• clif ve derek.. ki aynı zamanda senarist ve yönetmenler.. ayrıca gerçek isimleriyle oynamışlar..
    iki arkadaş uzun zamandır planladıkları 30 ülkeyi kapsayan dünya turuna çıkarlar.. bu turu kamera ile tespit edip bloglarında yayımlayacaklardır.. her şey güzel başlar, yola çıkmadan arkadaşlarına parti verirler vs.. film de böyle başlıyor zaten..
    derek, uzakdoğulu.. tura çıkmadan önce beyninde bir anevrizma olduğu ortaya çıkar. hayatına dikkat etmeli, en ufak bir uyuşmada hastaneye başvurmalıdır.. zira beyin kanaması riski yüksektir..
    turun barcelona ayağı iyi geçer.. ta ki fransa ayağına kadar.. paris'te felekten bir gece geçirmeye karar verirler.. iddiaya girerler, derek bardan bir kızla beraber olacaktır. neticede derek, bardan bir kız ayarlamayı başarır; audrey..
    onunla otelde geçirdiği geceden sonra, ne olduğu anlaşılmaz biçimde kan revan içinde uyanır.. ve aslında film de tam burada başlar.. merak etmeyin, buraya kadar yazdıklarım 1 saat 25 dakikalık filmin, ilk 14 dakikası.. :)
    şimdi spoiler...

    --- spoiler ---

    film çağdaş bir vampir uyarlaması..
    fakat içinde yığınla abukluk barındırıyor o ayrı..
    mesela.. clif, arkadaşının o kızla birlikte olduktan sonra vampire dönüştüğünü görüyor fakat hiçbir şey yapmıyor.. filme çekmeye, onu ikna etmeye çalışıyor.. hastaneye götürmeye filan.. en ölümcül anları bile kaydediyor ki, esasen iş eğlencelikten çıkmış, ölüm kalım meselesine dönmüş, farkında değil veya senaryo icabı böyle yürüyorlar..
    derek, süper güçler kazanıp vampirleştiği halde enteresan bir merhameti var.. canavarlıkla insanlık arasında gidip geliyor..
    ayrıca audrey'nin dönüştürdüğü ilk vampir olması da enteresan..
    yine enteresan olan, filmin finalininin finalinde, yani jenerik aktıktan sonra gördüğümüz üzere clif de dönüşmüş.. yani derek, ilk öldürdüğü insanı dönüştürmüş farkında olmadan..
    belli ki, filmin ikincisi geliyor...
    seyirlik mi eh.. korku mu, cık.. çerez mi, belki..

    --- spoiler ---
  • her ne kadar daha önce yapılmış filmleri andırsa da, taptaze bir fikirle yaklaşmışlar olaya.

    --- spoiler ---

    derek'in yavaş yavaş dönüşmesini izlemek keyifliydi, işte ne bileyim önce yemek yiyememesi, sonra hayvan kanı içmeyi denemesi, güneşin derisinde yarattığı ilk etki, göz bebeklerinin yok olması vs. hepsi gösteriliyor filmde.
    --- spoiler ---

    aksayan bir sürü şey de var filmde ancak genel olarak tutarlılık sağlanmış.

    güzel filmdi, türün meraklılarına rahat rahat tavsiye edilebilir.
  • handycam horror beğeniyorsanız birebir.filmin bağlayan bir tarafı da var.
  • genelde footage korku filmlerinde kurban kamerayı taşır, korku unsuru birden kamera önünde belirir. fakat bu filmde kurbanların kamera önünde, yaratığın ise kamera arkasında olması beni filme bağlayan kısmı oldu. diğer bütün özellikleri klişelerden kurtulamadığı için puanım: 6/10
  • bir netflix belgesel/dizisi. az görülen, garip denilebilecek hastalıklara mensub insanları inceliyorlar.

    küf'den rahatsız olup evlerde yaşayamadığı için çölde yaşayan kadından, elektronik aletlerin ve elektriğin rahatsız ettiği kadından, konuşmak herhangi bir hareketinde hemen yorulup acılar çeken adama kadar türlü garip durumlar inceleniyor.

    tabi burada kimlik bunalımları, hastalıklar ne kadar gerçek, hasta ilgiyi kaybetme korkusuyla iyileşmek istemeyebilir mi gibi konular da işleniyor. rahatsızlık duymak isteyenlere tavsiye edilir.
  • netflix'in hazırladığı son derece başarılı yapımlardan bir diğeri olmuş. gerçek hayatta zaman zaman kendimizi ve ruhumuzu sorguladığımız olası hastalıkları gerçekten yaşayan ve içselleştiren insanların yaşamlarına konuk olmak etkileyici.

    + farklı hastalıkları, ülkenin farklı yerlerinden göstermeleri ve o insanların aileleri ile kurulan yakın ilişki. hastaların yaşayabileceği zorlukları göstermeleri.
    - karakterlerin biri hariç hepsi ya amerikan toplumundan dışlanmış ya da dışlanma adayı olarak dikkat çekiyor. dövmesi olduğu için kolaylıkla uyuşturucu bağımlısı damgası yiyen bir figür var.
    - aşı karşıtlığının benzeri olacak şekilde batı'nın tıp bilimini küçük görme ve küçük gösterme ile doğrudan alternatifleri övmeleri

    mutlaka izlenmesi gereken bir yapım değil ama boş zamanlarda izlenecek kadar da vasat değil. figürlerin çoğu relatable hayatlar yaşamıyor ve benzerinin kendi hayatlarımızda ortaya çıkma ihtimali çok düşük ama sonuçta hayata farklı bir bakış açısı kazandırabilecek bir yapım.

    öte yandan da düşünmemek mümkün değil; modern tıbbın artık insanların rahatlıkla 80+ yaşa kadar yaşattığı bu ortamda neden uzun yıllardır ruh için makul bir tedavi bulunamıyor.
  • ing.
    1. (zihinsel/bedensel bakımdan) özürlü.
    2. tutulmuş, dertli, sarsılmış, üzgün.
    (bkz: afflict)
  • rec ile found footage zombi filmi olur da vampirinki olmaz mı denmiş ve ortaya bu film çıkmış. yanılmıyorsam ilk buluntu* vampir filmi. ben bu tür amatör el kamerasıyla çekilen filmlere pek ısınamamış biri olsam da, bu tür filmlerin yarattığı gerçeklik illüzyonu da bir gerçek. bu film de bunu başarıyor. sanki biyografi izliyoruz. ülkemizde dünyanın sonu ismiyle gösterilen film, türü sevenleri (vampir türünden bahsetmiyorum, amatör el kamerasıyla çekilen filmler kastım) memnun edecektir.
  • kafa karıştırıcı semptomlar, tartışmalı teşhisler, pahalı tedaviler. kronik hastalıklardan muzdarip yedi kişi yanıtları ve kurtuluşu aramasını anlatıyor. 1. sezon 7 bölümden oluşuyor.

    fakat netflix'in mast hücresi sorunu olan, toksinlere karşı duyarlı ve zarar gören kişilerin bu sorunlarını psikolojik bir sorunmuş gibi göstermesi insanlığa sığmayan belgeseldeki hastaları aşağılayan bir durum. netfilx'e bu terbiyesizliğinden dolayı dava açılmış.
hesabın var mı? giriş yap