• pkk ile devlet arasındaki görüşmelerde rol alması muhtemel isimler listesinin düzeltilmiş (edit: başlığı değil) adı. zaten artık insan yerine adam denmesine son vermek gerek.

    böyle bir komisyon hakikatten kurulacak gibi duruyor. bu kadar çok akılsızlık varken, "akil insanlar" lafı çekici geliyor, ama böylesi bir sorun bu şekilde elitist bir tavırla biraz zor çözülür. bir arabulucu ya da denetleyici komisyon kurulacaksa, toplumsal kesimleri temsil eden isimlerden oluşmalı, hiç değilse.

    her şeyi geçtim, bu komisyona katılacak insanlar neye güveniyor acaba? bu memlekette akıl olmadığı gibi, hiçbir konuda güvence de yok. günün birinde sırf bu komisyona girdi diye insan hapis yatabilir, vatan haini ilan edilebilir, idam edilebilir, her şey olabilir.

    edite edit: bu entri başlığın sözlükteki hali ile ilgili diye ispiyonlanmış. halbuse bu konu ilk ortaya çıktığında her yerde (e tabi sözlükte de) "akil adamlar" diye anılıyordu. hata sözlükte değil, "erkek egemen sistemde" a dostlar. düzeltilmesi gerekiyordu, düzeltildi de. artık komisyonun adı olması gerektiği gibi; yani en azından adı düzgün. :p
  • kısaca (bkz: akik)
  • hürriyet'in haberine göre hülya avşar ve kadir inanır da komisyonda yer alıyor.
  • yazıldığı şekli ile "obur insanlar komisyonu" manasındadır. akıl sahibi denmek isteniyorsa "âkıl insanlar komisyonu" denmesi gerekiyordu.
  • akil adamlar komisyonu hilal kaplan ve nihal bengisu'dan oluşan bir toplumun barış umutlarının yarısı daha başlamadan bitmiştir diyerek karşıladığım oluşum.
  • verecekleri kararlarla (-ki ne hakkında olduğu dahi mualakta) buradan olsa olsa pkk soslu islam devleti olur dediğim komisyondur.
  • şaşırtan liste. halbuki nerde rocco siffredi, nerde şahin k, nerde aydemir akbaş, nerde nuri alço, nerde tecavüzcü çoşkun?
    hilal kaplan ve hülya avşar gibi isimlerin olduğu şu listede hakikaten niye nihat doğan veya ciguli yok? neden acun ılıcalı yok o da az ampul yalamadı sonuçta. cidden bazı florasanlar ve ampuller adına üzüldüm, sen o kadar emek ver şu humour listesine gireme.
    neden yanardöner nazlı anne yok? neden beyin hücreleri jöleden oluşan yiğidim, neden pespembe nagecan ile boz ayı rasım yok listede? neden sevilaylaylom yok? neden cüneyt özdemir yok? neden yandaş candaş yok? neden aslı aydınbaşdaş yok? nerde monşer kızı apo sevici pelin? böyle mi olacaktı? burda aklıma gelmeyen sayamadığım akp-pkk sempatizanı diğer isimlerden de özür diliyorum.
    tek özellikleri akp'nin maaşlı çanakçısı olmak ya da pkk gibi eli kanlı bir terör örgütünün sempatizanı olmak dışında hiç bir özelliği olmayan adamlar mı belirleyecek türk milleti'nin geleceğini? hadi ordan diyorum.

