• ateistlik kolay degil. dunya embesil dolu. zaman kotu. sene 2012. (alt alta yazsam bir adet y. ozdil yazisi olmustu simdiden).

    oncelikle "ben ateist olacam" diyorsan bi siktir git, 3-5 yil daha buyu, bol sut ic, yatmadan dislerini fircala. oyle durduk yerde ateist olunmuyor. yok kelime-i sahadet getireyim, kafama su doksunler vaftiz olayim, musevi hatun bulayim yahudi olayim gibi degil ateist olmak. bir gun ateist olarak uyaniyorsun (yemegine ilac katiyoruz cunku onceki geceden nihahahaha).

    bir ateist gune yuzunu yikayarak baslamali. once 2 kere suyu agzimiza alip veriyoruz, 3 kere burnumuzu sumkuruyoruz, sonra o sumuklu ellerle saclarimizi isliyoruz. kahvalti hafif olmali, mutlaka kahve icilmeli.

    isimizi tipki muslumanlar gibi yapiyoruz. yani nedir, mesela faize karsiyiz ama albaraka turk iyidir hesabi. ayni sekilde iste efendim karilar ustunu basini acmasin orospu gibi oluyorlar diyoruz ama etrafta ne kadar hatun varsa gozlerimizle onlari soyup firsatini bulursak ve yakalanmayacagimiz kesinse tecavuz ediyoruz. yakalanirsan da koy gotune tovbe edersin gecer gider halledilir zaten. olmadi evinin karisi yaparsin yasi tutunca. ay cok pardon ateisttin di mi simdi sen. e sen boku yedin, hapislerde curuycen durduk yerde. vah vah... iyi bir avukat tut ne diyeyim.
  • mutlaka dis ipi kullanin. muslumanken o kadar farketmiyor ama ateist oldugunuzda dis temizligi gibi gundelik seyler bir anda oneme biniyor.
  • sözlükte yazıyorsanız, 'ateist' sözcüğü içeren her başlığa (her ne kadar kendinizi tutamasanız da) gaza gelip entry girmeyin. kirlilik.
  • korkmayın. mevzu korkunca ortaya çıkıyor çünkü.
  • mottolarının tanrı yoksa yaşadık varsa sıçtık olduğunu unutmasınlar.
  • bir kase baliniz varsa hepsini yeyin, gotunuzde bagirsaginizda bir damla bok kalmasin.
  • cennetten ve sonsuz varoluştan vazgeçme süreci oldukça sancılı geçebilir. özellikle oraya gidecegine dair büyük bir inancın varken.
    ayrica bir de ilahi adalet kavramindan vazgecme sureci var ki belki de en kotusu bu.. eskiden birinden bir kotuluk gordugunuzde "ehh alacagin olsun, allahindan bulursun.. nunum diger tarafi da var.." diyebilirken, yasadigimiz eziyet ve haksizliklarin ileride telafi edilecegini bilirken daha sonrasinda ayni olaya en fazla "vay gött!! ne biçim kazikladi" seklinde tepki verebiliyorsun..
    her zaman o kadar kolay degil ateizm..
  • empoze edilen; yani içinde doğduğu toplum ve ailenin baskısıyla dine inanların %99'unun dinine kıl olup ateist olma hakikaten.

    önce bi araştır. sonra aklına yatmaz ve toplumun baskısını göze alıp inanmama cesaretini gösterebilirsen, ateist ol ya da diğer seçeneklerden birini seç. yoksa ateist olmak zor zanaat efendim.

    insanlık damarına dokunmadığı müddetçe herhangi bir dinle ya da inananla derdin olmasın.

    zira o kolayını yapıyor, inanıyor. herkes senin seçtiğin yola girip kendisi hakkında ağzına sıçan binlerce soruyla yüzleşmek zorunda değil. artislik yapma.

    bu tür sorular için onlarda tek cevap var: "allah bilir, o yaratmış." bunlar kafi. çok güzel kafadır ve rahatlatıcıdır. adam ne diye ateist olup kassın ki, değil mi?

    şu kanıdan vazgeç. teoloji insanın kendi varoluş problemine bulduğu bir çözümdür. kısacası inanan insanlar gerizekalı değildir. hatta sana 10 basacak adam da çıkabilir aralarından. aranızdaki tek fark çoğunlukla yaşanmışlıklar ve toplumun genel kabule karşı koyabilme ya da kafa rahata ermeden önce geçirilecek uzun süren rahatsız bir sorgulama sürecini göze alma cesaretini gösterememiş olmasıdır.

    ayrıca durduk yere ergen gibi atarlanma. sana atarlananın ağzına payını ver kafi.

    özet: aslında olacaksan agnostik ol. fazla ateistlik dogmatizmine kaymana neden olabilir.
  • "istemem benim gibi acı çekme"
  • bunu soylemekten cekiniyorum ama gelismemis musluman ulkelerde yasiyorsaniz ramazan'da oruc tutuyormus gibi yapin. boylece ne dayak yersiniz, ne dislanirsiniz, ustune ustluk dallama dallama hareketler yaptiginizda mazeretiniz olur.
hesabın var mı? giriş yap