• aşı önemlidir, koruyucudur. yapmayın etmeyin, el kadar sabilerin günahına girmeyin. benimde bir evladım var ve aşı tarihleri geçecek diye aklım şaşıyor.
  • aşı yaptırmayan yobazlar yüzünden hem kendi çocukları hem başkalarının çocuklarının zarar görmesi durumudur.

    türkiye'de sağlık sistemini sonuna kadar eleştirebilirim fakat aşı olayında gerçekten sistem çok düzgün işliyor. sağlık ocakları size randevu veriyor ve aşı taze şekilde o gün ilgili sağlık ocağına getiriliyor. randevu günü gitmediğiniz de hemşire bir sorun olup olmadığını sormak için sizi telefonla bile arıyor.

    aşılarının %100 olmasa bile koruyucu özelliği tartışılamaz. yarın bir gün aşısız çocuk okula başladığında kaba kulak, su çiçeği, kızamık gibi hastalık geçirdiğinde diğer aşılı çocuklarında etkilenme olasılığı maalesef var. sonra bu aşısız çocuğun ailesi yaldır yaldır hastaneye koşup bizim çocuğa kimse bakmeyi diye ortalığı velvele verir ama son pişmanlık fayda etmez.

    o yüzden aşı yaptırmayan aile cahildir, yobazdır, çocuklarının katili bile olabilir.
  • hayır kendi çocuğunun sihhati kendisini ilgilendirir, fakat bulaşıcı hastalığı kapıp yayma riski taşıyorsa o zaman benim özgürlük ve sağlık hududuma girer. aşı yaptırmayan ebeveynlere yaptırım uygulanmalı
  • bebek ve çocuk ölümleri aşı ile aşılmıştır. aşı yaptırmadık bak hasta olmadı diyorsun belki ama yarın mikrop ile karşılaştığında çocuğun için çok geç olur.

    tanım : bir ebeveyn olarak beni ürküten tablo.
  • bugun gittim ve aşısını yaptırdım. hiç birini sektirmedim. çocugum gittiği kreş okul vs de aşısız çocuk olsun istemem ve sanıyorum hakkımdır..devletin bunları ayırması lazım..
  • yukarılarda bulunan bazı dangozlara ve daha sonra aşağıya gelecek olan diğer dangozlara soruyorum:

    doktorlar, ilaç endüstrisi vb. bu işten deli gibi para kazanmak için çocukları aşıyla zehirliyor diyorsunuz ya, bu amına koduğumun komünist sovyetler birliğinde ve çinde neden aşı üretimi ve uygulaması yapılıyor? hadi çin son zamanlarda bozdu kapitalist oldu diyelim, onyıllar boyunca sağlığın tamamen ücretsiz olduğu, ilaçların kar amacıyla üretilmediği, zaten kapitalist sistemin tamamen dışında olan sovyetlerde neden çocuklar bol bol aşılandılar?

    bu kadar bilimadamı salak mıydı da aşıların zararını anlamadılar? emin olun aşıların bir zararı olsaydı, kapitalizme karşı oldukları için aşı karşıtı duruş sergileyenler ilk bu adamlar olurlardı.

    rabbim madem yaratıyorsun, bir de akıl mantık vereydin ya. eyyy evrim, hani sadece en akıllı ve güçlü olanlar hayatta kalıyordu?
  • bu embesil ebeveynleri vakti zamanında aşılamasalardı şimdi bir kısmından kurtulmuş olacaktık.
  • tüm aşılarım tam istediğim gün hamile kaldım eşimin de aşıları tam spermleri çalışıyor.margarin de yedim çünkü fakirdim et süt görmeden büyüdüm.ne kadar gerizekalı insanlarsınız zamanında da bu söylemler varken aşı yaptırmayıp çocuk felci olanları anlatır annem siz devam edin böyle doğal seçilim banane.
  • dogal seleksiyon demissiniz de bu asisiz cocuklar ilerde hasta olduklarinda bulasici ise hastaliklar ki cogu oyle, asili cocuklar icin de tehlike.
hesabın var mı? giriş yap