• 1 milyar yılda bu çarpışmadan kaçacak kadar gelişemeyecek insanoğlu yok olsun zaten. son 10 bin yılda dünyanın amına koyduk afedersiniz, bir milyar yıla kadar bu çarpışma olayını başka galaksileri çekirdek gibi çitleyerek izlememiz gerekir. tabi ikinci bir rte daha gelip, 500 yıl içinde taş devrine dönmemize neden olmazsa.
  • araba kazasıymışçasına ele alınan çarpışma. halbu ki biraz (bkz: nasyonel coğrafya)ya takılanlar biliyor ki galaksilerin bir araya gelmesi ile içlerindeki gezegenlerin yeni yörüngelere sahip olması ve yeni sistemler oluşturması şeklinde vuku bulacaktır.
  • ayık olursan iyi manita yapar.
  • anda olmakta olan hadisedir.
    buna çarpışma denmez.
    birleşme denir.
    bu birleşme de öyle tak diye olmaz.
    iki spiral galaksi uzay zamanı ile gıdım gıdım - kozmik ve astoronomik bir terimdir bu gıdım -
    birleşir, mis gibi yepyeni bir spiral galaksi olur.
    buyrun bu da budur:
    http://www.wickedfire.com/…wo-galaxies-merging.html
    haydin selamet ile ...
  • bu çarpışmanın enerjisini kayıtlara dökebilecek bir hesap makinesi yoktur henüz.

    bu enerjiyi tahmin edebilmek için, öncelikle insanoğlu'nun, samanyolu içerisinde gözlemleyebildiği en büyük yıldız vy canis majoris'in ne denli büyük olduğunu anlaması gerekir:

    http://www.youtube.com/watch?v=heheh1bh34q

    sonra vy canis majoris'ten 4.000.000 kere daha büyük ışık saçmayan gaz ve kaya kütlelerinin varlığını tahmin etmek gerekir. bütün bunları bir araya koyup bu kozmoz'a samanyolu dedikten sonra; aynı boyutlarda bir enerjinin bir diğerine çarptığını düşünmek insan beyni kıvrımları ile açıklanabilecek bir hadise değildir.

    samanyolu'ndan çıktıktan sonra dikkat:

    http://www.youtube.com/…ilpage&v=ufl_nwbl8xs#t=133s
    (bir noktadan sonra ışık da, madde de, ''zaman'' da yok)
  • olay çarpışmadan ziyade birbirinin içinden geçen, üyeleri seyrek konuşlanmış iki parçacık (yıldız) topluluğu gibi görünüyor. zaten youtube videolarından birinde eleman şunu söylemiş:

    "andromeda'daki yıldız sayısı 400 milyar, samanyolu galaksisinde 100 milyar; ama bu iki galaksinin teması sırasında bir yıldız çarpışması ihtimali 0.000001'den az, istatistikten nefret ediyorum!" demiş.

    her biri bir birine 100 metre mesafede grup halinde yürüyen, biner öğrencili iki okul öğrencilerinin arazide birbirine dik açılı veya zıt yönde ilerlerken karşılaşması gibi bir çarpışma olacaktır, gruplar birbirinin içinden geçerken her öğrenci epey bir mesafeden diğer bir öğrencinin alakasız bir yönde geçtiğini görecektir. ancak yıldızlar için bu örnekten farklı olarak kütle çekim olayı var, bu öğrencilerin geçerken çarpışmasalar ve hatta birbirlerini görmeseler bile yürüyüş yönlerini saptırma etkileri var, iki okul öğrencileri de bir şekilde yön değiştirip nerdeyse yine aynı seyreklikte bir dağılımla aynı yerde gruplaşmak, yaklaşık aynı istikamete yönlenmek gibi bir duruma geçecekler diyelim.
  • serdar ortac sarkicisi ile atilla tas'in carpismasina benzer bir durumdur.

    not: yillar once baska bir sozlukte "prince of persia oyunu" dedigim icin cok ustume geldiler, o yuzden yapiyorum bunu. *
  • kelime anlamıyla "çarpışma" olmayacak çarpışmadır. galaksiler aslında birleşecekleri zaman "kavuşur", yani yıldızlar ve gezegenler kütürttt diye birbirlerine girmezler. en yoğun girişimin olacağı merkezde zaten gezegenli yıldızlar olma ihtimali neredeyse imkansız olduğundan en kötü ihtimalle yıldızlar kaynaşabilir.

    biizm gibi uzak kollarda ise dolmuşta boş koltuklara yerleşircesine mega galaksinin merkezkaç kuvveti ile açılan kollar arasına dağılması şeklinde olacaktır, bizim gibi 4000*pi ışık yılı alanda toplasan 100 yıldız olmayan bölgelerde bu geçiş yumuşak olacaktır.

    ancak, galaksinin serserileri olan karadelikler, nötron yıldızları, atarcalar gelirse, dünyayı harcayacaklar matmazel
hesabın var mı? giriş yap