• reklamların gösteriminde kaynaklanan gecikmelerin sitenin yüklenmesine engel olmamasını sağlayan reklam kodudur. senkron reklam kodunda ise öncelik reklamda olur, sitenin yüklemesi reklam sonrasına bırakılır, reklam bannerının yüklenmesinde yaşanacak gecikmeler sitenin yüklenmesine doğrudan etki eder.

    "bu kod, sitenizin ziyaretçilerine daha az bir gecikme süresi ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. eşzamansız kod, web sayfanızın diğer bölümlerinin yüklenmesine kesinlikle engel olmaması açısından avantajlıdır. bu durum, kullanıcıların reklamlarınızı yüklerken sorun yaşaması durumunda bile sayfalarınızın içeriğini yükleyebileceği anlamına gelir. özellikle mobil kullanıcılar, web sayfalarını yüklerken daha az gecikme yaşayacaktır."

    https://support.google.com/adsense/answer/3221666
  • en büyük handikapı reklamın kaplayacağı alanın önceden tarayıcıda belirlenmiş olmaması olan reklam türüdür. öbür türlü tam siz içeriğe tıklayacağım derken o anda yüklenen reklama tıklarsınız. ux açısından berbat bir deneyim sunar. belki reklam yayınlayan açısından ekstra tık ekstra para anlamına gelirken, reklamveren ve kullanıcı açısından kötü bir uygulamadır.

    hoş google'un bu konunun çözümüyle ilgili amp projesi devam ediyor.
  • yazar burada demek istemiş ki "reklam reklam reklam, daha çok reklam!"
  • umurumda olmayan koddur. umurumda olan şey bu başlıktaki ilk entryinin aynı zamanda sitenin de patronu olan, mesleği avukatlık olan bir kişi tarafından yazılmasıdır. herkes her konuda uzman zaten. o yüzden de sitenin tasarımı bok gibi ve bunu da "alışırsınız gençler, önünüze ne koysam yersiniz siz" diyerek savunuyor.
  • hani sözlükte bir sayfa açtığınızda, tam şükela modu olan satıra tıklayacakken veyahut entry yazacakken bir reklam açılıp yanlışlıkla ona tıklıyorsunuz ya, işte onun müsebbibi budur.
hesabın var mı? giriş yap