• dikkat: favlamak yerine entry girilerek dahil olunması gereken tartışmadır.

    son derece bariz olan stratejidir:

    1. imamoğlu'nun psikolojik üstünlüğünü yitirdiği, ışığını kaybettiği ve ahlaki üstünlüğünü zedelediği yönünde kara propaganda yaparak muhalifleri yenilgiye hazırlamak.

    2. böylelikle seçimde hile yapılması ihtimalinde (çok ama çok yüksek bir ihtimaldir) sonucun doğal olduğu yönünde bir intiba uyandırmak üzerine kuruludur.

    aklı başında muhaliflerin, bu kişilerin sürekli açıp durduğu bu temadaki başlıklarda:

    1. yazılanlara hiçbir şekilde prim vermemeleri, cevap yazmamaları ve böylece yazdıklarının gündemde kalmasını engellemeleri.

    2. hassasiyetlerinden ötürü bu tuzağa çekilen muhalifleri uyarıp yazılarını kaldırmalarını istemeleri gerekmektedir.

    şunları unutmayın:

    1. sözlüğün algoritması bellidir; olumlu-olumsuz fark etmeden çok yazılan başlık gündeme çıkar.

    2. sözlüğe uğrayan ve yazar olmayan çoğu kişi için bu başlıkların orada duruyor olması, içinde yazılanlardan bağımsız olarak, gündemdir.

    3. ahlaksız ve düşkün kimselerle onların oyununu oynayan kimseler de ahlaksız ve düşkün kimselerdir. bu kişiler ne kadar ahlaksız ve düşkün olduklarını zaten bildiklerinden gerçeği onlara göstermeye çalışmanız hem nafiledir hem de sizi kendi amaçları uğruna kullanmış olmalarına fırsat vereceğinizden aptalcadır. ahlaklı ve ilerlemeci tavır bu kişilerin oyununu oynamaktan uzak durmak ve mümkünse kendi oyununu kurmaktır.

    4. daha ahlaklı olan değil daha iyi oyun kuran kazanır.

    gazanız mübarek olsun.

    dipnot: aktroll'den kasıt ibb'den ödenek aldığını düşündüğümüz fakat var olduğunu birçok kaynaktan bildiğimiz çirkef ve giderek daha da çirkefleşen propaganda/karşı-propaganda organizasyonudur. ak partiye oy veren, seven, muhabbet duyan, burada savunan ama çıkar ilişkisi kurmayan kardeşlerimiz üzerlerine alınmasın. alınanlardan teker teker özür dilerim, hakkınızı helâl edin.
  • favlanarak ya da uplanarak değil abuk sabuk da olsa cevap verilerek gündeme taşınması gereken tartışmadır.

    eksi2017 arkadaşımıza teşekkür ederiz; umurunuzdaysa onun yolunu izleyiniz.

    not: yazısını editleyip "sözlüğün sağ kesim üzerinde sıfır etkisi var" üzerinden açıklamaya girişmiş. yazımı okuma zahmetine girerse zaten algının sağ kesim dediği kesim üzerine değil sol kesim diyeceği kesim üzerine kasıldığını anlattığımı görecek ama okumaya değil yazmaya gelmişlerden herhalde kendisi. zaten hâlâ sağ/sol diye düşündüğünde göre okuduğu son kitabı 1970'lerde okumuş olma ihtimali yüksek; soğuk savaş biteli çok oldu kardeş, bizde de darbe oldu duydun mu kenan paşayı falan?

    kendisi aktroll müdür değil midir bilmiyorum, bana öyle değilmiş gibi geldi, günahını almak istemem, alınsın da istemem. o sebeple kendisine açıklama zahmetine gireceğim ki herkes okusun:

    ibb'den senin, benim vergimle ödeneği ödenen birçok organizasyon var, bunlardan biri de sosyal medyada propaganda/karşı propaganda kasmak üzerine kurulu. böyle bir organizasyonun olması çok normal, her örgütün vardır, devletlerin de vardır, yabancı devletlerin de. sıkıntı bu organizasyonun herkesin vergisiyle devlet görevlisi gibi çalışıp sadece belli bir partiye hizmet ediyor olması, cahilce toplum mühendisliği yapmaya çalışmasıdır. nitekim hayy'dan gelen hû'ya gider, haramla dönen helâka döner.

