• ahmet kekeç'in birinci meclis (ilk meclis)'te trabzon mebusu olarak yer alan ve ikinci grup'un en önde gelen iki isminden biri olan (diğeri hüseyin avni ulaş) ali şükrü beyin katledilişini anlattığı ve sorguladığı kitabının adı. kitabın adını takdim eden bir üst başlığa da sahip olduğu için aslında tam adı "birinci meclise yapılan darbe ve 'faili meşhur' bir vak'a ali şükrü bey cinayeti"dir. sanırım artık piyasada pek bulunmuyor.
  • halk için halka rağmen zihniyetinin ilk kurbanı, elem verici olay.

    varın siz düşünün darbeleri, yassı adaları, 28 şubatları!

    not: ingilizceyi ve dönem dinamiklerini o kadar iyi bilirmiş ki lozan'daki gelişmeleri hakimiyet-i milliye gazetesinden değil avrupa basınından takip edermiş sansürcü zihniyet ta o zamanlara uzanıyormuş meğer.

    içki yasakçılarının atası olarak görenler hiç şüphesiz şapka, ezan ve diğer tahakkümleri yapanların torunlarıdır.

    demokrasi diyen dilleriniz, yasakçı diye düşünen beyninize sizin.

    akp karşıtı müslüman bildiriyor!

    kötülemek bu gerçeği değiştirmiyor pek sevgili demokrasi ve özgürlük aşıkları...

    tekrar düşündüm de, i.t.c'nin gölge iktidarında bu cinayet gibi yüzlercesi olmuştur bu bakımdan sadece devamı niteliğinde. öte yandan i.t. damgasını yemek istemeyen yeni mahsul 'ulus' devletçilerin muhalefete karşı nasıl cevap verdiğinin vereceğinin göstergesidir.
  • meclis içindeki hainlerden birinin öldürülmesidir.o zamanlar içki yasağı getirmek isteyen birisidir.şu anki soysuzların atasıdır.
  • içki yasakçısı adamdan bahsedilince, hemen de ezan,şapka tahakkümlerine gelinmiştir. insanın kendi zihniyetini bu kadar kolay ifşa etmesi çok güzel bir şey doğrusu. ali şükrü, saltanatçıdır. halka rağmen halk için lafı saçmalığı bu cümlede bitiyor.

    yassı ada,28 şubat, darbeler konuşulana kadar 1945'e zihnen gelebilmek gerekir. ne yazık ki, günümüz "akp karşıtı" hızlı "müslüman"ları ne yazık ki hala akp ürünü olduklarını anlayamadan ahkam kesmekteler.

    tanım: cinayettir. ali şükrü'nün değerini olduğundan yüksek göstermek için kullanmak hırs ürünüdür.
  • yurt dört bir yandan sarılmış ve kuşatılmışken mecliste iktidar hesapları yapan, içki yasağı için uğraşan bir garip mebusun öldürülüşü.
  • "ey kabe-i millet, sana da mı taarruz"

    muhalif olmanın o dönemki bedelidir.
  • katili canı,ciğeri dostu topal osmandır.hatta oraya topal osman'ı bizzat çağırmıştır,neyse.
    o da öldürüldüğü için faili meçhul bir cinayettir.
  • malum kesim tarafından sevildiğine göre kesin kötü bir insandır dediğim tarihi şahsiyet.
  • türkiye cumhuriyeti bir cinayetin üzerine kurulmuştur. bu nedenle 100 yıldır iflah olmamaktadır.

    ruhu şâd olsun...
hesabın var mı? giriş yap