• pazar yerinin ortasindan tren gecebilen deli bir sehirmis.

    http://www.youtube.com/watch?v=xsqnx7vjlde&nr=1
  • sigara icenlerin zorluk cekecegi (keza cogu barda bile sigara icilmiyor) ancak ici yardimsever ve gulec insanlarla dolu uzak dogu baskenti.
    hele ki benim gibi uzakdogu mutfagina falan da bayiliyorsaniz sidettle gitmenizi tavsiye ederim...
  • görülmesi gereken bir yerdir thailand 'ın başkenti olup özellikle ulaşım konusunda feyz alınmalı tabi ulaşım derken raylı sistem (bkz: skytrain) ve geniş otobanları kastediyorum şoförlük konusunda bence lunapark dışında araba kullanmamalılar şehir içi ulaşımda tuk tuk tercih edilebilir genellikle istedikleri fiyatın yarısı veya 3/1 'ine anlaşılabiliyor yalnız arada size dönüp hüzünlü bir ifadeyle sir burada bir terzi var sadece girip bakarsan bana 5 lt. benzin verecekler diyebilir haberiniz olsun yemek konusuna gelirsek genellikle palm oil kullanarak pişirdiklerinden ağır bir kokusu olabiliyor eğer benim gibi içinde domuz ve kakalak olmayan herşeyi yiyebiliyorsanız aç kalmazsınız ayrıca chinatown 'da akşamları sokaklarda güzel yemekler olabiliyor çok zorda kalırsanız 7 eleven 'a gidin restauranttan farkı yok ve her sokakta en az 2 tane mevcut alışveriş için özellikle mbk center tavsiye edilir night bazaar larda pazarlıkla 150 baht 'a satılan t-shirt burada 99 baht ayrıca thailand 'a gidip ucuza elektronik eşya almayı bekleyenler ancak avucunu yalar en basit örnekle almak istediğim telefonu bimeks 'te 50 tl. farkla alabiliyorum yani değmez tabi çakma iphone isterseniz her çeşidi var ama paranıza yazık olabilir yazılımları çok iyi sayılmaz ayrıca gitmişken siam center 'a bir uğrayın gece yaşantısı ve akşam pazarı olarak en ünlü mekanı tabi ki silom rd. üzerindeki patpong ama burasıda cinsel açıdan et pazarı gibi olmuş cins bir sokak tabi her 10 metrede bir kolunuza ping pong show var diye yapışan elemanları saymıyorum ama paralelindeki akşam pazarına bir göz atın enteresan aksesuarlarlar mevcut ayrıca benim en çok beğendiğim iki mekan olan twilo ve muzzic cafe burada eğlencesi süperdir her akşam canlı performans var ama farklı bir mekan arıyorsanız spicy gidin burada giriş 300 baht ve ilk içki bedava özellikle amerikalılar tercih ediyor ama genel olarak diğer eğlence mekanlarına uzak bir yerdir ben sevmedim bunları yaparken tapınakları unutmayın ve sakın şehrin içindeki kutsal yerler için turlara katılmayın ister emerald buddha 'ya gidin istersenizde golden mountain 'a hepsinin girişi 50 baht birde tuk tuk kiralarsanız gayet ucuza çoğunu gezersiniz.

    not 1: bilginiz olsun thailand 'a giderken üzerinizdeki banknotlar 50 ve 100'lük olsun bunların altı olursa daha düşük kurdan bozuyorlar ayrıca elinizdeki dövize en yüksek kuru sadece havaalanındaki dövizciler veriyor şehir merkezinde daha yükseğe bozarım diye düşünmeyin.

