• ingilizcede aspekt. pekmez yapımında kullanılan bir tür helezon yay. (bkz: aspect ratio)
  • bakis acisi anlamindadir.
  • amerikada work and travel organizasyonlarına da ne yazıkki el atmıs bir yaz okulu gurubu. yaz okulunun başarılı olduğu söylense de work and travel ögrencilerine unutulmayacak(!) deneyimler yaşatan profesyonellikten uzak insanların bir araya geldiği kuruluş
  • astroloji'de, gunes sistemi'ndeki planetlerin, konumlari itibariyle aralarinda meydana gelen acilardir... bu acilardan, 30'un katlari seklinde ilerleyen acilar, en guclu ve de belirleyici, ozel bir anlam ihtiva eden acilar olarak kabul edilirler. bu acilar sunlardir:

    60 derecelik aci: sextile(altmislik)
    90 derecelik aci: square(kare)
    120 derecelik aci: trine(ucgen)
    180 derecelik aci: opposition(karsit)
    0 derecelik aci: conjunction(kavusum)

    bunlardan altmislik ve ucgen acilarin pozitif, kare ve karsit acilarin ise negatif tesirler olusturdugu dusunulerek astrolojik yorumlar yapilir. kavusum'da ise o iki gezegenin ve de bulunduklari burcun astroloji'de temsil ettigi anlamlara gore, bazen pozitif bazen de negatif tesirler meydana getirdikleri kabul edilerek yorumlama yapilir... bu acilarin veya daha genel bir ifade tarziyla astrolojik tesirlerin, kullanilis veya yorumlanis bicimi 3 turludur:

    1) horoscope:
    kisinin dogum anindaki mevcut astrolojik tesirlerdir. o kisinin sadece kendisiyle ilgilidir. bu tesirler, dogum aninda olacak sekilde yalnizca bir defa gerceklesir ve omur boyu o sekilde sabit kalir.

    2) transit:
    herhangi bir andaki mevcut astrolojik tesirlerin, insanlarin kisisel horoskoplariyla karsilastirilmasidir. transit tesirler, insanin yasami boyunca surekli olarak degisir. bazen bu tesirler, bizim ilk aldigimiz tesirlere(yani horoskopumuza) uygun veya uyumlu bir sekilde gelir ve bu tesirlerin verdigi rahatlikla, kolaylikla, gucle cesitli alanlarda acilimlar, guzellikler, basarilar elde ederiz. bazen de bu transit tesirler, bizim dogum aninda aldigimiz o ilk tesirlere ters duser mahiyettedir ve bu da o surec boyunca, transit etkiler degisene kadar, cesitli guclukler veya sikintilar yasamamiza sebebiyet verir.

    3) synastry:
    iki kisinin horoskopunun ust uste konulup karsilastirilmasidir.
  • ingiltere’de londra, cambridge, oxford ve bournemouth merkezlerinde eğitim veren, ülkemizdeki ajanslara göre alanında en iyilerinden biri olduğu söylenen dil okulu.
  • ing. [en önemli ikinci anlamı] parça, kısım, öge, unsur (genelde soyut şeyler için kullanılır)
  • be'lakor'un stone's reach albümünün 7.parçası.

    name the aspect of oblivion
    that instilled in you such dread
    in the moment that was waiting
    where the causal chain had led

    describe the pure finality
    of that twisted, cold eruption
    and attempt to comprehend
    unparalleled destruction

    unclench your teeth and meet your demise
    behold the fate you always desired

    standing on the brink, we see our home is lost
    a sacrifice led to the slaughter
    black flickers grit the cusp
    hands clasped under falling soil

    drip down faintly by dark whispers
    a torrent into madness

    blunt nails shred the life from your face
    fetid strips of decaying hope
    drift down gently

    in obsidian water
    your pale arms reach for me
    beckon me closer

    in silence at last
    a peace we always wanted
    we cease to be
  • ing. gorunum.
  • ing. yön, özellik, taraf.
  • dilbilimde aspect, görünüş ve bakış terimleriyle karşılanır. görünüş fiilin konuşucu açısından nesnel olarak ifade edilmesidir. örnek vermek gerekirse "ahmet bize geliyor" ifadesinde -yor- şimdiki zaman biçim birimi olarak tanımlansa da buradaki olay daha gerçekleşmemiştir, yani şimdiki zaman olması için ahmetin konuşulan zamanda orada olması gerekmektedir. dilbiliminde bu ifade bitmemişlik görünüşü olarak gösterilir.
hesabın var mı? giriş yap