• maalesef ben değilim bu. çünkü kamuda çalışan bir mühendis olmama rağmen alınan hiçbir şeyin fiyatı içime sinmiyor artık. üstüne başına bir şey alıyım desen şöyle düzgün en az 500 tl vermen lazım. telefon alayım desen düzgün bir şey en az 3000-4000 tl. gerçekten hala alışverişini iç rahatlığıyla yapabilen birisi var mıdır diye merak ediyorum. soğan, patates geyiğine girmiyorum bile.

    not: müşterisine yansıtabilen bir samsunlu iseniz sizi tenzih ederim
    (bkz: dolar çıksın 1000 liraya bizim umurumuzda değil)

    edit: halen kelimesine takılanlar için tdk
  • ben hep 50 liralık alışveriş yaptığım için içim gayet rahat şeklinde espri yapacak olursa gerçekten ayıp eder.
  • kadınlar, kadınlarımız. malesef ne ekonomik kriz umurlarında ne de kredi kartı borçlarına uygulanacak gecikme faizi. eniştem defaten kriz var demesine rağmen ablam hala her çıkmaya yüzlerce tl para harcıyor. tehlikenin farkında olmayan insandır.
  • mersin gibi ortalama büyüklükte bir şehirde yaşarken olamadığım insan.

    gerçekten neye elimi atsam el yakıyor. kasapta, manavda, markette her şey ama her şey uçup gidiyor.
  • daha mütevazı şekilde yaşayarak aşılabiliyormuş bu problem vay beee. yani yazar burda diyor ki baştakiler bir saray daha yaptırsın ama sen daha mütevazı yaşa. örneğin marka giyme. ucuza al. sen ucuza al ki berat yüzük koleksiyonuna yüzük katsın.
  • eşek gibi çalışıp parasını kazanan insandır.
  • hem metropolde hem merkez dışında yaşayıp kıç kadar evde hem çift maaş ile yapamadığım eylem. bekle beni küçük şehir çünkü orda her şey bedava.
  • dolar geçen peak yaptığında amsterdamdaydım. kafam mı güzel yoksa ben mi böyle görüyorum diye epey bir vakit harcamıştık.

    sadede gelelim. su 1 euro. 5.55tl idi. içerken yutkunduğumu hatırlıyorum. 1 top dondurma 3 euro. 3 top 9 euro. 50 tl. 3 arkadaş dondurma yedik 150 tl.

    edit: türk lirası kazanmıyorum. amsterdam da düzenli olarak bulunuyorum ama istanbul da oturuyorum. gene de koyuyor 5.5 tl harcamak insana. kime koymaz paçavraya dönmüş bir ekonomi.
  • ankara'da ikamet edip, alışverişimi gimat'ta ki grosmarketlerden yapmaktayım. öyle ki bilenler bilir çoğu mahalle bakkalı da o marketlerden alır üzerine kârını ekler mahalleliye satar. diğer marketlere nazaran daha hesaplı alışveriş yaptığımı düşünürken bile içim rahat değil, iç rahatlığıyla alışveriş yapan insan parasını ya çok kolay kazanıyordur ya da kendisi kazanmıyordur.
  • alakasiz ama

    (bkz: pick)
    (bkz: peak)

    belki bu sayede "minimal" yasamayi ogreniriz diye polyannacilik da yapılabilir.
hesabın var mı? giriş yap