• sadece en iyi erkek oyuncu (bkz: christian bale) ve en iyi kadın oyuncu (bkz: amy adams) dallarinda oscar alabilecegini dusundugum film..hatta diger dallarda aday olmasi bile beni sasirtti..bunun disinda kalani siradan, jennifer lawrence'in oyunculugunun hakkini yememek lazim tabiiki..
  • sevmediğim sevemediğimdir.
    yani insan sevdiği bir filmi izlerken bitsin diye beklemez di mi?
    bu filmde bekledim işte o kadroya rağmen.
  • kadrosundan dolayı blu-ray kalitesinde izlemek istediğim film.
  • ılk fragmani yayinlandigindan beri heyecanla bekledigim ama beni inanilmaz hayal kirikligina ugratan film. rush'a bir adaylik bile verilmezken bu kadar vasat bir filmin 10 adaylik almasi cidden ilginc. ama gecen sene de o kadar guzel film arasindan argo'yu sectiler gerci.

    filmin ilk yarisi tamamen video klip havasinda zaten. tamam muzikler mukemmel falan ama bu ne ya. her sahne ayri bi klip? bayginlik geciriyodum her yeni sarki basladiginda.

    oyunculuklar mukemmel. e aksini bekleyen var mi boyle bir ekipten? yonetmen, ekip vs. zaten hepsi kendini kanitlamis kisiler. insan boyle bir ekipten daha surekleyici bir hikaye bekliyo ama iste. hayir hikayenin kotu olmasindan da degil yani. anlatiminda bi sorun var. david o. russel hikayeden cok filmin nasil gozuktuguyle ilgilenmis sanki. ki sinematografik olarak cok guzel bir film. ama butun bunlar maalesef sıkıcı olmasını engellemiyo. en azından ilk yarısı. ikinci yarısında film biraz daha toparlamis.

    sonuc olarak kesinlikle overrated bi film. belki 10 oscar adayligini vs. gormeden dusuk beklentilerle izlerseniz cok begenebilirsiniz.

    7.5/10

    ya kendimi tekrar ediyorum ama rush'a nasil adaylik vermezsiniz serefsizler ya. rush'i gectim inside llewyn davis'i bile nerdeyse gormezden geldiler. vere vere american hustle'a verdiler butun adayliklari saka gibi. neyse simdi daha fazla sinirlenmeden sakince terk ediyorum burayi.
  • filmde güzel cümleler var, özellikle christian bale'in kendi hikayesini anlattığı kısımlarda. insanın istediğine inandığına dair çok vurgu var. bunu da klişeden kaçan cümlelerle yapmaya çalışmışlar, başarılı da olmuşlar bence. hikaye biraz karışsa da, yer yer yapılan "hatırlatmalarla" kendini topluyor. ama filmin asıl olayı karakterler ve bu karakterlere can veren oyuncular. oscar'a aday gösterilen dört oyuncusu da kusursuz performanslar göstermiş. herkes bunu yazıyor, sıkıldınız biliyorum ama ben resmen bunu yazmaya geldim: hele bir jennifer lawrence var ki... aman yarabbi. oyunculuğuyla ağzımı açık bıraktığı sahneler oldu. bradley cooper da inanılmaz.

    christian bale'in göbeğine ise sanırım ayrı bir başlık gerekiyor. o nedir arkadaş. adam tip 2 diyabet hastası olacak böyle kilo alıp vermeye devam ederse, korkuyorum.
  • başıma bir şey gelmeyecekse* beğenmediğim yapım. sadece yapım.
  • şu filmi izleyince anladım, sinemanın büyüsü ölüyor artık. o kadar boş beleş bir film ki. anlattığı hiçbir şey yok aslında. oyunculuklar falan çok övülmüş, ama ben hiç beğenmedim. tam böyle "oscar kazandırmalık" roller. amerikan sineması ne oyuncu ne de film çıkartabiliyor doğru düzgün. çıkan şeyler sadece "ürün." sinemanın büyüsü adına hiçbir şey yok. 10 sene önceki oscar adaylarına bakıyorsun; lotr two towers, the pianist, the hours, the gangs of the new york. 1994 adaylarına bakıyorsun; forrest gump, pulp fiction, the shawshank redemption, the quiz show. hangisine ödül vereceğine şaşırır insan. şimdiyse aday sayısını 10'a çıkarttılar ama doğru düzgün 1-2 tane film zar zor bulunuyor.

    filmler sanki insan hayalgücünden çok makinelere yazdırılmış gibi. american hustle o makinenin duygusuz işlerinden biri. oyuncular insandan çok kuklaları andırıyor. zemeckis beowulf'u çektiği vakit gelecekte filmlerin çoğunun mo-cap tekniğiyle çekilmiş animasyonlar olacağını düşünmüştüm. ama buna gerek kalmadı. oyuncular kendilerini ruhsuz robotlara döndürdüler. sinemanın büyüsüne aşık olanlar için kötü bir dönemdeyiz açıkçası.
  • çok iyi bir hikaye değil. iç aksiyon fena değil ama adaylıklara göre yetersiz. christian bale dışında oyunculuklar iyi değil.

    bradley cooper her filmde aynı rolü oynuyormuş gibi geliyor artık. önyargılı değilim ama bir christian bale'e bakıyorsun, bir de bradley cooper'a. ciddi anlamda fark var.
  • beğendiğim bir film ancak insanlar bol ödüllü ve oscar'da favori olan filmleri izlerken hayatının filmini bekliyor. son 10 senedir oscar alan filmlere bakacak olursak, oscar aday filmleri bana izleyeceğim filmlerde bir kalite standardı getiriyor daha ilerisini değil.

    açıkçası bu filmde de belli bir kalite var, oyunculardan, senaryoya kadar ancak sizi etkileyecek bir film mi? hayır. lakin izlediğinize değecek bir film.
  • bana göre abartıldığı kadar güzel olmayan ama idare eder dediğim film. kadrosu müthiş evet ama konu çok karışık yerlere gidiyor kim nedir ne yapar gerçek niyeti ne tam olarak anlaşılmıyor. sonlara doğru bi an vay anam vay neler dönmüş serhat ya diyecek gibi oldum ama onun da ne olduğunu tam anlayamadım.

    ha çok beğenenler de haklı olabilir. zevkler ve renkler tartışılmaz.
hesabın var mı? giriş yap