hesabın var mı? giriş yap

  • bir kemalist olarak afrin operasyonunu elbette destekliyorum. yalnız afrin bir kahramanlık hikayesi değildir. salonun ortasına sıçan birisinin o salonu temizlemeye çalışmasıdır. bu bağlamda afrin'de savaşan türk askeri hariç siyasilerden kahraman yaratmak isteyenler 'kifayetsiz muhteris'lerdir. tek kahraman cephede, ayaklarıyla toprağa basan, bu soğukta üşüyen ve hayatı pahasına orada şu an nefes alıp veren türk askeridir. hürmetimiz de onadır.

  • kimyasal olarak evet vardır; aşındırıcı oranı, aşındırıcı partikül büyüklüğü, aroması, kayganlaştırıcısı, köpürmesi... ancak işlev olarak soruyorsanız yoktur. nasıl yoktur diyorsanız bir diş hekimi olarak neden ve nasıl yoktur anlatayım. dişlerinizde çürüğe neden olan şeyi biz plak olarak tanımlıyoruz.(tek başına bir etmen değildir ancak en büyük etmen olarak kalsın burada) plak dediğimiz şey türlü türlü bakteri kolonilerinin üst üste tutunmalarıyla oluşur. (tırnağınla dişini sıyırdığında gelen beyaz şey, evet.) evin seramik zeminine kola döktüğünüz düşünün, sonra sulu yemek, sonra patates. bir hafta bekleyen böyle bir karışımı zeminden çıkarmak için hangi yüzey temizleyiciyi dökerseniz dökün zemine zarar vermeden çıkarmak için mekanik temizliğe ihtiyacınız vardır. plak da böyledir o bakteri kolonilerinin bağlarını hiçbir macun çözmez, fırça darbesi ile uzaklaştırırsınız. hatta bilimsel olarak yapılan testlere göre her dişin en az 5 fırça darbesine ihtiyacı vardır plağı uzaklaştırmak için. beyaz dişler isteyenler beyazlatma özelliği olan macun yerine daha güzel bir fırça kullansanız çok daha iyi sonuç alacaksınız. son olarak günde 2 kere en az 3 dakika sürecek fırçalama ve günde bir kere ip yapmanızı tavsiye ediyorum.

  • kettle varsa iyidir. traş seti, diş seti varsa süperdir. bornoz varsa muhteşemdir. ütü ve ütü masası varsa olağanüstüdür.
    yandaki odanın sesi geliyosa kötüdür. lamba ışığı beyaz ise çok kötüdür. anahtarla açılıyorsa berbattır. oda terliği yoksa rezildir.

  • italya ayni zamanda bugunku libya topraklarina da sahipti, dogu afrikada da topraklari vardi. libyanin hali ortada, dogu afrikada biraktigi bolgede somali falan var

    suriye, lubnan, tunus, cezayir ve bati afrikanin neredeyse tamami fransizlarin elindeydi

    irak, misir, urdun, filistin israil ve orta afrika ingilizlerin elindeydi

    2.dunya savasindan sonra cogu ulkelere bagimsizliklari verildi ve bu ulkelerin hali ortada

    eger ataturk ve silah arkadaslari ulkeyi bu dusmandan kurtarmasaydi, bugun en iyi ihtimalle suriye gibi bir ulke olurdun fazlasi da olmazdin ve yine ab'ye giremezdin.

    yani sen o narin beynini boyle seylerle yorma, daha az dusun, daha basit konular dusun..

  • tüm yararlarını geçtim de, başka bi' özelliği daha var;

    günde ortalama 100 gramı, geceleyin 20 çürük yumurta gücünde osurtuyor. yemin ederim şu soğukta pencereyi sonuna kadar açmak zorunda kaldım, yorganın altına soktuğum saç kurutma makinesiyle ısınıyorum.

    gözlerim yaşlı...

  • doğru konuşmuş kız. şimdi kendisi ne kadar büyük oyuncu ki star wars'u ve oyuncuları eleştiriyor derler ama kız bir sinema izleyicisi olarak beğenmemiş oyuncuları ve hikayeyi. ben çıkarım daha iyisini yaparım da dememiş. bir sorun yok yani.

  • tamam dopingi sabaha kadar eleştir, oma lafım yok da. devşirmeyi eleştirecek en son 5-6 ülkeden birisin lan sen. allahtan fransız gazetesi değil. devşirme yasaklansa fransa bütün spor dallarında 3. lig seviyesini anca görür amk.

  • "10 yaşında filandım, bir çocuk markasının erkek reyonundan şort veya tişört aldı annem, daha doğrusu ben seçtim, o da itiraz etmedi. dünyalar benim oldu! içinde kendimi en rahat hissettiğim giysilerimdi. saçlarımı, amerikan tıraşı kestirince de kendimi çok beğenmiştim. o halimle bir akrabamızın düğününde kızlar tuvaletine girecektim, orada çalışan biri, “oraya giremezsin! erkeklere girmen gerekiyor” demişti de ne kadar mutlu olmuştum..." demiş oyuncu. hele o son cümleyi okuyunca içim cız etti. 10 yaşında dahi o çocuk kalbi bundan dolayı pır pır ediyorsa, kararına kulp takanlara bok yemek düşer.