeşitliliğe sahip olduğunu bize göstermektedir. bu çalışmaların büyük bir çoğunluğunun ise yabancı bilim insanları tarafından yapıldığını görüyoruz. yabancı araştırmacıların 1990'lara kadar ülkemizin birçok yerini gezdiklerini ve buralardan topladıkları örnekleri ülkelerine ve doğa-tarih müzelerine götürmek sureti ile yayımladıklarını görüyoruz. son yıllarda üniversite sayılarımızın artması ile bilim insanlarımızın sayısı da artmıştır. dolayısı ile bu tarz keşifleri ülkemiz adına yerli araştırmacılarımızın yapması mümkün olmuştur."
    konu hk. makale
  • üniversite öğrencileri için cennet gibi dizayn edilmiş, içerisinde çardakları, kafeleri, lokantaları ve adıyaman'ın kültürel dokusuna uygun yapıları barındıran, genişliğine rağmen tamamına yayılmış vaziyette müthiş bir peyzaj çalışması ile şaşırtan bir kampüse sahip olan ve kampüs içerisinde halka açık ve standardı iyi bir uygulama oteli de barındıran üniversite.
hesabın var mı? giriş yap