aynı isimde "banh mi (sözlük yazarı)" başlığı da var
  • vietnamli ekmekcilerin kucuk vitrinde sergiledikleri, ciger ezmesi, domuz pastirmasi, yesil sogan, taze kisnis, salatalik, domates, kiyilmis cin biberi ve rendelenmis havuc cesitleriyle arzuya gore yaptiklari ekmek arasi salatadir. bu dandvichin uzerine bir de light soya sos dokulur, cin biberi adamin dudaklarini bortletir ama pek lezizdir.
  • değişik çeşitleri bulunabildiği gibi bana göre en güzelinin tarifi şöyledir;

    taze ve çıtır çıtır baguette içerisine şekerli ve sirkeli (tercihen pirinç sirkesi) suda bir gece dolapta bekletilerek turşu haline getirilmiş soğan ve havuç rendesi ile taze kişniş, isteğe göre içine konulacak et(ızgara domuz eti veya tavuk olabilir, dana eti de oluyor ama diğerleri kadar güzel değil) ve ince ince kıyılmış oldukça acı cin biberler.
    pek çok kişinin atladığı nokta ve bana kalırsa banh mi'ye hayat veren nokta olan sos ise; (bkz: sriracha) ve (bkz: fish sauce) ikilisidir.

    afiyet olsun
  • taze ekmekli olani makbuldur
  • vietnamcada ekmek anlamına gelse de kastedilen şey baget ekmekle yapılan vietnam'a özgün sandviçtir. vietnamdaki ekmek alışık olduğumuz ekmekten daha fazla hava içerir. görüntüsü bagete benzer ancak daha kısadır. pirinç ve buğday unlarının karışımıyla yapılır. kenarları oldukça kıtırdır. sandvicin pek çok farklı çeşidi vardır ama genellikle pate, domuz salamı ya da tavuk göğsü, mayonez, soya sosu, kereviz, havuç, salatalık ve maydanozdan oluşur. tercihe göre etsiz, yumurtalı, mantarlı çeşitleri de vardır.
  • vietnam ekmek arası döneri.
  • vietnam sandviçi olanının doğrusu banh mi galiba.

    https://en.wikipedia.org/wiki/bánh_mì
  • kırmızı et veya tavuk eti ile çeşitli garnitür,yeşillik ve vietnam mutfağına özgü soslar ile hazırlanan bir çeşit sandviç. true detective ilk sezonda rust ve martin’in ayaküstü büfesine uğrayıp atıştırdığı sahnede mevcuttur.
  • açıkçası pek de numarası olmayan, dümdüz sandviçtir. hatta normal sandviçten daha da kötüdür. bu kadar ünlü olmasını yabancıların yiyebileceği pek başka bir şey olmamasına bağlıyorum. şayet vietnam'daki ortalama bir avrupalı sabah öğle ve akşam yemeği olarak bu sandviçi zıkkımlanıyor.
hesabın var mı? giriş yap