• ibda-c'ye yakın olduğu söylenen adımlar dergisinin genel yayın yönetmeni.

    kişisel internet sitesindeki biyografisini sanırım kendisine hayran biri yazmış. tamam 15 yaşından (1983'ten) beri aynı çizgide politik mücadele yürüten birinin illa ki çokça övüleceği/övüneceği şey de birikmiştir. yani yazılanlar doğrudur muhtemelen. ama yerinde olsam, yayına sokmazdan önce az rötuşlardım.

    =====alıntı=====

    (...)
    o’nun cezaevine konmasının ardından, mücadelede metris cezaevi özel bir yer etmeye başladı. metris’te, kurulmasında büyük emeğinin geçtiği cezaevi kadrosu, metris cezaevi’nin ayrı bir cephe olarak mücadele tarihinde yer etmesine yol açtı.

    1998 yılında, sayın salih mirzabeyoğlu rejim kuvvetleri tarafından tutuklanıp metris’e getirildiğinde, 1999 yılını ümmetin kurtuluş yılı ilân etti. metris’te kurulu olan yapı, bir imkân olarak 99 hamlesine istinat teşkil etti ki, bu imkânın mirzabeyoğlu’na sunulmasında kuşkusuz en büyük pay yine ali osman zor’a aittir.

    25 ocak noel baba saldırısı ardından mirzabeyoğlu ile birlikte kartal cezaevi’ne gönderilenler arasındaydı. burada tek kişilik hücreye konulanlardan biri yine kendisi olmakla birlikte, rejimin dayattığı cezaevi zulmüne karşı mücadelede yine en öndeydi.
    (...)

    =====alıntı sonu=====

    http://www.aliosmanzor.com/hakkinda
hesabın var mı? giriş yap