    bir de işin komik yanı türkiye'de demokrasi açığı olduğundan bahseden, her iki kelimesinden biri ileri demokrasi olan insanlar, şu barış süreci zırvası hakkında farklı fikri olan herkesi dışlamış durumda.
    bu mu demokrasi çakma cihangir solcuları? bu mu demokrasi pkk'lı solcu kisvesindeki faşistler? bu mu demokrasi eski maocu, yeni liberal aslen paraya tapanlar? bu mu demokrasi akp ampulunü yalaya yalaya bitiremeyenler? bir tez varsa, bunun anti tezi de vardır. belki daha doğrudur. belki iki tezden mevcut paradigmadan farklı başkaca bir sentez çıkar. bir de diyalektik materyalizm ile hemhal olaneski marksit çakma hocalar da mevcut liste de. hani hocalar nerde diyalektik. sizin için tek diyalektik para artık tabi ki.
    gün sizin gününüz bu vodvili, belirlediğiniz komedyenlerle oynamaya devam edin, ama az kaldı bu komedi dramaya dönüşecek, drama'yı da bu belirlenen soytarılarla oynamak mümkün olmayacak.
    türk milleti bu akıl tutulmasından yakında kurtulacak.
    ne kadar medya desteği, ne kadar amerika, israil ve ab desteği olsa da, ne kadar bu yıkım sürecini televizyonlarda ve diğer medya organlarında hiç bir muhalif isme yer vermeyerek, süsleyerek ibra etmeye çalışırsanız çalışın bu ülkede hala aklı baliğ, bazı şeylerin farkında olan insanlar çoğunlukta.
    her türlü zorlamayla, baskıyla, tehditle dayatmaya çalıştığınız paradigma, 1980'lerdeki kenan evren'i anımsatan toplumsal mühendislik oyunları, sosyal psikoloji, her türlü teknolojik imkana rağmen sonunda çökmeye mahkumdur...
    (bkz: hülya avşar'ın sanatçı olduğu ülke)
    (bkz: hilal kaplan'ın gazeteci olduğu ülke)
    (bkz: hüseyin yayman'ın akademisyen olduğu ülke)
    (bkz: sözün bittiği yer)
  • "basına kapalı olarak yapılan ve beş saat süren myk’da bu hafta açıklanacak ve bir ay görev yapacak “âkil adamlar”ın yedi bölgeden 7’şer kişi olması pek çok kişide “yedi kollu şamdan” çağrışımı yapmış.
    niye “7” diye soruyorlar?
    evet, biz de “niye 7?” diye soracağız.
    onlar da bize “5 kişi olsaydı, niye 5 kişi diye soracaktınız?” tepkisi gösterecek. hayır, yalnızca 7 bölge ve her bölgeden 7 kişi olduğu için bu soruyu soruyoruz.
    sayın erdoğan, “yahudi cesaret ödülü” almasaydı ve bu ödül kendi tarihinde ilk defa yahudi ve israil kimliği olmayan tek kişi olarak erdoğan’a verilmeseydi; balgat’taki akp genel merkezi “osmanlı’da da var” bahanesi ile “davud yıldızı” sembolleri ile donatılmasaydı, böyle bir soru aklımızın ucundan bile geçmezdi.
    siz bütün bunlara erdal sarızeybek’in “nil’den fırat’a devlet oyunları” isimli kitabında kaleme aldığı aşağıdaki satırları da ekleyin, sonra yeniden konuşalım:
    menorah desem belki hafızalarda bir şey çağrıştırmaz, ama yedi kollu şamdan dersek, sanırım hepimizin aklına ilk israil gelir. çünkü bu şamdan israiloğullarının kutsallarından, sembollerinden biri, belki de en önemlisidir. ülkemizde de menorah 2004 yılında atv’den ali kırca’nın başbakan recep tayyip erdoğan ile başbakanlık konutunda yapmış olduğu söyleşide ekranlarda görüntülenmiştir.
    bu görüntüler halen ne suç işlediği dahi bilinmeyen gazeteci yazar soner yalçın’ın da dikkatini çekmiş olmalı ki kitabında bu konuya yer vermiş: ” başbakan erdoğan, musa peygamber soyundan geliyor. abdullah gül de yoldaşı ve iktidar paylaştığı kardeşi harun’a benziyor (milliyet, 30 mayıs 2003). ama danışman-yazara göre bu sadece benzetmeydi; kan bağı yoktu; karakteristik özellikleri ve hayat mücadeleleri birbirine benziyordu! akif beki’yi anlayabiliriz. 10 eylül 2004 tarihinde, gazeteci ali kırca, başbakanlık konutunda başbakan recep tayyip erdoğan’la bir röportaj yaptı. atv’den yayınlanan röportaj esnasında ekranda bir görüntü dikkati çekiyordu; başbakanın oturduğu koltuğun hemen yanında, atatürk tablosunun altında bulunan sehpa üzerinde yahudilerin kutsal yedi kollu şamdan’ı vardı. yahudilerin kutsal yedi kollu şamdanı’nı başbakanlık konutuna kim, neden koymuştu? yahudilerin kutsal yedi kollu şamdanı’nın gösterilmesinin nedeni dekor değildi herhalde. mutlak bir nedeni olması lâzım. ama ne? başbakanlıktan bu konuda hiçbir açıklama gelmedi...
    şimdi soru şu:
    “bu kadar tesadüf, tesadüf müdür?”
    ... bağlantı"
  • hükümetin, güya terör sorununu çözmek üzere başlattığı pkk açılım süreci konusunda türk milleti üzerinde uyguladığı psikolojik harekatın uygulayıcıları olacak atanmış kişilerdir. medya ayağınını yeterli olmadığı, ikna edemediği, ulaşamadığı bölgelerde faaliyet gösterecekleri de muhtemel.akpartili belediyeler sağolsun,(!) kültürel etkinlik adı altında zaten bunların birçoğunu konuşturuyorlardı ama şimdi iyice tescillenmiş oldu bazılarının akilliği.

    "
    ...
    neymiş efendim?
    49 akil isim, 7 grup halinde 7 bölgede çalışacakmış. hem de para karşılığı, sözleşmeli olarak.
    sözleşmeleri nereden yapılacak?
    başbakan yardımcısı beşir atalay’a bağlı, kamu düzeni ve güvenliği müsteşarlığı’ndan.
    efendiler, yiyecekler, içecekler, gezecekler en lüks otellerde ağırlanacaklar. “muhteşem”in ve akp’nin propagandasını yapacaklar. bölünme projesini “barış süreci” diye millete kakalamaya çalışacaklar. ağaların zevküsefa harcamaları da bölücü teröre şehitler veren bu milletin garibanlarının cebinden karşılanacak.
    anlayacağınız; tbmm uzlaşma komisyonu’nun yerine akil adamlar komisyonu ikame edildi..." bağlantı
  • üyelerinin çoğunluğuna bakıldığında, adındaki akil kelimesinin arapça'daki çoğul haliyle ifade edilmesinin daha doğru olacağını düşündüren komisyon.

    (bkz: ukala insanlar komisyonu)
hesabın var mı? giriş yap