• insanlar düşündüp sorguladıkları zaman dinin ne olup olmadığını anlıyorlar. tabi böyle oluncada tepedekilerin işine gelmiyor sorgulayan bir toplumu yönetmek zordur. ancak din dogmatik olduğu için sorgulanamaz, yani insanların önüne dini koyduğunuz da istediğinizi yaptırabilirsiniz çünkü hesap sormazlar. sormaya kalktıklarında dine karşımı geliyorsun demek çok kolaydır
  • bu dincilerin her türlü kavramı büyük bir başarıyla eğip bükmelerine hayranım.
    insan haklarını ne sanıyor acaba bu dayı?

    bir insana daha bebekken babanızdan dedenizden gördüğünüz dini dayatmak mı insan hakları? delikanlıysanız çocukları rahat bırakırsınız büyüdüklerinde kendi dinlerini seçmelerine izin verirsiniz. ama nerde sizde o cesaret?

    insanın hür iradesi ile seçmediği bir din inanç değildir.
    bebekken buna inan denmiş sen de tamam inandım demişsin, bu kalpten bir inanç mı şimdi? peki dili inandım desin de aklı ve kalbi hiç bir şeyden haberi olmasa da olur diyen bir din ilahi bir kaynağa dayanıyor olabilir mi? kaç din arasından bu dini seçtin de bu seçimin seni kurtaracak doğru seçim olduğunu düşünüyorsun? başka bir dinin hükmü altındaki bir ailede doğsan çok büyük ihtimalle o dini seçecektin, nasıl bir tanrı bu şekilde zayıf ve rastgele bir imanı kabul eder? bunun için mi bu koca evreni yaratmış? ananın babanın dinini seçiyor musun seçmiyor musun onu görmek için mi?
  • siyasal islamın acilen ortadan kalkması gerektiğini yüzümüze vuran haber ve bu kesinlikle daha baslangıç...

    neyseki abd ve avrupa kamuoyununda bu yönde siyasal islama karşı bir tutum sergilendiğini gördüğüm için rahatım...

    galiba dünya bu yobazları eninde sonunda toplayıp arabistana kapatacak ve orada ne halleri varsa görsünler diyecek...

    tayyibi de oraya kral olarak atarlar artık...
hesabın var mı? giriş yap