• istanbul devlet tiyatroları ve istanbul şehir tiyatrolarından sonra istanbul'da bulunan 3. ödenekli tiyatrodur. yani oyuncularını maaşa bağlar, kadroya alır vs.
  • evimin çok yakinlarinda ataköy 7/8'de pandost derneğinin hemencecik yanindaki güzelce bir çardakta yeni oyunlarini çalişirken yanlarina yaklaşmaya çekindiğim, oysa ki pek de bir özendiğim ve yeni oyunlarinin ne olduğunu merak ettiğim ve böylece gidip yanlarindan köpeğimle beraber sürekli kulak kabartarak geçtiğim topluluk
  • adı "bakırköy belediye tiyatroları"* olan kurum.. zira yunus emre kültür merkezi'nin haricinde bünyesinde bir de altan erbulak sahnesi'ni barındırmaktadır.. kısaca bbt diye de bilinir.. yunus emre kültür merkezi nedeniyle ataköy sakinleri için bir nevi "mahallenin tiyatrosu" gibidir.. ayrıntılı bilgi http://bbt.bakirkoy.bel.tr/ adresinden alınabilir..
  • kadroya alınan ve maaşa bağlanan oyuncuların bir kısmı temizlikçilik, odacılık, sekreterlik gibi hobilere bir kısmı da mimarlık, mühendislik gibi diplomalı hobilere sahiptir.
  • bu akşam kafka nın eseri dava'nın prömiyerinin yapılacağı tiyatrodur.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=218894281951

    yöneten turgay kantürk
    dekor / işık tasarım cem yılmazer
    kostüm tasarım gönül sipahioğlu
    hareket tasarım sinan temizalp
    müzik tolga çebi
    yardımcı yönetmen emrah eren
    dramaturg sibel arslan yeşilay, ceren ercan
    makyaj tasarım pervin bağdat
    yönetmen yardımcıları şirin çağlar taşpınar, esra pamukçu
    reji asistanları ercan koçak, emel sayım, şahver yazıcıoğlu
    efekt tasarım bora nakipoğlu
    dekor asistanı aslı ersüzer

    oynayanlar

    joseph k edip saner
    gözcü1 / block beyti engin
    gözcü2 / tittorelli orhan kemal aydın
    müfettiş / rahip emrah eren
    memur1 (rabenstein) / zeki adam berk yaygın
    memur2 (kullich) sefa tantoğlu
    bayan grubach ayşe demirel
    bayan bürstner füruzan aydın
    kırbaççı pervin bağdat
    müdür yardımcısı burak dur
    çamaşırcı kadın gülce uğurlu
    öğrenci / müdür orhan şimşek
    mübaşir / yargıç çetin etili
    kız dilara yalçın
    leni defne şener günay
    huld aytekin özen
    hikayeci 1 esra ruşan
    hikayeci 2 evren erler
    hermann k(video) müşfik kenter
  • internet sitesi berbat olan tiyatro. oyunlar hakkında ayrıntılı bilgi almak, fotoğraflarına bakmak imkansıza yakın gibi bir şey. aylık oyun programına ulaşılabiliyorsunuz bir tek. her sene iyi oyunlar çıkaran bir tiyatro için büyük bir eksiklik bence bu. bir de internet üzerinden bilet satsalar, bir bilet için o kadar yolu gitmek zorunda kalmasak o kadar güzel olacak ki. gerçi onu geçtim yunus emre kültür merkezi'nin gişesinde kredi kartı bile geçmiyor. sanırım imkansız şeyler istiyorum.
  • http://bbt.bakirkoy.bel.tr/ adresindeki internet sitesi kapanan tiyatro. kredi kartıyla uzaktan bilet alabileceğimiz günleri görür müyüz diye düşünürken, aylık programa bile bakılamaz hale geldi.
  • gösterimdeki oyunlarını yarılamış biri olarak, oyuncularının imza attıkları ve atacakları her işi izlenir/desteklenebilirler listeme aldığım kurum. tüm ekibin deyim yerindeyse on parmağında onar marifet. oyunculuk, ses, enstrüman çalma, dans vs. hem bir oyunda başrol denebilecek kadar rol alan, başka oyunda figürasyon konumunda olabiliyor. böyle de kaprissiz, tiyatroya gönül vermiş insanlar. bozmadan devam ederler inşalah.

    yalnız oyun günlerini aylık dönüşümlü değil de haftalık dönüşümlü ayarlasalar keşke. böylece hafta içi gidemediğimiz oyunları hafta sonunda tamamlardık. bir de belirtildiği üzere internet üzerinden bilet satışı başlasa çok makbule geçecek.
  • gişedeki dolan yerlerin elle işaretlendiği kağıttan oturma planı, satın alınan koltuk sıra numarasının ufak bir kağıda elle yazıldığı bir bilet, salondaki yer göstericinin bahşiş istemesi, oyunun başlayacağını bir çan ile duyurması gibi olumsuz yanlarını olumsuzluk olarak görmeyip aksine eskiden izmirde çocukken şan sineması yada göztepedeki açık hava sinemasına gittiğim günleri yad etmemi sağladığı için; gelişen dünyayla birlikte ilerleyen teknolojiye yenilmeleri bile bana nostalji yaşattığı için bu olumsuzlukları görmezden gelmemi sağlayan kurum. görmezden gelmemin sebebi, belki de belediyenin kendi olanaklarıyla başarılı ve tanıdık bazı simaları oyuncu kadrosunda barındırmaları ve güzel iş çıkarmalarıdır.
hesabın var mı? giriş yap