• genel istek üzerine kalp güvelerinin bir numaralı nedenlerinden biri olan bu insan özür ve defosunu açıklamaya niyet ettim eyledim.
    hadi bakalım.
    kişiler vardır. (bunu bilmeyen yoktur da ne bileyim, lafın neresinden tutacağımı bilemez hallerdeyim, malum sene ikibindört, hatta bugün artık yedinci gün oldu, lakin hala alışamadım. du bakalım zamanla** inşallah),
    evet, kişiler vardır, kişilerde de az ya da çok, şöyle ya da böyle, sevmek hassası vardır, ha sevmenin hastası* da vardır, o ayrı.

    diyeceğim şudur ki, kimi kişi, bu sevmek işini de bir çeşit proje gibi, bir görev gibi, tanım kümesi gayet ** belli, sınırları çizili, gayet de fiyatı bedeli, marjinal faydası belirli bir yaşam aksesuarı olarak ifa ederek pamuk helva tad ve kıvamında ilişki*lerle saunadan yeni çıkmış oto galericisi rehaveti ile kendini, sınırlarını, herşeyini korurken; diğerleri de bir nevi küçük emrah semeliğiyle sevdim mi tam severim diyerek, yara benim diyerek, ayrılamam da ayrılamam diyerek, önünü ardını görmeden, azı çoğu hesaplamadan*, kafa göz sakınmadan, hesap kitap bilmeden hoydabre diye herşeyleriyle severler. az sevmeyi*, sevgiye sınır koymayı, sevgiyi azaltmayı bilmezler.
    ne olur ondan sonra?
    ciğer seni kurt yesin olur, ciğer kalp güveleri ile dolar,
    düşük eşeğe semer vuran çok olur uyarınca eşeğin beli kırılır, canı çıkar, hatta canı susar.
    yani efendim, bu bir özürdür, bir defodur, acilen aha şu switch mdir nedir bulunup off yapılması icap eden bir şeydir.
    oysa biz ağzımızla sevsek ciğer yerine, böyle mi olur? yooo, misss olur vallahi...
  • esnaf lokantalari hakkinda bilgisi olmayanlar icin de kullanilabilir.zira az hot az hodot sistemiyle ac bunye sigir gibi doyup az para vererek lokantayi terk edebilir.o yuzden insanlarin az sevmesini saglayalim ki bu insanlar az parayla cok yemek yesinler.
  • sevmeyi bilmekte** olan kişi az sevmeyi bilmeyecektir dogal olarak. birini beceren digerini beceremez zira.
  • (bkz: limited love)
  • bazı şeylerin azı ve çoğu olmaz efendim, olmaz.
    hamilelik, ölüm, vs. gibi. sevmek de sevda da böyle birşeydir, daha ve en doğrusu
    aşk böyle birşeydir. hafif kumral, az acılı, orta şekerli değildir sevmenin en hali olan aşk.
    başka binlerce kelime vardır diğer gri alanları fuzzy logic ile tanımlamak için. hoşlanmak de,
    beğenmek de, hoşuna gitmek de, hazzetmek de, ne bileyim yaa, ne dersen de.
    o ara kümelerde, elbette ki mr right yerine mr right now tercih* edilebilir
    sevdiğini elde edemiyorsan elde ettiğini sevmeye bak tavsiyeleri dinlenebilir, etrafımda biri olsun yeter
    diye avunmaya çalışılabilir, mevcutun mevcutluğu, asıl olanın asıllığını perdeleyebilir.
    bunların hepsi mümkün ve mevcuttur, olur.
    lakin, sevmek, has anlamında tanımı belli bir şeydir diye biliyorum ben.
    ben ne biliyorum da konuşuyorum, o belli değil işte...
  • mantı büker gibi insan sevmek de az sevmemeyi bilmemenin yüzünden olur,
    mıncırmak da, ayı yavrusunu severken öldürür de.
  • hakkaten de bazıları vardır sevme organı olan kalpleri diğerlerine göre pek daha az prosedür uygulayarak insanları içeri alır ve sever. her birini baştacı eder, kalbini yiyerek beslenmelerine izin verir.* genelde anaç ya da babacan tavırlılarda daha fazla rastlanan bu sevme türü, kişinin degmeyecek kisilere haddinden fazla deger vermek mevzusunu idrak etmesiyle üzülmesine neden olsa da vazgecmez. neden? çünkü o hem sikim olsun hem donuma degmesincilerden değildir. üzüleceğini bilse de, sonuna kadar sevmeye doğuştan and içendir.
  • bu kişiler kendilerini bilirler, yeni bi ilikşkiden kaçarlar olabildiğince.. bigün bi kız çıkar karşılarına, yok abi olmaz yapamam fln demek isterler, diyemezler, 2 yıl kaçmışlrdır hazırda, ama ittirler aynı zamanda, biraz daha kaçmak içlerinden gelmez, giderler bi işe kalkışırlar.. noolur, korktukları şey başlarına gelir, bu kişiler de güzelce ellerine almış olurlar.
  • genetik midir yoksa cevresel etkilerle mi olusur bilemedigim bu durum, kisinin karsisindakine butun ilgi, sevgi ve hatta nesi varsa vermesi ve bundan mutlu olmasi olarak aciklanabilir kabaca. ne yazik ki mutlulugu cok uzun sureli olmaz, karsisina kendi gibi biri cikmamissa eger. benzer tavirlari ve adanmisligi goremeyince de yilmayan kisi iyice ustelemeye, sevginin de cilkini cikarmaya baslar. akabinde gelen ayrilik surpriz degil, aci ise kacinilmaz olur. gecmis olsun.
hesabın var mı? giriş yap