• facebook'ta faaliyet gösteren ve popülasyonu ekseri ak-çomarlardan oluşan ankara trafik, kaza, olağanüstü durum, hava koşulu ıvır zıvır paylaşım grubu.

    oldukça aktif kullanılmakta. adam arabasının resmini koyuyor çalındı diye akşamına grup üyeleri buluyor falan.
    aslında admini veya adminlerinden bazıları son derece medeni, görgülü ve muhalif paylaşımlarda bulunuyor fakat güruh hödüklerden oluştuğu için adminlerin de yapacağı bir şey kalmayabiliyor... mesela trafikte kural ihlali yapan dolmuşun resmini paylaşıyorsun.. akşamına o dolmuş şöförü seni facebooktan bulup tehdit edebiliyor. o derece samimi sıcak bir ortam.

    lakin olur da belediyeye, hükümete, uzun imparatora, melih başgana, polise muhalif bir şeyler yazarsanız, dolmuş, otobüs, taksicilere dil uzatırsanız da anında linç edilebiliyorsunuz. çünkü grup genel olarak "gerçek halktan" oluşmakta. yani dolmuşçu otobüsçü ile beraber yazışıyorsunuz. fakat aynı zamanda şirket ceo'ları, yönetici tabaka, memur, patron, çalışan, işsiz, öğrenci, sokaktaki dilenci bile kullanıyor. trafik ışıklarındaki dilencilere laf ediyrsun, hemen birisi çıkıp, "kardeş ben de ışııklarda dileniyorum, ağzını topla ne çektiğimizi biliyor musun sen ulan, ne var yani 1 tl versen ölür müsünn??" diye cevap verebiliyor.. çok interaktif ve çok sesli bir ambiyans...

    bir de öyle bir hal almış durumda ki grup, adamın trafikte aracı arızalanıyor, polisi, tamirciyi, eşi dostu arayacağına grupta paylaşım yapıp cevap bekleyip sorunu çözebiliyor..

    çomarları olmasa keyifli platform.

    (bkz: vatandaşı olmasak çok eğlenceli ülke aslında)
  • kesinlikle çok faydalı bir grup. severek takip ediyürük.

    atılan mesajları olduğu gibi yorum katmadan paylaşıyorlar.

    trafikte yanlayan şahincilere tepki gösterenleri paylaşıyor, sonra şahincilerden napalım abi pist yok diye dert yananları da paylaşıyor.

    trafikle ilgili hukuki ve teknik birçok konu öğrendiğim bir facebook grubu. farklı görüşleri de öğrenmiş oluyorsunuz.

    özellikle sigorta, muayene, trafik kazaları, oto tamirhaneleri ve servisler hakkında güzel bilgiler var.

    ankara halkını özel halk otobüsleri ve dolmuşçuların gazabından koruyan bir facebook sayfası.
  • zamanında şöyle bir mention alan, ve adam haklı diyerek durumun trajikomikliğine güldürmüş olan normalde oldukça yardımcı olan sayfa.

    edit: ilk zamanlar adı böyleydi, sonradan ankara trafik radar olarak değiştirdiler sanıyorum.
  • arabasını gece vakti bağırttırarak gezen, boş buldukları her yolda sıfır çeken, yanlayan kuş serisi araç sahiplerinin en haftada bir kez şikayet edildiği facebook grubudur. milletin uykusunu, hastasını, bebeğini düşünmeyen bu sığır sürüsü, bu mallığı yapmak hakkıymış gibi utanmadan şikayetlerin altına yorum yazıp, her seferinde üste çıkar, "pist yok angarada, melih başgan bist yapsın bize, bu benim hobim, uyumasın millet baane" diyerek güya kendini savunur, hatta polislerin kendilerine ceza yazmasını haksızlık olarak görür. sürekli admini tehdit edip, "seni bulacam olm" diyen dolmuş şoförü güruhu da yine aynı sayfanın üyesidir. sayfanın en çok kullanılan kelimesi ise "herkez"dir.
  • seviyesiz admin ve kullanıcılara sahip sayfa.
    tartışma kültürü 0. hödük gelmiş öyle değil gidecek gibiler.
  • muhalif bir yöneticisini , yaptığı sade bir paylaşım nedeniyle görevinden uzaklaştırmış internet sayfasıdır.

    yapılan paylaşım hollanda başbakanının işe bisikletle gitmesiyle ilgilidir.

    resmen daha 1000 tane üyesi olmadığı zamanlardan beri takip ediyordum , bu hareketleri nedeniyle takibi bıraktım.
  • an itibariyle arama sonucu olarak çıkan, ancak içeriğine erişilemeyen grup.

    atıldım mı diye de düşündürmektedir, ancak daha önce hiçbir yorum bile yapmamışken mantıklı değil gibi geldi. bilenler yeşillendirirse sevinirim.
  • son zamanlarda sergilediği muhalif tutum nedeniyle örgütlü cehaletin lincine maruz kalmış çok faydalı bir sosyal medya grubuydu.
    sayfanın yöneticileri enflasyonu, zamları ve ankara'nın bazı sorunlarını aktarınca ak çomarların sadece seviyesiz yorumlarıyla kalmayıp sürekli şikayet etmeleriyle sayfa sürekli olarak süreli kapatılıyordu. ve en nihayetinde haysiyetsizler sürüsü her gittikleri yeri kirlettikleri gibi sadece göç ettikleri şehirlerle kalmadılar sosyal medya sayfasını da hiç ettiler.
    özlenendir.
  • %90'ı maymundan düşük zekaya sahip çomar takipçilerinden ötürü sevgili yöneticilerine ve medeni takipçilerine sabır dilediğim güzel sayfa.
hesabın var mı? giriş yap