*

  • listenin her elemaninin ihtiva ettigi bilginin yani sira bir de extra'dan kendinden sonraki elemanin ne oldugu bilgisini de icerdigi liste yapisidir.. dynamic listlerde (ornek: grafik arabirimler pencereler) tercih edilir.. eger liste elemani hem kendinden sonrakini hem de kendinden oncekini belirtiyorsa o zaman ona "doubly linked list" denir..
  • suat -> "$imdi oyle bi linked list olcakki...."
    offf...of..
  • list=list.tail;//action
  • iki üç yerden birbirlerine bağlı node'larla implementasyonu yapılmaya kalkıldığında araya bir şeyler sokup çıkartmaya kasarken adamı çileden çıkaran yapılar. en başta bir head pointer,list pointer vs olması diğer elemanlara ulaşmak için farzdır.
  • bilgisayar mühendisliği bölümlerinde "data structures" dersinin vazgeçilmez öğesi. ilk başta zor gelir ama sonradan kullanması çok pratik ve zevkli gelir.
  • ana bellekte (ram) de sıralı olarak tutuldukları iddia edilen veri yapısı.
    türkçe meali ise bağlantılı liste dir.
  • pointer bulundurmayan programlama dillerinde bulamayacaginiz, ya da en azindan sadece disaridan kullanabileceginiz, hicbir zaman ucu bos pointer ile uzayda kaybolmayacaginiz veri saklama fikri. kim bulduysa ellerinden bizzat operim. stl kutuphanesinde bulunmasina karsin her seferinde paslanmamak icin oturup kendim implemente ettigim, ve zaman kaybettigimi bilsem de, okul yillarimi hatirlayip nostalji yaptigim veri yapisi. mulakatlarda hede ,hodo biliyormusun yerine otur bi tane yaz bakalim deyip c/c++ bilip bilmeyeni ayirmaya yarayan yegane test araci. o pointer senin bu data benim gezip toztugunuz, uzayinda kayboldugunuz hayaller ulkesi.
    basladiginiz yere geri donmek istiyorsaniz:
    (bkz: double linked list)

    yok abi ugrasamam diyenler icin
    (bkz: vector)
  • 11 nisan 2006 tarihinde ming-jen wang adlı kişi tarafından patenti alınan programlama tekniği. şaka gibi ama gerçek, en azından benim anladığıma göre. bundan sonra kodunuzda her kullandığınızda bir teklik atarsınız ming-jen wang'in hesabına...

    http://www.patentstorm.us/…ts/7028023-fulltext.html

    abstract

    a computerized list is provided with auxiliary pointers for traversing the list in different sequences. one or more auxiliary pointers enable a fast, sequential traversal of the list with a minimum of computational time. such lists may be used in any application where lists may be reordered for various purposes.
  • data structure lar arasında en sevdiğim, en samimi bulduğumdur.
hesabın var mı? giriş yap