• son dönemlerde yaşanan stok yok muhabbeti ve döviz sonrası ekran kartı fiyatlarındaki artış sonrası yaşanan hizmetler hakkında bir arkadaşımın yaşadığı durum. arkadaşımın sözlükte üyeliği olmadığı destek vermek adına açmış bulunuyorum.
    konu linki
    https://forum.donanimhaber.com/…ezilligi--149420571

    merhaba arkadaşlar,

    öncelikle konuyu biraz geç açtım fakat başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşıp firmaların bizleri nasıl istismar ettiğini göstermek istiyorum.

    inventus bilgisayardan evga marka rtx 3080 ekran kartını 19.800 tlye aldım.

    kart teslim olduktan sonra, kartın rgbsi ve 3 fanından en alttakinde problem olduğunu farkettim.kart aslında çalışıyordu.bende servise gönderdim hemen sonuçta 20 bin lira para vermişiz.servis süreci çıkan doa raporu ve verilen sonuç vs beklerken aradan bi 20 gün geçti. @vektronelektronik bana ellerinde ürün olmadığını ürünün para iadesi olacağını söyledi fakat inventus ile görüşüp değişim isteyebileceğimi onların elinde varsa değişim yapabileceklerini söyledi.bende kendilerine kesinlikle para iadesi istemiyorum çünkü ekran kartı 29 bin lira oldu dedim.(tam 20 günde 9 bin lira fiyatı artmış.)

    bir ümit inventusa doa raporuyla beraber mail attım.beni yaklaşık 1 hafta kadar beklettiler.en sonunda inventus'tan yetkili bir arkadaş, ürünün stoklarında olmadığını ve tedarikçi firmanın da stoklarında olmadığını dolayısıyla para iadesi yapacaklarını ve iban numarası göndermemi talep ettiler.(nasıl ya siteye girip bakınca 29 bine yarın kargo yazıyor???)

    bende kendilerine hemen ekran görüntüsü gönderdim.ürünün stoklarında olduğunu ve fiyatını içeren ekran görüntüsünü gören yetkili benden iban numarası istemeye devam etti bende göndermeyeceğimi söyledim.para iadesi kesinlikle istemiyorum dedim.ürünü kız arkadaşımın xx banka hesabı olduğundan dolayı xx banka üzerinden havale ile almıştık.ben iban vermeyince para iadesini kız arkadaşımın hesabına yaptılar.

    özetle arkadaşlar, sırf bu tavır yüzünden bu olayın peşini bırakmayacağım.thhk başvurdum, thhk olmazsa dava acıcam.gözümün içine baka baka olan ürünün stoklarında olmadığını söylediler.

    bu ürünlerin değeri hazır sistemde 12 13 bilemediniz 15 bin lira, siz zaten 29 bine satıyorsunuz.bu tarz şeylere ihtiyacınız mı var ? 20 günde 1 ürüne 3x asgari ücret zammı yapılır.

    hakkımı helal etmiyorum.

    1-)rgb ışığı sabit yanan ve 3 fanından 1 tanesi çalışmayan kartlar normal zaman da direk iade alınıyor mu ?

    2-)ürün tedarikçi firma da yok ise siz bu ürünü nereden tedarik ediyorsunuz ?

    3-)ısrarla değişim isteyen bir müşteriye seçenek dahi sunmadan nasıl para iadesi yapıyorsunuz ?

    4-)bu ürünün ben 2.sahibi olsaydım, iadeyi yaptığınız hesaba giden para ne olacaktı ?

