• olmayan hasettir, çünkü saçmalıktır. desteklemesem de, hadi ihracatçı bile bir nebze. sonuçta avrupa'ya ihracatımız var. avukat ne alaka amk! gidip avrupa'daki meslektaşlarınızla bilgi alışverişi mi yapacaksınız? e her meslek grubuna verilsin o zaman.

    (bkz: emlakçılara yeşil pasaport verilsin kampanyası)
  • davutoğlu döneminde başlayıp sonrasında süren dönemde 600+ işid liye verilen yeşil pasaport sonrasında hayata geçen düzenleme, devamı da gelecek.
    yani üzgünüm ama bu daha başlangıç.
    her türk gibi benim bir cici pasaportum olacağına komşumun iki laci pasaportu iptal olsun kafasında olmayıp avukatlar olarak bu genel sorunla ilgilenseydiniz şimdi böyle ter dökmezdik.
    yani dostum, bırak elindeki o tahta kaşıkları, düğün bitmek üzere, oynayan oynayıp kurtlarını döktü.
    bize bir şey olmaz diye göbek atacağına mensup olduğun baro dan başlayarak bir şeyler yap.
  • bu herkes avukatları kıskanıyor ayaklarına da hastayım.

    üniversite sınavında barajı geçen herkes avukat olabiliyor. özel okullar her yıl yüzlerce avukat alıyor. o kadar ayağa düştü ki adliyeden story atmak haricinde bir bilgisi yok kimsenin.

    avukatlık yeni nesil boş gençliğin sırf hava atabileceğini zannettiği için tercih ettiği bir bölüm. bak daha ülkedeki adaletin geldiği noktaya değinmiyorum bile.

    bu yüzden sevgili avukatlar, 20 yıl önce olsa evet size imrenen bir kitle vardı. şimdi sadece acıyoruz.
  • sus payı yemek tatlı geliyor sanırım avukatlara. nitekim hepimiz biliyoruz misak-ı milli dışında zerre yetkinliği kalmayan bir meslek grubuna neden yeşil paraport verildiğini.
  • neden kıskanalım da mantığı oturtamadım. hani memuru anladık adamın kamuda işi var kaçak gidip iş aramaz da avukat ne alaka?

    ihracatçı falan olsa o da anlaşılabilir. iş yapacak.
    ya da akademisyen, asistan falan konferansa gidecek.
    avukat ne iş yapacak avrupa'da sanki avrupa hukukunu biliyor da dava falan mı alacak?

    avukata yeşil pasaport veriliyorsa herkese verilebilir. bu durumda da karşıdaki ülkeler yeşil pasaporttan vize istemeye başlar.
  • benim fikrim keşke her türk vatandaşı bir insan olarak seyahat hakkını en hür şekilde kullanabilse. madem mevzu avrupa üzerinden dönüyor, avrupa dediğin yerde bugün asya, afrika ve orta doğu ülkelerinden iltica etmiş ya da göç etmiş insanlar dolu. yani seni beni ayırmasına zaten gerek yok avrupa denen yerde avrupalı kalmadı ki.
  • avukatların normal bir vatandaştan farkı olmadığı için verilmesi zaten saçma bir eylemdir.
  • bir yurttaş ve bir avukat olarak bu yeşil pasaport mevzusunu gülünç buluyorum. ülkenin gerçek gündemi ekonomidir.

    yurttaş olarak gerçek derdim ekonomi.
    avukat olarak gerçek derdim hukuksuzluklar.

    dolar ile euro karşısında türk lirası bu kadar değer kaybetmişken sürekli yurtdışına zaten çıkamıyorum ve çıkamayacağım. bırak yeşil pasaportu normal pasaportum bile yok. kazandığım para ancak ev, ofis masraflarımı karşılıyor ve asgari düzeyde bir hayat yaşamama olanak tanıyor. ben neyleyeyim yeşil pasaportu.
    avukatların yüzde seksen doksanı da benim gibi düşünüyor. neredeyse baroların tamamı feyzioğlu’nu bu konuda protesto etti zaten.

    yazılacak çok şey var da neyse.
  • merak etmeyin hepsine verilmiyor zaten..

    (edit) : şöyle bir entrylere baktım da ne çokmuş avukat düşmanı.. madem öyle, başınız sıkışınca da avukata gidip danışmayın olur mu ;)
  • hukuk fakültesini bitirmeyi bırak sınavında çıkan tek soruyu anlamayacak biri olarak hiç kıskanmıyorum. ben tıp terkim. bitirmiş olsam bana da vereceklerdi. bitirmedim şu an normal pasaportum var. ne hukukçular ne tıpçılar o üniversiteye girerken de orada okurken de stajlarını yaparlarken de yeşil pasaport için yapmıyorlar. hatta inanın çoğu bunu kullanmıyor bile.
hesabın var mı? giriş yap