hesabın var mı? giriş yap

  • bekir bozdağ: ilahiyatçı, yozgatlı, iyi derecede arapça bilmektedir.
    mehmet şimşek: ekonomisttir, ingilterede yüksek lisans yapmış, eski merril lynch başkanlarındandır, iyi derecede ingilizce bilmektedir.

    bu şartlar altından bekir bozdağ'ın öngörüleri bana daha sağlam gelmektedir. evet ab batıyor ve biz avrupa'dan yüz çevirerek müthiş bir devlet olabiliriz.

    edit: bu arada adamlar mars'a seyahat planı falan yapıyorlar. komik işte :(

  • sevgiliyi ihtiyaç olarak görmeyen, gerçekten kendisini tamamlamış ve kendisiyle mutlu olabilen, illede hayatımda biri olsun değer verilmek istiyorum deyip yeri geldiğinde sanki herkes onu yaşatmak için varmış bencilliğine girmeyen insandır.

  • yazıcısı olduğum inşaat takım odasındaki bilgisayarın mouseunun bozuk olması, değiştirilmesi için bölük komutanına defalarca hatırlatmam, kaynak yok diye sürekli ertelenmesi, sonunda cinnet geçirip kendi cebimden mouse almaya karar vermem ( bilgisayar kullanırken cidden kafa bozuyor o bozuk mouse) takım komutanının " uygun olmaz " diyerek teklifimi reddetmesi.
    inşallah bu yazıyı yazarken sorun çıkm

  • liseliler bilmez diyerek giriyorum..

    2003 yılındaki popstar türkiye yarışması.
    yarışmacı bayhanın hapse girip çıktığı deşifre oluyor.
    şimdinin kokocusu deniz seki, bayhanın üzerine gidip onu seyircinin önüne atmakla kalmıyor, "hapse giren adamdan sanatçı olmaz." "bunları toplumdan afaroz etmeliyiz." diyor.

    evet yıl 2003.

    yıl 2014.. deniz seki kolluk kuvvetlerinden daha fazla kaçamayıp esenyurt'ta bir rezidansta yakalanıyor.

    hayat ne tuhaf vapurlar filan.

    2003

    2014

  • önceden düğün salonu tutulmuş, davetiyeler basılmış, herkes kendini ona göre ayarlamış.
    düğün, ancak düğün sahiplerinin bir yakını ölürse iptal edilir.o da çok yakınsa.
    doğrusunu konuşmak gerekirse böyle gelişir olaylar.
    ayrıca insanlar kısıtlı imkanlarla düğün müğün yapıyorlar.
    her ne kadar biz ekşicilerin çoğu düğün yapmayı gereksiz olarak görsek de memleketin %80'i böyle düşünmüyor.
    yani terör olayları sebebiyle düğün iptali biraz zor.
    ateş düştüğü yeri yakıyor maalesef.
    insanlar 2-3 dakika ah vah hedip sonra kendi dünyalarına dönüyorlar.
    bu yazdıklarım durum tespitidir.
    erteleyen kişiye de helal olsun derim.

  • dün gece yatmadan deneyip, gerçekleştiremediğim olay. şöyle ki; gecenin bir vakti otogar gibi bir yere giderken buldum kendimi. yolda yürürken "aha rüyadayım" dedim ve kontrol edebileceğim için çok mutlu oldum. sonra "öncelikle bi' gündüz olsun" dedim. güneşi doğdurtamadım(?). otogarda bekleyen bir gence yaklaştım. "nasıl olsa bu adam da rüyanın içinde bir karakter olduğundan nasıl yapacağımı bilir." diye düşündüm ve "güneşi nasıl doğurabilirim?" dedim. "dalga mı geçiyon olm sktirgit" tepkisi aldım. sonra yerde bir yumurta gördüm. eğilip aldım yumurtayı ve yaşlı bir adam bana "burda o yumurtalardan 100 tane var. hepsini bulursan güneş doğar." dedi. çok üzülüp uyandım. kimseyi bu kadar uğraştırmıyorlar lan. bana gelince niye böyle!

