• aşık olursa sadece etine dokunuyor insanın acılar, kalpte hiç acı olmuyor... aşk bitince ise kalbi o kadar acıyor ki, etine bıçak saplansa hissetmiyor... eğer kalp acısını bir kez sindire sindire yaşarsa kul, allahtan bir daha aşk filan istemiyor.
  • kişide aşkın olumsuz yanlarının olumlu yanlarından daha ağır basması durumudur. birine aşık olmak istememek ne denli olumlu sonuç verebilir o da ayrı bir tartışma konusudur.
  • aşık olmak istememek bir felaketin önleyicisi değil daha ziyade davetiyesidir
  • bir insan eger sevgilisinden kazık yemisse bunu tabikide dusunur.ama asksız asla olmaz...
  • platonik aşıkların kaçınılmaz sonları...
    içinde bulunduğum acınılası durum...
    korkaklık....
    dayanılamayıp aşk orucunun bozulmasıyla sonlanan durum...
  • mis gibi kendi yalnızlığının dibinde yuvarlanmak varken akıl karı mıdır aşık olmak. elbette ki değildir. ne o, birini sevicekmişsin de o da seni sevicekmiş de, aman aman eksik olsun.. yalnız insan güçlü insandır düsturundan hareketle, tek kişilik sinema biletlerinin, yatakta geniş geniş yatmanın yüzü suyu hürmetine akıllı birey aşık olmayı istemez. kalbini başkasıyla bölüşmenin öyle pek çiçek böcek kuş cinsinden aşk tanımıyla ilgisi olmadığını yaşamış, görmüş, kimi vakit rezil kimi vakit sefil olmuş, biraz korkmuş biraz yorulmuş insandır bu. haksızdır diyen ona anlayışsızın dik alasıdır. ama akıllı bireyler genelde aşık olmak mı aman aman istemiyorum, yok yok yaparken kendilerini apansızın yerlerde aşk acısıyla sürüklenerek salya sümük sezen dinlerken, ya da suratta aptal bir gülümsemeyle sokaklarda onun ardı sıra sürüklenirken bulabilirler. (versiyon yapmak kişinin özlük hakkıdır.) hayat budur işte. isteklerle belli bir yere kadar alakası vardır. gerisini öyle bir koyverir ki gömer. evet, hakikaten. galiba.
  • kaldır üstündeki ölü topragını taze papatya, hayat daha cok erken, daha saclarimiz siyah, daha kalbimiz kırmızı, daha yeni aday olduk, daha yeni adımız gonlukader meydan muharebelerinde, daha kırık kalpler mezarlığına çok uzagız..

    -aşka lütfedermiydiniz?
    -boy verirmisin, kulaçlarim zayif benim
    -sırtüstü uzan bak, batırmıyor, karadan sıkılmadın mı hem?
    -orda firtina cikarsa peki? ya dönmeye mecalim kalmazsa? ya karanlık olunca alabora olursam?.. ya..
    -sığ sularda ayakların serin yaşamak mı arzun? ya keşfedilecek uzaklar, ya bu derya da denizkızı olursan, ya görürsen dünyanin arzini, ya değersen ufka
    -rüyaya yaticam ben, ufukta yalnizlik olsa da...
    -ben demir alıyorum, ama yüküm ağır, seni taşıyamam tek başıma
    -o zaman demirle sende, burda güvendesin işte
    -sevgini yüklemeseydim beklerdim, seni bilmeseydim giderdim, seni görmeseydim güverteye çıkmazdım, seni hissetmeseydim sandala biner giderdim
    -pusula sı yok bu işin, ne taraf huzura ne taraf kaygiya ne taraf tükenmeye ne taraf güneşe gider belli değil..ya saparsak.. sarpasararsak ..
    -bu gemi tek parça oldukça sana dönecek kara bulurum ben, karanlıkta bile..
    -keşke bilmeseydik birbirimizi, keşke yüklenmeseydik özlemleri, keşke keşfe kalkişmasaydik alalecele..
    -yelkenlerim açık benim artık, tek başıma gidebildigim kadar giderim, seni ordan da severim
    -umarim başka rüzgarlar yardim eder, umarım karayı kaybetmezsin..umarım seni kaybetmem..
    -elveda..

    adımı nakarat et benim, nefesimi ısıt benim, aklımı kirlet benim, sesimi titret benim, kalbimi fethet benim. ben seni sevenim.

    son dakika haberi: dün akşam saatlerinde aşırı sevgi yüklü bir gemi sevgi boğazında düğümlenerek miğdeye oturdu.. yapılan incelemelerde dümende kimsenin bulunmadığı anlaşıldı, tayfadan henüz haber alınamadı.
  • insanın kendini, duygularını veya doğallığını bastırması değil tam tersine bilinçli bir şekilde sağlığı, beyin fonksiyonları en önemlisi de işi ve çevresi için biyolojisini kontrol altına alma isteğidir. sonuç olumluysa iradenin ve tutarlılığın başarısı elde edilir. insanın kendine güveni artar. daha güvenli bir şekilde yeni aşık olamama savaşlarına yelken açılır.
hesabın var mı? giriş yap