• iki tarafı da muhtemelen istemeyerek de olsa zaman zaman deli edebilecek ilişkidir. babanın kızı için düşündükleri vardır. kızının da büyüdükçe artacak farklı doğruları... önemli olan birbirlerine duydukları doğal sevgiye katacakları anlayış, hoşgörü ve empatidir. zaman değişiyor sürekli. ben bazı değerlerin içinin boşaldığı ve bu boş alanın güncel, geçici heveslerle metalaştırıldığı bir zamanda yaşadığımın farkındayım. kızıma doğru bildiğim bir çok şeyi anlatamayacağım. o zaten almak istemeyecek... ama ben yine de denemeye kararlıyım. mesela... cinsellik konusunda alfred adler pisikolojisine inananlardanım. ne olduğunu kızıma anlatacağım. bana benzesin diye değil... ona hak yemenin sadece başkasının malı ile ilgili olmadığını... kendi üzerinde henüz bilmediği kişilerin de hakkı olduğunu, zamanın tarifsiz bir boyut olduğunu anlatacağım... tanrıyı anlatacağım... witgensteinı, oruç aruobayı, astor piazzollayı anlatacağım. albatrosları ve feriduddin attarı... değer denilen şeyin göreceliğin muğlak dünyasında kaybolmaması gereken, özenle korunup saklanması gereken bir şey olduğunu, sevginin dünyadaki en değerli şey olduğunu anlatacağım. oyalanma anlamına gelen eğlence ile, insanı çoğaltan eğlenceyi ayırabilmesi için ona olanak sağlayacağım. özgürlük ile düşüncesiz başına buyrukluğu karıştırmaması için elimden geleni yapacağım. başta söylediğim gibi... onun kişiliğine saygıyla, özgüvenine zarar vermeden, kısıtlamadan, dünyayı algılaması için deneyimlere ihtiyacı olduğunu bilerek... hatalarına göz yumarak değil belki ama öğrenmesini sağlayarak... erdemin salaklık, beklemenin enayilik sayıldığı bugün işim zor... ama yapacak bir şey yok. babayım ve bu olmayanın bilemeyeceği kadar büyük, ağırlığınca güzel bir şey...
  • babalarla kızları arasında değişik bir frekans vardır. babalar kızlarını her zaman daha çok kollayıp daha çok üstüne düşerler. bazı babalar vardır ki kız çocukları için bir arkadaştan farksızdır hatta annenin duymaması gereken bazı şeyleri bile kendi aralarında yok etmeyi başarabilirler. böyle babaların kaybı anneden çok kız çocuğunu üzmektedir. babasıyla arasında bu frekansı yakalamış olan kız çocukları erkek arkadaşlarını hep babaları gibi bulmaya çalışırlar. hatta bazen fiziksel özelliklerinin bile benzemesine dikkat ederler.
  • literatüre göre kızlar üç yaşından itibaren babalarına inanılmaz düşkün olmaya başlarlar. ilgili bir babaysa bu daha da erken olabilir. altı yaşına kadar kız çocukları annelerini sadece lazım olduklarında arar babayla birlikteyken anneyi hep ekarte ederler. eğer dil gelişimi de ileri düzeydeyse anneyi sürekli bozar, babayla iki kelam ettirmezler.
    bunlar insan doğasında vardır. daha sonra durum değişir ve anneyle yakınlık kuraralar ama baba her zaman en üstte tutulur ve kız çocuğuna ait bir varlıktır. ilerleyen yaşlarda yeniden bir baba tutkusu gelişir. anneyi taklit etmek, kıskanmak, onun gibi olmaya çalışmak sadece babanın ilgisini daha fazla çekmek yönündedir.
    genç kızlıkta ise babanın tavırları kıskançlığa ve deiliğe vurursa felaketler zinciri gelişebilir. eve gelen erkek arkadaşı tüfekle karşılamak, arayan erkek arkadaşa "kızım evde değil" cevabı vermek, kılık kıyafete karışmak ve azarlamak, çileden çıkmış babaların yegane özellikleri olup, ergenlik çağındaki bir genç kızı olumsuz etkileyebilir.
    her ne olursa olsun baba, kızıyla arasını düzgün tutmak ve yalana yöneltmemek için tüm güdülerini içine gömüp sakin olmalıdır. gelişim özelliklerini iyi takip edip, normal davranışı göstermelidir.
    "babalar ve kızları" diye boşuna dememişler. onlar çoğu zaman anneyi fotoğraf karesine bile almak istemezler çünkü birbirlerine aşıktırlar ve kız çocukları hangi yaşta olursa olsun babalarının hep gözdesidirler.
    babalar kaynanalarına "nasıl da aldık kızınızı" deseler de erkek adamın erkek damadı olur sözünü de sıklıkla kullanırlar..
  • (bkz: ensest)*
  • sadece uc kelimeyle ozetlenmesi cok aci verici olan kavram : olmayan, ozlenen, ve ne yazik ki cok gec.
  • karşındakini hayal kirikligina ugratmamak icin en cok caba harcanıcak olan iliski belki de...
  • (bkz: winter) by tori amos
  • bir de oğlak burcu-yengeç burcu ilişkisini de eklerseniz zıt kutupların uyumudur.misal siz ne kadar dağınıksanız o aynı oranda düzenlidir.siz ne kadar rahatsanız baba o kadar disiplinlidir.sizin duygusallığınız oranında dediğim dediktir,çabuk sinirlenir.ortak nokta ise ikinizin de inatçı olmasıdır.karşılıklı sinir harbine girildiğinde daha zayıf karakterli olan yengeç burcu kız cama yumruk atıp kan revan içinde kalabilir,cep telefonunu duvara fırlatabilir,ya da kendini balkona kilitleyip kilidi aşağı atabilir.
    birbirlerinin sınırlarının bilindiği ve bu sınırlarda tehlikeli oyunlar oynanmadığı sürece ise bal şekerdir baba kız ilişkisi,birbirlerine yardım ederler,birlikte sinemaya giderler,muhabbet ederler.baba her zaman kızı için en iyisini ister,hep onun mutluluğu için çabalar.kız ise hep babası için endişe eder,çok yorulmasından,çok çalışmasından şikayet eder,her baba kızının kahramanıdır.
  • zaman zaman farklı rollerle ortaya cıkar:
    (bkz: patron ve çalışan ilişkisi)
hesabın var mı? giriş yap