  • "sözlüğün geldiği noktaya bak" dedirten bir içeriği haiz başlık. söz konusu kişinin yaşamı boyunca zihninden geçenlerin ve ruh halinin yanına yaklaşamayacak ve hayal dahi edemeyecek herifçioğulları kendi kendilerine eğlenip durmuş. bir kişi de araştırıp doğrusunu öğreneyim, yazayım dememiş. neyse ki artık pek şaşırmıyoruz böyle şeylere. teşekkürler kutsal bilgi kaynağı.

    yukarıda mbah gotho olduğu yazılmış fakat yanlış bilgi, mbah gotho bilinen bir çok yaşamış idi ve keşiş değildi. eğer doğum tarihi doğruysa (1870 ile 1880 arası), 2017'de 140'a yakın bir yaşta öldü.

    üstadın adı bua lohitdi imiş. luang ta maha bua veya ajahn maha bua olarak da biliniyor. taylandlı theravada budizmi geleneğinden gelen bir orman keşişi. 1913 doğumlu, 2011'de 98 yaşında ölmüş. ancak bir iki yerel kaynakta hala yaşadığı ve 109 yaşında olduğu yazıyor ki bu da muhtemelen uydurma. bulabildiğim diğer thai dilindeki kaynaklar vidyodaki kişinin bua lohitdi olduğunu ve 2011'de ölmeden önce çekildiğini doğruluyor. yani iki-üç gündür viral olan söz konusu vidyo epey eski ancak yeni yayınlanmış.

    bu arada unutmadan: (bkz: teravada)

    tayland orman geleneği'nde (bkz: thai forest tradition) bilinen ve pek saygı duyulan bir keşiş imiş. sağlığında büyük bir öğretmen (ajahn) olarak kabul edilmiş. kendisine aydınlanmış anlamında arahant da deniyor. theravada budizmi'ne büyük katkıları olmuş bir düşünür.

    kısa bir araştırma sonucunda üstadın bildiğimiz bir çileci pratik ortaya koyup koymadığı hakkında bir bilgiye erişemedim, kaldı ki zaten gizli saklı icra edilen ve pek göz önünde yapılmayan bir şeydir. budist bir rahip olması hasebiyle zaten uzun yaşamış olmasını anlıyoruz az çok (gerçi o kadar da uzun yaşamamış). görüntüler kuvvetle muhtemel lohitdi'nin sokushinbutsu denemesi sırasında hasbelkader kaydedilmiş.

    (bkz: sokushinbutsu)

    sokushinbutsu hinduizm ve budizm'de görülen tabiri caizse bir kendini mumyalama girişimidir. bazı çileci sadhu'lar, yogi'ler veya budist keşişler belli bir yaşa geldiklerinde beslenmeyi neredeyse bırakırlar, zamanlarının çoğunu derin bir meditasyon halinde geçirirler ve vücutlarını arındırarak kendilerini mumyalarlar. doğu geleneklerinde bu; yaşam ve ölüm döngüsünün gerçekliğini kavramaya ve bu döngüden azade olmaya yarayan, derin bir felsefi ve psikolojik altyapısı olan saygıdeğer bir pratiktir.

    muhtelemen üstad sokushinbutsu orucundaydı ve bir noktada ya hastaneye ya da yakınlarının evine alındı, o sırada kaydedilmiş görüntüler belli ki yıllar sonra birilerinin eline geçmiş ve servis edilmiş. internette nasıl öldüğüne dair bir şey bulamadım, fakat kendisine atfedilmiş bir web sitesi var, orada yakıldığı yazıyor. sokushinbutsu'yu tamamlayanlar yakılmazlar, dolayısıyla eğer üstad böyle bir girişimde bulunduysa muhtemelen yarıda kalmış. yakınlarından biri son zamanlarında oruçtan vaz geçmesini sağlamış ve hastaneye yatırılmış olabilir.

    http://www.luangta.eu/site/index.php

    https://en.wikipedia.org/wiki/ajahn_maha_bua

    p.s. eğer vidyoları yayınlayan taylandlı abla güncel olduğunu kanıtlayarak yeni bir vidyo eklerse, tayland basınının bile söz konusu kişinin kim olduğu konusunda yanıldığını göreceğiz. buna rağmen yine de üstadın içinde bulunduğu durum öylece tiye alınacak bir mevzu değil, onu da bir sabitlemiş olalım.

    üç sayfa entri boyunca hayal dahi edemeyecekleri bir zihin ve bilinç yapısının ortaya koyduğu felsefi bir pratikle kendince dalga geçen herifçioğullarına rağmen, açıklığa kavuşturanlar bugün de sona erdi. aklınızdaki perdelerin inmesi ve derin uykularınızdan uyanmanız dileğiyle.

    hoşçakalın.