• bir kac yil once ke$fedilmi$, kalp ve $eker hastaligi tedavilerinde kullanilan guclu bir antioksidan. yan etkileri halen tarti$mali. ya$lanmayi geciktirici ozellikleri oldugu soyleniyor.
  • ayrıca katarakt hastası diyabetlerde de ani inme riskini azaltıyormuş...
  • hem yağda hem de suda eriyen bu eşsiz antioksidan doğal destek, cilt hücrelerinizi serbest radikallerin yaşlandırıcı etkilerinden korur. sadece bununla da yetinmez, şekere bağlı çapraz bağlanmaları engelleyerek kırışıklık oluşumunu önleme gibi önemli bir görevi daha üstlenir. co-enzym q 10cildinize dost diğer bir önemli besin desteğidir. hücrelerinizin enerji üretim merkezleri olan minik organcıkları "mitakondiriler"de hücresel solunum için gerekli olan ek gücü oluşturur. hücreyi daha hızlı ve daha çok enerji üreten bir makineye çevirir. daha genç ve daha etkili bir hücre geliştirir. bu doğal madde özellikle dışardan kullanıldığında cilt yaşlanmasını önleyicidir (alfa lipoik asit, doğal olarak en çok brokoli, ıspanak ve kırmızı ette bulunuyor).
  • hapından, kremine,losyonuna kadar genelde anti-aging ürünlerinde kullanılan yeni nesil en güçlü antioksidan madde
  • e vitamininden 400 kat daha güçlü olduğu söylenen antioksidandır.
  • yaşlanma etkilerine karşı mitokondride enerji üretiminde yer alan önemli bir koenzimdir. kas hücrelerine glikoz girişini arttırarak enerji üretiminde rol alır. bununla birlikte yağ hücrelerine glikoz girişini azaltarak vücutta daha az yağ depolanmasını sağlar. bu sayede beyin ve kas hücrelerinde enerji seviyelerim yükselterek egzersiz toleransını ve fiziksel aktiviteye dayanıklılığı arttırır.

    alfa lipoik asit aynı zamanda hem suda hem de yağda çözünebilen güçlü bir antioksidandır. bu özelliği daha fazla serbest radikal temizlemesini ve daha fazla bedensel maddeyi korumasını sağlar. nispeten küçük yapılı olması, hücre membranını içeriden ve dışarıdan korumasını sağlar. bu sayede dnayı koruyan nukleusu da serbest radikal hasarından korur. ayrıca karaciğeri toksinlerden kaynaklanan hasardan korur. alfa lipoik asit; kurşun, cıva, kadmiyum gibi ağır metallerle şelat oluşturarak bu ağır metallerin vücuda zarar vermeden uzaklaştırılmasını sağlar.

    hem antioksidan etkisinden hem de ağır metalleri uzaklaştırma etkisinden dolayı, kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltır, katarakt ve diyabetik nöropati oluşumundan korur. özellikle yaşlanma etkilerine karşı koruyucu özellikleri vardır.

    deyollar hakkında. daha fazla araştırmayı hak ediyor.
  • sinir hücrelerinde meydana gelen harabiyeti azaltarak diabetik polinöropati açısından sadece önleyici değil palyasyon sağlayıcı etkileri olduğu ilaç firmaları tarafından sıkça tekrarlanan antioksidan.

    hücre içinde birden fazla yolağı bloke ettiği iddia edilse de güncel yayınlar halen biraz şüphe ile yaklaşmaktalar bu yeni etkin maddeye 2011 itibari ile.
  • türkiye'de ilaç olarak ruhsatlı tek alfa lipoik asit preparatı olan thioctacid adlı ilacın etken maddesi.

    edit: yıl olmuş 2014, artık alfa lipoik asit (tioktik asit-thioctic acid) içeren başka ürünler de var piyasada. lakin hr (high release-hızlı salınım) teknolojisiyle üretilen thioctacid hala bu özelliği sayesinde diğerlerinden bir adım önde.
    tablet alınır alınmaz midede metabolize olmaya başlar ve etkinliği azalır. hızlı kana karışım bunu minimize eder. kayıp daha az olur bir tabletten alınan fayda artar. aklınızda bulunsun. avrupada anti-aging ürünü olarak çeşitli kürler halinde orta yaş sonrasına tavsiye edilir.
  • r-ala ve s-ala olmak üzere iki formu vardır. kutu üzerinde belirtilmediyse ikisinin karışımını alıyorsunuzdur. genelde %50-50. r-ala doğal olarak vücutta bulunan formu olduğu için tercih edilmelidir. s-ala'dan 10 kat daha güçlü olduğu iddia edilmektedir. kana hızlı karışır ve fazlası hızla atılır. bu nedenle 200mg x 3 (bünyeye göre değişebilir) gibi bir dozajda alınması maksimum fayda sağlar. emiliminin fazla olması adına aç karnına alınması da tavsiye edilmektedir. türkiye'de fiyatı tüm supplementlar gibi amerika fiyatının 2-3 katı civarıdır. kazıklanmamak için yurt dışına gitmişken bolca alınıp gelinmelidir zira kutusu çok ufaktır.
  • alfa lipoic asit, lipoic asit diye de bilinir. antioksidanttır. bilim adamlarına göre alfa lipoic asit yaşlanmayı azaltan etkenlerden biridir. alfa lipoic asit kanda glukozun zararını azaltıp yaşlanma sürecini uzattığı söylenmiştir. diyabetli hastalarda oldukça iyi sonuçlar alındığı gözlenmiştir.
hesabın var mı? giriş yap