• 2. dünya savaşını zamanını konu alan alaman yapımı dizi.
    13 ekim'de yayına giriyor.

    web sitesi
    trailer'ı*
  • tom tykwer'in cektigi, 40 million euro butceli almanya'nin tum zamanlarin en pahali produksiyonu, game of thrones dan sonra en cok ilgi ceken dizi. sky kanalinda 16 bolum olarak cekilmis.

    ikinci dunya savasi degil 1920 lerin sonlarinda weimar cumhuriyeti zamanlarini konu alan, berlin'in altini cagini yasadigi donemi yansitan, (partilerin, pompanin kralinin dondugu nazizm oncesi debaucherous donemler) dizi. super basarili gibi gozukuyor.
  • bir dönemin yaşam ve kültür seviyesini aktardığı için önemli bir dizi olduğu söylenebilir. ilk iki bölümüne bakılırsa sıkmadan ve kafa yormadan ayrıntılar ön plana çıkartılarak izleyiciye dönemin havası koklatılmak istenmiş. tavsiye edilir.
  • 1929 berlin'in de geçen polisiye dizi. dönemin ruhunu ve olaylarını geniş bir perspektiften anlatmaktadır.

    başrolde unsere mütter unsere vater'den wilhelm olarak tanıdığımız volker bruch yer almakta.

    dizi bir yandan stalin'e karşı troçki önderliğinde devrim yapmaya çalışan rusların berlin'de yer alan oluşumlarını, bir yandan versay anlaşmasına ve sosyal demokratlara karşı olan ordu grubunun gizli silahlanmasını, bir yandan ise dönem içerisinde yer alan komplo ve şantajları konu almaktadır. tüm bunları anlatırken bizlere berlin'in underground gece hayatını da fazlasıyla aktarmakta ve müthiş bir atmosfer sunmaktadır.

    şiddetle tavsiye edilir.
  • türkiye’de popüler olmamasına sevindiğim bir adet alman dizisi. berlin’de bir dönem yaşadığım için baya bir içimi ısıttı.
    konusu muazzam ve troçkist yoldaşların izlemesini tavsiye ediyorum.
  • 1x3 (ayrica agir generation war spoiler'i icerir).

    --- spoiler ---

    artik gonderme mi yapmislar yoksa denk mi gelmis bilmiyorum. otelci kadin gereon'a (ww1) savasta bulunup bulunmadigini sorara o da kardesinin pesinden gittigini ama geriye sadece kendisinin, yani annesinin favori olmayan oglunun dondugunu soyler. volker bruch, generetion war filminde de -kardesinin pesinden olmasa da- kardesiyle birlikte savasa gider. annesi de kardesini abisine emanet eder ama kucuk olan geri donemez. tabii filmde dizinin aksine ww2 donemidir. boyleyken boyle iste.

    --- spoiler ---
  • birinci sezondan beri bu diziyle ilgili bir teorim var. doğruysa ciddi bir spoiler olur. dileyen bakmasın.

    --- spoiler ---

    .
    .
    .
    .

    .
    .
    .
    .
    .

    1) 7.bölümde abisini kurtarırken abisinin yüzünü bize tam göstermediler. garibime gitti, videoyu durdurup abisinin yüzünü inceledim. yüzünde yara/yanık izi tarzı bir şey var gibi geldi. bu da bana doktoru hatırlattı.

    2) gereon, doktorun yüzünü hiç doğru dürüst görmedi. sezon finalinde bir an kendine gelip görünce de feci ürktü.

    3) atları yucatan dahil gereon hakkında pek çok şey biliyor ermeni. ayrıca gereon'u öldürmediği için doktor, ermeni'ye teşekkür etti.

    4) yeğeni çok kararlı bir şekilde babam ölmedi diyince iyice kuşkulandım.

    5) imdb'den bakınca doktorun adının anno olduğu görülüyor.

    dr.schmidt, gereon'un abisi bence.
    --- spoiler ---
  • çok güzel iş çıkarılmış bir dizi. henüz ingilizce yayınlanmadığı için hakettiği üne sahip değil. ikinci sezon itibarı ile yavaştan -adları anılmasa da- nazilere değmeye başladı. elbette nazi dizisi değil, sanıyorum hitler'e kadar anlatıp bırakacaklar.
  • iki dünya savaşı arasındaki dönemde, 1929 yılında berlin'de geçen polisiye dizi. dönemin sefaletini de, şatafatlı gece hayatını da, siyasi ortamı da harika işlemişler. 2017'nin en iyi dizilerinden.

    meşhur (olacağını tahmin ettiğim) dans sahnesinde çalan şarkı için (bkz: zu asche zu staub)

    dizide en azından ilk sezonda, aynı anda işlenen 5-6 yan hikaye mevcut. zaman zaman kesişiyorlar da. bu çeşitliliğe rağmen hiç kafa karıştırıcı değil, dizi akıyor resmen.
hesabın var mı? giriş yap