hesabın var mı? giriş yap

  • devletin maaşlı memurundan siyasi propoganda dinlemeyecek olan erkektir. yüzünü sağa sola gösterip tanımadığı insanlara yalakalık yapma ihtiyacı hissetmiyordur.

  • olgunluğun son aşamasıdır.
    karıdan kızdan vazgeçmektir ki karı kız ondan çoktaaan vazgeçmiştir bile.

    o gömleği giyen biri çirkeflik yapar, kavga çıkarır, aykırı hareketler yapar, telefonunu kemerine takmazsa gömlek kendi kendini imha eder.

  • müziğini nasıl bulmuşlar onu merak ettim şimdi. tuvalette dozurt bızıırt filan random atıp notaya mı dökmüşler?

    ticari olarak başarılı bence.

  • okudum. çok uzun diyenlere özet geçiyorum. her rezalet gibi buraya yazacağım aklima gelmezdi diye başlıyor. pizzada böcek yok, kil yok, gramaj yerinde. soğuk hava bahane edilerek pizza geç gelmiş kurye ile tartışma çıkmış.laf sokmuş kurye. bedava yemek istiyorsan git cami var karşıda orda ye demiş.
    arkadaş sinir yapmış buraya yazmış.
    pek rezalet değil.

  • televole'nin televole olduğu zamanlar. yani futbolcular ön planda.

    mustafa adlı takımını,soyadını, hiçbir şeyini bilmediğim bi futbolcunun yanına gidiyorlar. amaç bir tane genel kültür sorusu sormak. şu diyalog geçiyor...

    -merhaba mustafa sana bir genel kültür sorusu sormak istiyoruz.
    -sorun abi.
    -bize, senin isminin harflerinden oluşan bir ülke söyleyebilir misin?
    -(biraz düşünür) valla bulamadım...kaç harfli?
    -3 harfli
    -hımmm... (biraz daha düşünür) baş harfi ne?
    -baş harfi "f".
    -hımmm... yok vallahi aklıma gelmiyor...
    -neyse ben sana kıyak yapıp 2. harfi de söyleyim "a"
    -hımm... faa... hımmm... yok vallahi bulamıyorum..
    -neyse mustafa. sorun değil. ülkenin adını söyleyim mi?
    -söyle abi.
    -fas.
    -hadi lan ordan fas diye ülke mi olur?

  • görünüşe göre, yönetmelikte yer alan "ticari taksi plakası taksiciliği meslek olarak yapacak kişilere verilir, plaka kiralanamaz, kiralanırsa iptal olur" manasına gelen maddeyi hayata geçirecekler. taksisini kendi çalıştırmayanların plakalarını iptal edecekler. şimdi sıçtınız taksi plakası galerileri.

    plaka ağalarıyla savaş başlasın artık!

  • evleniyorum diye paylaşım yapmış instagram hesabından. ben de "kimle evleniyosun kız :)" yazdım. engellenmişim eheheh.

  • arkadaşlar üzgünüm ama sizden daha ilgi çekici birisini bulmuştur. çağ; bıkma çağı.

    edit: kadın suserlardan linç ya da dediklerimi yalanlar nitelikteki birçok mesaj aldım. böylece yukarıda söylediklerimin doğruluğu onaylanmış oldu. sayın hemcinslerim kimsenin cebinde beklemeyin, yedek plan olmayın. özsaygınız olsun.

  • - yumurtayı tamamen beyazlaşana kadar çırpın iyi kabarmasını istiyorsanız.

    - her markanın kabartma tozu aynı güçte değil, koyacağınız miktarı deneme yanılma metodundan sonra markaya göre ayarlayın. (türkiye'de şu an en iyi markalar dr oetker ve carte d'or derim.)

    - maalesef türkiye'de ölçü olarak bardak kullanılan tarifler yaygın ve bu tarifler çok yanıltıcı olabiliyor. ilk defa yapıyorsanız ve misafir falan gibi özel bir durum için yapacaksanız bardak değil gram ile ölçü veren tarifi kullanın derim. kullandığınız unun inceliğine göre un miktarını ayarlayın. kek için en iyisi sinangil, sonra söke.

    - başlarda hata yapabilirsiniz, pratik ile öğreniliyor sıkıntı etmeyin. ama genel olarak her tarifi küçük ölçülerde yapın denemek için. şahsen her yeni kek tarifini 4-6 tane muffin olacak şekilde yapıyorum test etmek için.

    - keki pişirdiğiniz kabın malzemesi ve fırın ayarı çok önemli. fırında sıcaklık hem alttan, hem üstten geliyor olmalı. benim şansım mı bilmiyorum ama seramik kapta yaptığım hiçbir kek olması gerektiği kadar kabarmadı. cam kek kalıbında kabarma ile ilgili bir problem yok ama teflon kek kalıplarından daha çabuk pişiyor, gözünüz fırında olsun. teflon ve silikon kek kalıpları problemsiz, ama sağlık nedenleri ile teflon'u önermiyorum.