• somali doğumlu hollandalı parlementer hanım.
    10 yaşında zamanın sosyalist başbakanına* muhalif babası yüzünden ailesiyle ülkeden kaçarak önce suudi arabistana arkasından etopya'ya oradan liseyi okuduğu kenya' ya giden hirsi ali beşik kertmesi kuzeni ile zorla evlendirilmiştir.

    evliliği sonrası hollandaya kaçarak önce mülteci statüsüne sonrada hollanda vatandaşlığına kabul edilmiştir. leiden üniversitesi siyaset bilimi mezunudur. çocuk fabrikası* adında bir kitabı mevcuttur.

    yabancı kadınların hollanda toplumuna entegre olması konularında çalışmaları vardır. kısmen pim fortuyn'un parlementodaki takipçisidir.

    theo van gogh ile yaptığı submission filmin sonrasında ölüm tehditi almıştır.

    geçmişi sayesinde suistimal edilen müslüman kadının avrupadaki figürü olma yolunda ilerliyor.

    bbc ile yaptığı ropörtaj:
    http://news.bbc.co.uk/…/hi/world/africa/3322399.stm
  • kendisi has ve oz hollandali olan hakiki kaaskop yani, hollanda nin mogadishu sehrinde dogmus olan , boncuk boncuk mavi gozlere sahip! sadece guneste biraz kararmis oldugu icin esmer gozuken, bir millet vekilidir.

    bu sebeple, kral irkciya hocalik yapacak duzeyde fikirleri vardir.
    kendisi, 12 yil once ( sadece 12) kacak, multeci, gocmen olarak geldigi hollanda da, butun musluman ulkelerle olan gocmen alisveririnin kesilmesini, 5 yil sureyle sinirlarin turkiye de dahil butun musluman ulkelere kapatilmasini, yabanci evliliklerin onlenmesisi savunur, ve bu gibi gorusleri savunan bir siyasi gurubun iceririnde millet vekilidir.

    lakin tanrinin bir oyunu olsa gerek, gocmenlere karsi cikan,istemeyen, yabancilarla evlilikleri n kisitlanmasini isteyen, muslumanlarin asimine edilmesini veya sinirdisi edilmesini savunan bu kadin,

    kapkara teni ile bir afrika zencisi, yani irkciligin en cok kendini hissettirdigi bir toplumun uyesi, 12 yil once ulkeye multeci- kacak girmis bir gocmen, evlenip bosandigi hollandali bir eski ese sahip bir has !! hollandalidir.

    isin en aci yani da hollandalilarin bu kadini bayagi bir benimsemis olmalaridir. ironi icerisinde ironi durumu..

    hemen hatirlatalim, submission1-2 nin senaristidir kendileri.
  • icraat ve söylemlerinin* yaşadıklarının bir neticesi olduğunu göremeyenler bir ucundan allahın hikmetinden sual olunmaz görüşüne tutunan insanlardır.

    buradaki 'hikmet' aciz kişilerin etrafındakileri* kontrol altına almak için kullandığı zorbalıktır ve onlara göre ayaan hirsi ali'nin icraatları bu zorbalığın haklılığını ispat eder.

    bu kişiler için önemli olan kadının kontağını attıran olaylar değildir. onlar için bu kadın yaradılış icabı ne dediğini bilmez durumdadır. oysa kendisi kaderine razı olmayı bilmiş olsa dizini kırıp kocasının evinde otursa bu kafadan çatlak durumu ortaya çıkmayacak ve büyük ihtimalle de cennetle mükafatlandırılacaktı. kendisi kaybetti. bakın türkiye'deki kadınların durumuna hepsi halinden memnun.

    netice de türkiye hirsi ali'nin aynı sepete koyduğu somali değil. o yüzden halimize şükredelim daha fazlasını bekleyip te allahı gücendirmeyelim.
  • nobel baris odulune aday gosterilen ve bu yil en iyi hollandali secilen(bkz: basimiza tas yagacak). en has.12 yillik multeci hollandali..
  • hollanda tarihinin en buyuk politik skandalinin bas rol oyuncusu eski parlementer. musluman kadinlarin entegrasyonu, musluman gocmenler ve islam hakkinda yaptigi yorumlar, theo van gogh ile kotardigi submission filmi ile son yillarda gundemden dusmuyordu. dolayisiyla da hollanda'da yasayan musluman gocmenler kendisi hakkinda hic de olumlu dusunmuyorlardi. ama dusunce ozgurlugu, musluman gocmenlerin entegrasyonuna "mukemmel" bir ornek teskil ettigi icin bagli bulundugu liberal parti'nin * goz bebegiydi (daha once sol goruslu isci partisinde parlementerken, fikir uyusmazligi nedeniyle bu partiden ayrilip sag goruslu liberallerin safina katilmasi ise politik gorusleri konusunda hic de tutarli biri olmadigi fikrini uyandirmisti bende).