    5-)şirket yetkilisi, tüm süreç apaçık ortadayken beni yalan beyandan mahkemeye vermekle tehdit etmekte ki amacı yerse mi ?

    https://store.donanimhaber.com/…68fbb658b43401.jpeg
    https://store.donanimhaber.com/…fe105769c75e7a.jpeg
    https://store.donanimhaber.com/…58f424adeb6ad2.jpeg
    https://store.donanimhaber.com/…6bcb32dbe25ed6.jpeg
    https://store.donanimhaber.com/…d0073aedc79117.jpeg
    https://store.donanimhaber.com/…b8e6de8a94ce79.jpeg
    https://store.donanimhaber.com/…48920aa42cb9ec.jpeg
    https://store.donanimhaber.com/…2ed9210f59e68e.jpeg
  • inventus ergenlik yıllarımdan beri gözümde yeri ayrı olan bir firmadır, onurlu ve dürüst bir kimlikle aklımda yer etmiştir fakat bu mesele özelinde yaptıkları şey yasaya aykırıdır.

    ürünün arızası doa raporu ile sabit görüldüyse mağduriyetin giderilmesi hususunda inisiyatif tedarikçi firmaya değil tüketiciye aittir. iade, değişim, ayıp oranında indirim vb. seçeneklerden hangisini uygun görürse onu uygulamak zorundadır satıcı.

    evet, ekran kartı bulmak şu anda hiç olmadığı kadar zor ve muhtemelen mevcut üretim, tedarik, fiyat vb. sıkıntılar şirkete büyük bir zarar olarak geri dönecek yasaya uygun hareket edilirse. bir girişimcinin böylesi bir zararla karşılaşması tabii ki çok minnoş bir durum değil ama ticaret riski üstlenmek demektir. nasıl bordrolu çalışan o riski üstlenmek istemediği için sınırlı ve sabit bir geliri kabulleniyorsa o sabit gelirin üzerinde kazanmak isteyen insan da riski üstlenmek zorundadır.

    şu günlerde sistem içinde alınabildiği fiyatın iki katına tek olarak satılan ekran kartlarının sabit bir satış fiyatı olmadığı için hâlihazırda ithâlatçıdan ürünün tedariğini yapamayan firma bayağı tek başına ekran kartı almaya çalışan son kullanıcı gibi uçuk fiyatlardan bu kartı temin etmek zorunda kalacak kuvvetle muhtemel. tüketiciye yansıtmaya çalıştıkları o 8 bin liranın üzerinde meblağın daha fazlasının kendi ceplerinden çıkması gayet mümkün. dün izlediğim bir sistem toplama videosunda gigabyte'ın türkiye temsilcisi de ortamdayken firma yetkilisi rtx 3070'in tek başına 25 bin lira gibi fiyatlara satıldığından bahsetti, rtx 3080'in fiyatından bahis açılınca konuyu kapattı derhâl. kalkıp "hayırdır kardeş, kara borsacı tüccarlarla mı çalışıyoruz biz?" diye itiraz da etmedi gigabyte yetkilisi.

    müşteriye sattığı fiyatın da üzerine temin etmek zorunda kalacak inventus muhtemelen o kartı ve lise yıllarımdan bu yana piyasada kalitesi aşınmaz, eğilmez, bükülmez tek firma olarak gözümde inşa ettikleri imajı korumak istiyorlarsa bu bedelin altına lâfını etmeksizin girmeli zaten.
  • üstteki çok bilmiş arkadaşa bakma sen.

    herif diyor ki stokta var ama firma göndermiyor. niye çünkü geri aldığı ürünü tekrar satıp kar edebilir. her on müşteriden biri hakkını arasa yine iyi firma için. kemiksiz cukka.

    şu anda kardeşim de aynı durumdan muzdarip. konu thh' de.

    rezalet puanım 10/10. çünkü firma uyaniklik yapmaya çalışıyor. hatta son dönemde firmaların bilerek doa raporu verdirdigini bile düşünmeye başladım.
  • ya bazen firmalar servis raporunu uygulamayabiliyor. bu durumda zaten işte tüketici mahkemesine gidiyorsun .

    ben dh deki konuyu da okudum. bir kere yorumlar korkunç. sen istediğin kadar kart al. tüketicisin kardeşim. milletin dediğine bakma . tüketici mahkemesinden değişim kararı çıkar ve firmada buna uymak zorundadır.
hesabın var mı? giriş yap