• ilk kuruluş yıllarında kızılderililere(yerlilere) uyguladıkları soykırımdır. öyle bir soykırımdır ki günümüde kızılderili ırkından çok az insan kalmıştır.
  • istemeden daha doğrusu bilmeden yaptıkları soykırımdır.

    amerika’nın ilk kaşifleri kıtaya beraberlerinde avrupa’ya ait amerikan yerlilerinin hiç bağışıklığı olmayan viral enfeksiyonları da getirmişlerdir.

    ilk kaşiflerden yüz yıl sonra ilk koloniler kıtaya akın etmiş, geçen yüz yıllık zaman aralığında ise kıtanın %90 nüfusu bu hastalıklar nedeniyle ölmüş kalan %10’luk nüfus ise perişan haldedir.

    zaten durum böyle olmasa o kolonileri de kuramazlardı. bahsi geçen soykırımın bedeli ise 300milyon civarında ölü olmuştur.

    olaya uyanan ilk kolonistlerin ise yardım bahanesiyle kızılderililere virüs bulaştırmayı hızlandırdıkları iddia edilir.
  • kızılderililere hediye diyerek çiçek virüslü battaniyeler vermiş, binlerce insanın çiçekten ölmesine sebep olarak etnik temizlik yapmışlardır.
  • virüs mevzusu hakkında kendilerinin yerlilere virüs bulaştırılmış battaniye, örtü vs. dağıttıklarını duymuştum.

    tanım: bildiğimiz bilmediğimiz pek çok olay.
  • yerlilerin en önemli besin kaynağı olan bizonları ortadan kaldırarak, yerlileri açlık problemiyle karşı karşıya getirmek maksatlı uygulanan politika da buna örnek verilebilir.

    bizon kafatasları
  • 2. dünya savaşı sonunda hiroşima ve nagasaki’ye attıkları atom bombaları da düpedüz soykırımdır. hitler’in yahudilere yaptığı soykırım sayılırken amerika’nın yaptığının soykırım sayılmaması tamamiyle tarihi kazananlar yazar sözünü doğrular niteliktedir.
hesabın var mı? giriş yap