    son yillarin en gozde politikacisi iken, yillar once hollanda'ya multeci olarak basvuruda bulundugu sirada kimligi hakkinda yalan bilgi verdigi ve kazandigi vatandaslik hakkinin gecerli olmadigi bilgisi ortaya cikinca (ki bunun politik cevrelerde onceden bilindigi dedikodusu dolasiyor), gocmenler ve multeciler konusunda sert bir politika izleyen koalisyon ortagi partisinin calkalanmasina yol acan bir politikaci konumuna dusmesi gercekten dikkate deger.

    su an kaybettigi hollanda vatandasligi ve parlementerlik uyeligi sebebiyle ortada kalinca kendisine amerika sahip cikti ve yaptigi basin aciklamasinda amerika'ya gidip oradaki think tank'lerden birinde gorev alacagini kamuoyuna bildirdi. skandalin bini bin para...

    aslinda belli oldu ki kendisi iktidardaki gucler tarafinda secilip musluman gocmenler uzerine surulen, ortaligi kiskirtmak icin kullanilan bir piyondan baska bir sey degildi. sorunlarla dolu bir gecmisi olan ama akilli, entellektuel (ironiye hayranim!), modern bir afrikali gocmen bayan olarak kurdugu balon imaj sonunce ortada hic birsey kalmadi. su an sadece avrupa'nin "demokratik" bir ulkesinde patlayan politik skandalin merkezindeki bir kisiden baska bir sey degil. gerci hayatina amerika'dan devam edecegi icin kendisine olan bir sey yok, sadece amerika'ya gidince yeni bir isim alacaktir herhalde!... yaptigi demeclerden ortaya cikan politik goruslerinin bana biraktigi izlenimle, calisacagi think tank'de arastirma yerine cay kahve servisi yapmasinin daha yararli olacagi kanisindayim. hic bir politik ve entellektuel derinligi olmayan, ama sadece hakim olan politik sistem tarafindan kullanilan bilincsiz bir ma$anin ortaya elle tutulur, yararli bir seyler sunacagina hic mi hic ihtimal vermiyorum.

    olan baski altinda tutulan musluman kadinlar hakkinda beraber yaptiklari submission filmi ertesi radikal bir musluman gocmen tarafindan oldurulen theo van gogh'a oldu sanirim. "high cause" (ne amaciysa artik!?!) ugruna bok yoluna gitmek dedikleri bu olsa gerek.

    edit: ustun hollanda adaletinin gosterdigi hakkaniyetle bir hafta kadar suren, kabineyi sallayan calkantilarin ardina, kendisinin hollanda vatandasligini elinde tutmaya hakki oldugu karari cikmistir. insan haklarina uygun bir karardir sahsimca ama; multeci olarak basvuruda bulunup, ayni sekilde yalan bilgi verip oturma hakki kazanan ve burada bir yasam kuran onlarca multeci, bu ortaya cikar cikmaz gozunun yasina, gonderilecekleri ulkenin durumuna bakmadan kapi disari ediliyordu. yabancilara karsi astigi astik, kestigi kestik tutumlar izleyen politikacilarin islerine gelmeyince tukurduklerini yalamasi da hollanda demokrasisi acisindan hic de ciddi bir sey olarak gozukmemektedir kanimca. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu..
  • amerika'dan bikinca turkiye'ye tasinip add'nin baskanligini yapacakmis.
    http://www.digitalnpq.org/…-08-2007/ayaan_hirsi_ali
  • ta amerikalardan muhtira avukatligi yapacagi aklima gelmezdi ama burada pek el ustunde tutuldugu icin islamla alakali her konuda uzman gorusune basvuruluyor bu hatun kisinin... musterisine gore muamelede de ustune yok.
  • bazı yayınların* "islam critic" diye tanıtmaktan gocunmadığı bir kadın. islamla hiçbir empatisi olmamasına karşın "biz müslümanlar" diye tuhaf demeçler vermeyi sever. "türk ordusunun demokrasinin teminatıdır avrupa bunu anlasın artık" diyor.
  • hollanda hukumetinin, ulke disindaki savunmasinin masrafini karsilamayacagini acikladigi su gunlerde tekrar mansetlere cikmayi basarmis kadindir.
  • belli ki daha uzunca bir sure haberleri, gazeteleri mesgul edecek bir hanimdir kendisi. halbuki. daha dun danimarka'dan guvenli bir sekilde yasamasi ve calismasi icin davet aldiysa da hanimefendinin icinde hollandalilik yanan bir ates olmali ki, tesekkur ederek reddetmis bu oneriyi. http://www.expatica.com/…hannel_id=1&story_id=44931
    http://www.volkskrant.nl/…gaat_niet_naar_denemarken
hesabın var mı? giriş yap