• görsel

    türkiye listede son sırada.
  • hayatımda ilk defa tek bir konuda ülkemle gurur duydum. %0 olması dileğiyle…
    evlenmeyeceğim tripleri atanlara kapıyı derhal gösterin hanımlar

    edit: başlığın altında eleştirenler olmuş. gayrimeşru bir bebek olarak dünyaya gelmek veya getirmek size normal geliyorsa, kızınız eski karınızın muhtelif sevgilileri ile birlikte yaşasın istiyorsanız izlanda’ya gidebilirsiniz. hatta bunun üstüne uyuşturucu, ensest ve depresyon eklensin isterseniz abd’yi daha çok tavsiye ederim. bunu savunan bir insanla arkadaş bile olunmaz.

    batıyı örnek almak derken kötü özelliklerini örnek almak değildir tavsiye olunan… bilim, teknoloji, mühendislik gibi inovatif özelliklerin örnek alınmasıdır.

    sorumsuz yaşam tarzınıza batı kültürünü örnek göstererek modern bir kılıf aramayın, ben sorumluluk alamayan, kendisine ve başkalarına güvenmeyen, egoist, güvensiz ve sorumsuz bir insanım deyip konuyu kapatın. sizi bu halde kabul edenlerle devam edin.
  • gurur duya duya bunla mı duydunuz amq, bu iq ile yaşamak da zordur
  • imam nikahlıları da evli olarak saymışlar demek…
  • bizde evliyken konu komşuyla çocuk yapmak daha revaçta olduğundandır.

    müge anlı sağ olsun, izlemesek bile haberdar oluyoruz.
  • civil union ya da bir başka ifadeyle civil partnership denilen kavramın yaygınlaştığının göstergesi olan harita.

    evet, bu kavram ilk olarak aynı cinsiyetten insanlar içindi ancak evlilik saçmalığına bulaşmak istemeyen z kuşağının tercihi olmaya başladığı için avrupa'da yaygınlaştığı görülmekte. her ne kadar siyasal islam aksini yapacağını iddia etse de gittikleri yol, yol olmaktan çıktığından ve kapitalizm, sosyal medya derken bu tür birliktelik ülkede de yayginlasacaktır, yaygınlaşmalıdır.

    zorunlu edit: eyyy romalilar* haritanın köşesinde yazan ifadeyi gördüm, okudum, ne demek istediğini de anladım. saçma sapan mesaj atanları gördüğüm icin bu düzeltmeyi yapıyorum, meseleyi anlayıp aydınlatıcı mesaj atanları tenzih ederek. bakin şimdi, ortada evlilik denilen bir kavram var, modası geçmiş, zamanın ihtiyaçlarını karşılamıyor vb ne derseniz diyebilirsiniz. bu kavram beklentileri karsilamayinca karşıt olarak civil union denilen kavram ortaya atılıyor, ha işte, bu kavram yaygınlaştığı için de alternatifleri gören çiftler-kimine göre gereksiz olan-yükümlülük altına girmeden çocuk sahibi olma fikrini benimsiyor.
  • o iş göründüğü gibi değil. isviçrede mesela sadece adam çalışıyor eşi çalışmıyorsa vergi olarak evlenmek avantajlı. ikisi birden çalışıyorsa devlet aile olarak bütün gelirleri daha yüksek vergi diliminden hesaplamaya başlıyor onlar da çocuk doğduktan sonra bekleyip 2-3 sene sonra evleniyorlar.

    olay 2 kişinin de gelirinin olduğu ülkede evliliğin bir anlamı olmaması. evlilik niye var? kadın istismar olmasın dava edip nafaka versinler bari diye.

    ayrıldıktan sonra nafaka diye bir şey niye var mesela, eş çalışmıyorsa malları paylaşmak için. 2 kişinin de geliri olunca evliliğin tek fonksiyonu olan kadının finansal güvenliğini sağlamaya gerek kalmıyor, evlenmiyorlar
  • toplum baskısıyla doğru orantılı harita.

    yanlış anlaşılmasın, bir hukuk fak. öğrencisi olarak evlilikleri destekliyorum ve evlenmeyi doğru buluyorum ama bu tablo "hukuki haklarını ele almak" veya "allah'ın rızasını gözetip zina yapmamak"tan daha öte bir şeye dayanıyor; o da toplum baskısı.
  • bizde hamilelik evlilik dışı oluşsa bile çocuk doğmadan evleniliyor. bunun da yüzdeyi etkilediğini düşünüyorum ama etkilese yüzde kaç etkileyecek diyerek de kendime muhalefet oldum şimdi.

    çocuk gelişimi yönünden düşünecek olursak bir çocuğun sağlıklı gelişebilmesi adına her iki ebeveyniyle yaşaması kesinlikle olumlu olacaktır. insanlar evlenmese de bir arada yaşayabilir. tıpkı ülkemizdeki pek çok çiftin çocuğu ile aynı evde yaşayıp çocuktan bir dünya uzak olması gibi.

    nerden nereye geldim. zihin akışı, saçma sapan bir zihin boşalması hâli.
hesabın var mı? giriş yap