    nihayetinde ibb chp'ye düşünce bu grup telaşlandı ve ekmekleri kesileceğinden kalkıp millete düşman kesildiler. şimdi onlara son bir şans verildi; ibb düşerse sizi de dağıtırız, ne yapın ne edin bize aldırın denildi. onlar da helâl/haram, hak/batıl demeden tüm enerjilerini milletle kavgaya, fitneye, fücura, iftiraya, kamplaştırmaya harcıyorlar. kendileri ekmeklerinden olmasın, olurlarsa da olmayan kalmasın tüm dertleri.

    para için arkadaşını satan yarın kalkar vatanı milleti satar. bu adamlar fitne peşinde münafıklardır. bunların biletlerini kesmek her aklı başında insanın görevidir. bunu yaparken ak partiye oy veren insanların hakkına girmemek, onlara saygısızlık etmemek de aynı aklın dışavurumudur. bu yolda dengede duran herkese eyvallahım var. bu yolu yol bilmeyen herkese allah'tan akıl fikir dilerim.
  • aktrollerin yazıp gündeme çıkartmaktan kaçınacağı bir tartışmadır.

    üzerine boşa alınanlardan özür diler; yine de ağızlarından çıkan lafın ne olduğu konusunda bir daha düşürmelerini tavsiye ederiz.
  • trollerin amacı şu başlıkların gündem dışı kalmasıdır ve başarılı olmuşa benziyorlar.

    (bkz: ibb'nin web sitesi için 80 milyon tl harcaması)
    (bkz: ibb'de 643 yöneticiye bin 717 makam aracı düşmesi)
  • "hiçbir ordu, vakti gelmiş bir fikir kadar güçlü değildir."
    (bkz: victor hugo)
  • twitter da korkunç derecede aktif olduklarını gördüm.
    önceleri sputnik gibi hesabın altına herhangi bir ilişme söz konusu olmazken, bugünlerde sputnik ve türevi twitter hesaplarının twit altları aşırı yoğun derecede bunlardan oluşuyor. her birinin geçmişe dönük araştırması ile operasyonun boyutunu anlamak çok güç değil.
  • kamplaşmayı artırmak da bu stratejinin bir parçasıdır. provokatif başlıklara yazmak hem gündemi belirlemelerine hem de kamplaşmanın artmasına sebep oluyor, bir taşla iki kuş.

    buna karşı:
    1. gündemi belirleme avantajını elde tutmak gerekir. şu an yıldırım imamoğlu'na cevap yetiştiriyor, tersi olursa güçlenir.
    2. "radikal sevgi"ye devam etmek, imamoğlu'nun söyleyişiyle ak parti seçmenini "kucaklayacak" şekilde tepki vermek gerekiyor.

    örneğin geçen erdoğan'a heyecandan soru soramayan genç kızla sürekli dalga geçildi. oysa sorunun imamoğlu'nu destekleyecek tarzda bir içeriği vardı. gencecik insanla dalga geçmenin alemi de yok. kimseye cevap yetiştirmeyin, saldırganca yaklaşmayın. cumhuriyet zayıfların gücü, kimsesizlerin kimsesidir. cumhuriyet olun.
  • bu sefer hatalarını görüp, 23 haziran öncesi farklı bir strateji izleyeceklerini düşünen ve tedirgin eden beni acayip şaşırtan strateji dir.

    31 mart ta denedikleri ve kaybetmelerine sebep olan stratejiyi aynen devam ettiriyorlar.

    istanbul ve ankarayı kaybetmelerine sebep olan şeyin ne olduğunun zerre kadar farkına varamamışlar.

    aynı kibir, aynı üstten bakma ve hakaretvari davranışlar aynen devam ediyor.

    belli ki yine tüm seçim stratejileri chpkk, kandil, hdp, canan kaftancıoğlu vs vs üzerine kurulu çünkü halka sunabilecekleri hiçbir yenilik hiçbir vaat kalmamış gibi görünüyor.

    akp kadrolarının kalitesizleştiği ve vasıfsız kişilerce doldurulduğu zaten bilinen bir gerçek ama sanırım tahminlerinde ötesinde bir bozulma var.

    bırakın devam ettirsinler. finalde neler olacağını hem onlar hem biz göreceğiz.
  • ne yapsalar kaderin üstünde bir kader vardır demişti birileri ve 23 haziran akşamı aynısını ona söylemek isterdim ama burasıda yeter (bkz: herşeyçokgüzelolacak)
  • gündemde tutulması gereken iddia...

    sırf aktroll piçlerini başlık altından avlamak için bile enrty girilmesi lazım olan şey...
hesabın var mı? giriş yap