• maksat inşaat olsun.
  • milli kütüphane'nin avm'ye dönüştürüleceğine işarettir.

    edit: debe olmuş bu, öğrenmeme vesile olan baroni'ye teşekkür eder, ricası üzerine paylaşmak isterim:

    (bkz: als hastası dr.nadir akıncı için yardım kampanyası)
    www.youcaring.com/medical-fundraiser/help-nadir-akinci-beat-als/305154
  • rte'nin yeni açıkladığı proje. 24 saat açık olacakmış üstelik. hayırlısı olsun ne diyelim.
  • teknik olarak mümkün değildir. zira tayyip'in kurduğu bir kütüphanenin onaylayacağı değil 5 milyon, 5 bin tane bile kitap yoktur. 1 tane kuran meali bulup fotokopicide çoğalttıracaklarsa ona da kütüphane denmez zaten.
  • dünya üzerinde 129 milyon bilinen kitabın olduğunu varsayarsak (kaynak: #49715050) milyarlarca fidan diktik boyutunda kalacak olaydır. üniversitelerin kütüphanelerinden bile ulaşılamayan belki de yüzbinlerce dijital içerik, milyonlarca makale varken, hala 5 milyonluk kütüphane yapma fikri pek de başarılı bulunacak bir fikir değil. akademik kaynak yetersizliğinin üniversiteleri çıkmaza soktuğu güzel ülkemde üniversite lokomotifi ankara'nın hiç değilse daha iyi bir akademik kütüphaneye kavuşması gerekir. umarım beklediğim gibi tırt bir vaat olarak kalmaz da akademik ve dijital yayınları da içeren güzel bir şeye dönüşür, umarım.
  • ak-saray'a yapılması planlanan ve halk kütüphanesi olarak faaliyet göstereceği söylenen kütüphane.
    kitap koleksiyonunun büyük bir kısmının e-book'lardan oluşacağı tahmin edilmektedir. yayınevlerinin genelde satmaktan hoşlandığı bin kitaplık koleksiyonlardan alıp, al sana beş milyon tane kitap denilebilir. koleksiyon büyüklüğü, dermenin işlevselliği anlamına gelmez. bünyesinde kaç kütüphanecinin çalışacağı, bunların koleksiyon geliştirme aşamasında ne kadar görüş bildirebildiği, çağdaş kütüphane mimarisine ne kadar sadık kalındığı, kütüphane iç tasarımları hakında ne denli araştırma yapıldığı ve uygulandığı gibi soruların ise yanıtsız kaldığı bir girişimdir. muhakkak ki bir nedeni vardır ancak bu neden bizleri tatmin ve mutlu etmekten uzaktır.
    daha önce değinildiği üzere, mevcut halk kütüphanelerinin iyileştirilmesine çaba harcanmadan böyle büyük bir işe soyunmanın altında milletimizin hayrına bir şey olmadığından şahsım adına eminim.

    yalnızca göz zevki için
  • yapılır mı yapılmaz mı bilemiyorum. ama şu andaki milli kütüphane kadar merkezi bir konumda bu kadar büyük bir arazi yok. yani tahminen şehrin nispeten dışında (istanbul yolu, eskişehir yolu gibi) bir yerlerde yapılacak bu kütüphane.
    peki amaç insanların kitap okuma alışkanlıklarının arttırılması mı? öyle düşünüyorsanız 13 yıldır başımızda olan zihniyeti tanımıyorsunuz demektir. inşaat partisinin kafasındaki tek şey yeni inşaatlar ve yeni inşaat alanları yaratmaktır. bu durumda harekat planı şu şekilde olacaktır:
    1) allahın dağına yeni bir kütüphane inşaatına başlanacak. bu inşaat tabi ki yandaş firmalara ihale edilecek, firmalar türgev'e bağış yapacak.
    2) milli kütüphane'nin artık gereksiz olduğu söylenecek. bir kaç yıl içinde milli kütüphane boşaltılarak arsası yandaş bir kuruluşa verilerek avm-otel bir şeyler yapılacak. milli kütüphane deyip geçmeyin, arsası ankara'daki (bakanlık ve askeri kurumları saymazsak) en değerli arsadır büyük ihtimalle. gelsin rantlar gitsin bağışlar.

    yeni kütüphanedeki kutsal kitaplar kısmında inşaat tanrısının kutsal kitabı da olacak bu gidişle. 13 yıldır tapa tapa bayağı güçlendirdiler kendisini zira.
  • eğer ciddi ise (ki hem şahsın sicili, hem de lojistik realiteler hiç de öyle demiyor olsa da) sonuna kadar desteklediğim ve desteklenmesi gerektiğine inandığım proje.

    kütüphaneden zeval gelmez; cinsi, maksadı gayesi ne olursa olsun.
  • toplu taşımanın 23:00'da son bulduğu ankara'da 24 saat açık olacağı için en çok suriyelilerin ziyaret edeceği kütüphane.
hesabın var mı? giriş yap