• ticaret bakanlığının 1 ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli yeni düzenlemesi.

    artık internetten alışverişte iade edilen ürünün kargo ücretini eğer ürün defolu, bozuk, arızalı vs değilse satıcı değil müşteri karşılayacak. ucuz bir ürün aldıysanız hiç iade etmemek daha iyi olacak anlaşılan.

    ayrıca cep telefonu, tablet bilgisayar ve akıllı saatler artık iade edilemeyecek.

    madde 11- aynı yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “on” ibaresinden sonra gelmek üzere “dört” ibaresi ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

    “(3) tüketici, ön bilgilendirmede kararlaştırılması ve satıcının öngördüğü taşıyıcı ile iadesinde tutarına yer verilmesi halinde teslim masraflarını geçmemek üzere iade masrafını karşılamakla yükümlüdür. ancak, tüketiciye teslim edilen malın kanunun 8 inci maddesi kapsamında ayıplı olması durumunda tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulamaz. tüketicinin talep etmesi halinde iade masrafı, kendisine iade edilecek mal veya hizmet bedeli ile teslimat masraflarından mahsup edilebilir.
  • bundan sonra iade edilemeyecek ürünlerin yüzde 95'inin ithal olması ne tesadüf değil mi? cari açığı kapatmak için yaptıkları küçük ama mide bulandırıcı işlere bakın şunların.
  • 3 liralık paket için 5 kiralık masraf yapılmasına müsade edilmeme durumu.
  • türkiye'de her hakkın kötüye kullanımı olduğu gibi, satın alınan eşyanın kullanılıp iade edilmesi de oluyor. insanlar, kullanılan eşyayı satın almak istemiyor ama kendisinin kullanıp iade ettiği eşyanın başkaları tarafından kullanılacağını düşünemeyecek kadar bencil olabiliyor.

    düzenleme, keyfi iadelerin önüne geçecektir. bu gibi konuların ülkemizde yaygınlaşmasına daha çok zaman var.
  • bence bu yönetmelik internetten satış yüzünden bittik diyen ama yakaladığı yerde müşteriyi affetmeyen esnafa yaranmak için çıkarılmış gibi...

    (bkz: küçük esnaftan alışveris yapmamak)

    (bkz: kimsenin yemediği küçük esnaf üçkağıtları)
  • bir kıyafetin 3 ayrı bedenini alıp, üzerine olanı bırakıp kalan ikisini iade edildiğini duyduğumda pes demiştim. şeytanın aklına gelmeyecek icatlar çıkarıyorlar. bu yüzden iade kargo ücretini ödesinler bir zahmet.

    edit: mesaj kutuma üşüşenlerden anlaşıldığı üzere çokça yapılan bişeymiş, zorlarına gitmiş bu bedavacılığın bitiyor olması.
  • ucuz ürün satan tedarikçiler için iyi haber.
  • peki, internetten gönderdiği siparişi mağazasından teslim almayan firmalara da bir düzenleme gelse belki daha adil olur.
  • yakın çevremde beğendiği ayakkabıların hepsini satın alıp gelince deneyip içlerinden birini seçip diğerlerini iade eden kadın mevcut. üstelik bunu bir defa yapmadı. bu onun alışveriş alışkanlığı ve bunu da gururla söylüyor. bu mantıkta insanlar yüzünden satıcı da sıkıntı yaşıyor firma da. dolayısıyla bir yere kadar haklı bulduğum durum
  • okumadan yorum yapılan yönetmelik, bak bakalım ne yazıyor:

    (5) cayma hakkının kullanımında, satıcının iade için öngördüğü taşıyıcıya ilişkin bilgi ile bu taşıyıcıyla malın iadesi halinde teslim masrafını geçmemek üzere belirlenen iade masraf tutarına ve hangi tarafça karşılanacağına, öngörülenin dışında bir taşıyıcı ile malın iadesi halinde iade masrafını tüketicinin karşılayacağına ilişkin bilgilere 5 inci maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında ön bilgilendirmede yer verilmemesi durumunda, söz konusu masraf satıcı veya sağlayıcı tarafından karşılanır. iade için ön bilgilendirmede belirtilen taşıyıcının, tüketicinin bulunduğu yerde şubesinin olmaması durumunda satıcı, ilave hiçbir masraf talep etmeksizin iade edilmek istenen malın tüketiciden alınmasını sağlamakla yükümlüdür."

    alışveriş yaparken önünüze çıkan sözleşmeyi okumayı öğrenin bir zahmet. bu yönetmelik ölücüleri üzecek.
hesabın var mı? giriş yap