• allah herkese nasip etsin demek lazım. büyük bir şans olsa gerek.
  • evli olduğu için sonu yine monotonluk ve sıradanlıkla bitecek aşkı kalmayacak. para karşılığı yaptığı için bir süre sonra işi de külfet gelecek kişidir.

    insan hiçbir zaman heh! tamam. hayatımı şu an yaşamaya başladım demez. deseydi zaten yaşama arzusu törpülenir, sıkılırdı.

    o yüzden "şu olursa" mutlu olacağım gibi böyle hedefler koymayın. kısa bir süre sonra en fazla bu kadar mutlu olacaksınız çünkü. ertelemeyin.
  • dünya hayatının bug'ını bulmuş insandır.
  • aa ben.

    ama hiç kolay olmadı gençler. siz yapamayabilirsiniz.
  • (bkz: mutluluk)

    olasılıklara bağlı olarak birden fazla defa doğru zamanda doğru yerde bulunurken doğru karar alınarak denk getirilebilecek durumdur. mutluğun yanına huzur da eklensin istenirse, hayatına kan yolu ile ya da alakasız bir biçimde dahil olmuş kişiler çıkartılarak voltron dahi oluşturulabilir. (bkz: yaptım oldu)

    tabi bu durum eşlerin ikisini de kapsamayabilir. herkes birden fazla defa doğru zamanda doğru yerde olup doğru kararları alamıyor. *
  • umarim bir gun bu kisi olurum
  • benim. ne var lan yine… bi rahat bırakmadınız… aşkı yaşayalım, işimize bakalım… vır vır vır…
  • çok şükür benim
    ne kadar şükretsem az
  • benim arkadaş bu.

    haftaya 31 yaşını devirecek bir insan olarak kendimi bildim bileli sevdiğim kadınla beraberim. lise zamanında başlamıştım onu sevmeye. 8 yıl beraber olduktan sonra evlendik ve 4 yıldır da evliyiz. evet kimilerine göre evlilik standart ve monoton bir hayat ama bana göre evlilik o monotonluk içerisinde bile mutlu olabilmek. mutlu olamadıktan sonra, hayatın aksiyon dolu olsa nolur ki.

    işime gelecek olursak da, 4 yıl boyunca nispeten kötü şartlarda çalıştıktan sonra istediğim ve mesleğim olan sektörde kurumsal bir firmada 3. yılımı doldurmak üzereyim. hakkımı aldığımı ve en önemlisi bana değer verildiğini hissediyorum. bu işimi de aslında o çalıştığım 4 yıllık döneme borçluyum. şartlarım iyi olmasa da gelişim anlamında bana çok şey kattığını düşünüyorum.

    hayattan umudunuzu kesmeyin arkadaşlar. bazen çok zor dönemler geçebiliyor, hele ki günümüz şartlarında... ancak umut etmek için önce kendi hayatımıza göre en iyisini hayal etmek gerekiyor. etrafımdaki insanlara bakıyorum da; hayaller hep aynı. zengin olayım, çalışmadan para kazanayım, milli piyango bana çıksın, güzel bir evim olsun, bahçesi olsun, arabam olsun, gezeyim, şunu yapayım vs. bence en önemlisi yapması zor, ulaşması basit olanı hayal etmek: "mutlu olmalıyım, mutlu olmak için yaşamalıyım."

    bugünün de önemine atıfla, ne demiş güzel atam:
    "hayal ettim, hayalimin önündeki manileri tespit ettim. manileri kaldırdığımda, hayalim kendiliğinden gerçekleşti."
hesabın var mı? giriş yap