    not 2: havaalanında ucuz gsm hatlar var mutlaka bir tane edinin hatta birkaç kişi gidiyorsanız herkes birer tane alsın numaranızı birbirinize verin gerekli olabilir zaten hat ve kontöre toplam 2 bira parası vereceksiniz pintilik etmeyin.
  • "bu saatte biter mi yav, daha yeni havaya girmiştik" diye yakınan sarhoşluk mertebesine ulaşamamış barzedeler! doğru spicy'ye. bangkok'ta çevirdiğiniz bütün bar kapısı taxiler bilirler mekanı. sabaha kadar açık. kim kime dum duma bir ortam. yerli, yabancı üç cinsiyetin bir arada dağıtarak eğlendikleri havasız, loş, sigara içilebilen oldukça rahat bir ortam. giriş 300 thb (yaklaşık 9 usd) bir içki dahil. iyi eğlenceler!
  • onceleri cooook karmasık gelip korkutan ama bir iki gün içinde tüm atmosferine alıştıgınız uzakdogu sehri. tek kelimesini bile anlamadığım dili konuşan, tek harfini bile okuyamadığım harfleri kullanan, ten renginden, goz şekline, vucut yapısına, mimiklerine kadar her seyi bizden farklı insanların yaşadığı, yemeklerinden, baharatlarından, iklimine, kokusuna, sıcağına, sırf görsel değil hissel olarak da herseyin ama herseyin hali hazırdaki ülkenizden çok farklı oldugu rengarenk bir rüya gibi bangkok... aslında taylandın hepsi bu bahsettiğim şekilde rüya gibi ama doğal güzelliklerin dışında popülasyonun yogun oldugu karmaşık bangkok'un apayrı bir çekiciliği var diyebilirim... lakin fazlası yorabilir. tatil için gidiyorsanız kısa süre kalmak kafi. kalan günler (hatta kalan hayat) taylandın enfes doğasına ayrılmalı...
  • uzun adı "krung thep mahanakhon amon rattanakosin mahinthara ayuthaya mahadilok phop noppharat ratchathani burirom udomratchaniwet mahasathan amon piman awatan sathit sakkathattiya witsanukam prasit" olan şehir. taylandlı bir arkadaş söyledi bugün, yüzüne boş boş baktım. anlamı da: city of angels'mış; melekler şehri yani. ayrıca tay dilinde nokta işaretinin kullanılmadığını, cümlenin başının kıçının vurgularla belli edildiğini biliyor muydunuz? ha bir de kelimeye vurguyla zıt anlamlar verebiliyorsunuz, öyle çılgın bir dil.
  • 50-60 yaşlarında hali vakti yerinde olan iş adamlarının akın edip, 20'li yaşlardaki erkeklerle ya da ladyboylarla el ele, kol kola gezdiği, yasağın yasak olduğu günah şehri.

    istanbul'da yaşayabilen birisi kısa sürede rahatlıkla ayak uydurabilir buraya. kalabalığı, trafik karmaşası, taksi şöförlerinin "taksi lazım mı abi" zırlamaları ve daha birçok açıdan benzemektedir. et ve tavuk seviyorsanız aç kalmazsınız. binbir çeşit lezzetli yemekleri vardır. şehrin birçok yerinde, kaldırım köşelerinde tapınaklar görebilirsiniz. taksi yerine tuk tuk tercih etmek daha mantıklıdır. hem daha ucuzdur hem de eğlencelidir. pazarlık yapmayı az çok biliyorsanız fiyatları yarısından aşağıya çekebilirsiniz.
  • şehri gitmiş görmüş ve gezmiş birisinden link hizmetimiz mevcuttur: http://cercop.blogspot.com/…-gorelim-1-bangkok.html
  • her yıl 2-5 cm batan şehir. venedik gibiyken atlantis olma yolunda.
  • şehrin ortasından geçen nehir boyunca derme çatma teneke kulubüler, diğer yanda devasa oteller, lüks apartmanlar, mutlaka gezilip görülmesi gereken muhteşem tapınaklar, rengarenk canlı çiçekler, çeşit çeşit orkideler, deli bir nem, kaldırım üzerinde seyyar satıcılarda pişirilen daha çok palmiye yağında kızartılan acayip baharatlı yiyeceklerin -çekirge, domuz vb- kokusu, çok değişik renkli ve şekillerde müthiş lezzetli tropik meyveler, adım başı masaj salonları ve kısık sesle uzatarak "masajj" diye çağran kadınlar - yaptırmadan dönmeyin tabi temiz ve kaliteli bir yerde- fahişeler, kırıtarak yüreyen eçcinsel erkekler, dünyanın sayılı en kötü, düzensiz trafiğine sahip- 224 saniyelik kırmızı ışık mı olur lan?, motosiklet mobilet kullanımın çok yaygın ve tercih edildiği ama ters yönden veya kaldırımda üzerinize doğru gelebildiği, tuk tukların kalabalık trafikte binbir cambazlıkla aksiyonlara giriştiği- sefalet ve zenginliğin tuhaf bir uyum içinde birbirine geçtiği ve çoğunluğu güleryüzlü halkıyla tam bir zıtlıklar şehri.
hesabın var mı? giriş yap