• 2003 - darbe girişimi - ergenekon terör örgütü ve ona destek veren askerler, elitler
    2009 - 2010 - davos zirvesi, gazze filosu saldırısı - yahudi lobisi ve israil
    2012 - suriye iç savaşı - devlet başkanı esad
    2013 - dershaneler krizi - tape skandalı - paralel yapı ve ona destek veren gülen cemaati
    2013 - gezi olayları zamanı - çapulcular ve onlara destek veren faiz lobisi, dış mihraklar.
    2015 - seçimler - pkk ve ona destek veren hdp
    2016 - suriye iç savaşı - ypg

    bunun dışında sık sık tekrarlanan (honorable mentions) , türkiye'nin gelişmesini istemeyen almanya (en son cerattepe'de ajanları iş başındaymış), türkiye'de sıradan halkın refahını istemeyen elitistler ve bu tabakanın gazetecileri, medyası, cehape zihniyetine mensup türkiye'nin yerinde saymasını ve askeri vesayet altında kalmasını isteyen kişiler, dinsiz ve çıkar peşinde kürtler, alevi lobisi, ermeni lobisi, aydın müsveddeleri...

    genel olarak bütün türkiye düşmanları bir terör örgütüne mensup olma ve herhangi bir ülke veya ülkelerin ajanlığını yapma özelliği taşıyor. ana hedefleri akp'ye zarar vererek türkiye'nin büyümesini engelleme.

    gene genel olarak 2013'e kadar türkiye'nin düşmanlarının ergenekon terör örgütü veya darbe amaçlı asker bağlantılı örgütlenmelere mensup iken, 2013-2015 arası genel olarak devlet paralel yapının bir parçası olduğu ileri sürüldü. 2015'te yapılan iki seçimin arasından itibaren ise şu an türkiye düşmanları genel olarak bölücü terör örgütü pkk ve onunla bağlantısı olan ypg'ye mensup veya onlara bir fayda sağlamaya çalışıyorlar. örneğin x kişisi, akp'nin bir yasa tasarısının yanlış olduğunu anlatan bir yazı yazdı/paylaştı. bu kişi ak partiye yakın medyada 2005 yılında "ergenekoncuların kalemi" olarak lanse edilecekken, 2010 yılında ailesinin yahudi bağlantılarının altı çizilecek, 2014 yılında ise paralel yapı ile bağlantısı ortaya çıkartılacaktı. şu anda bu yazı muhtemelen bölücü terör örgütü propogandası yapmak olarak manşetlere çıkacaktı.

    not: bu yazı amatör bir genelleme yapmak amacıyla yazılmıştır.
  • benim.
    akp'ye göre ak partiye oy vermeyen herkez türkiye'nin düşmanı.
    bu kafaya göre bizde düşman oluyoruz amk.

    edit: herkez değil herkes.
  • #58783989 sende önce cümlenin sonuna nokta(.) koymasını öğren.

    edit.tanım: akp bitmeden bitmeyecek olan düşmanlardır. zaten yavaş yavaş sona gelmektedir. para kalmadı, satacak şey kalmadı, artık sıra kıdem tazminatlarında.
  • sana düşman, bana düşman,
    düşünen insana düşman,
    vatan ki bu insanların evidir,
    sevgilim, onlar vatana düşman.
  • mazbata verilmesi hususunun ardından listeye yüksek seçim kurulu da eklenecektir. hatta başındaki "yüksek" ibaresi kaldırılıp, cumhurbaşkanlığına bağlanmaz ise iyi.

    edit: imla ve ekleme.
hesabın var mı? giriş yap