• liseliler bilmez diyerek giriyorum..

    2003 yılındaki popstar türkiye yarışması.
    yarışmacı bayhanın hapse girip çıktığı deşifre oluyor.
    şimdinin kokocusu deniz seki, bayhanın üzerine gidip onu seyircinin önüne atmakla kalmıyor, "hapse giren adamdan sanatçı olmaz." "bunları toplumdan afaroz etmeliyiz." diyor.

    evet yıl 2003.

    yıl 2014.. deniz seki kolluk kuvvetlerinden daha fazla kaçamayıp esenyurt'ta bir rezidansta yakalanıyor.

    hayat ne tuhaf vapurlar filan.

    2003

    2014
  • akp döneminde söylenmiştir. düşünün kaç yıl olmuş, 11 yıl geçmiş ama gene akp gene akp.
  • " kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz "
  • bir çok örnekle karşılaşıyoruz her gün; hepimizin, yakınlarımızın, sevdiklerimizin başına geliyor, haksızlıklar, aldatmalar, gereksiz ve yersiz durumlar, küçük düşürmeler.

    evren, enerji, karma, secret falan falan diyoruz ya. çoğu zaman kendime motivasyon sağlamak için kullandığım, bazen de tam işe yaramaları gereken yerlerdeki işlevsizliklerini farkedip yok booğlum diyip arkalarından salladığım kavramlar bunlar.

    çoğu kişi benim gibi yapıyordur eminim, herkes kendi felsefesine ve inancına göre elbet bi gün aynısı ona da olacak, allah'ından bulsun, karma gereğini yapar gibi cümlelerle veryansın ediyordur.

    evet efendim, inancınızı kaybettiğinizde, yok o dimdik duracak kötüye bişey olmaz ilahi adalet yoktur da neyse.. dediğiniz her anda, aklınıza deniz seki- bayhan olayı gelsin.
    - ki şu an onca dolandırıcı ve tecavüzcü dışarıda dolaşırken bu kadına böylesine takan yüce türk adaletine bir kez daha anlam veremiyorum orası ayrı-

    ben kısıtlı ömr-ü hayatıma böyle bumerang bir olay görmedim abi.

    sevgilisini aldatan adamın yeni sevgilisi de onu aldatır. gördüm tick.

    yuva yıkanın yuvası olmaz. gördüm tick.

    arkadaşını başkasına güvenir satar, onun için sattığı kişi fena kazıklar dünyan şaşar. gördüm tick.

    ama arkadaşlar, sen türkiye çapında ünlü bi şarkıcı ol, ulusal bir kanalda şarkı yarışmasındaki adayı daha önce hapse girdiği nedeniyle ölesiye eleştir,

    ve uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hapse bir kere gir. çık. yine gir.

    var mı böyle bir örnek yahu başka?

    kişisel kanaatim, deniz seki'nin popülistlik yaparak zamanında bokunu çıkardığı.
    burada amacım bayhan'ın işlediği suçu azımsamak değil, deniz seki'nin bu olay üzerinden halkı gaza getirerek şov yapmasının doğru olmadığını anlatmak.

    bak şimdi ne oldu?

    gelişmeleri merakla izleyeceğim.
  • sözlük yazarlarının ikiyüzlülüğünü gösterir. neymiş? bayhan cezasını çekmiş de o yüzden katil denilemezmiş. peki o zaman ilk iki karısını öldürüp de esra erol'un programına çıkan amcaya niçin katil dediniz? o da cezasını çekmemiş mi? cezası bitmiş bir adamın evlenmeye hakkı olamaz mı? öyleyse aynı durum bayhan için de geçerlidir kardeşim. yok bayhan'a katil denilemezse o amcaya da katil dememeliydiniz. ha biri şarkıcı, öteki anadolu çomarı oldu öyle mi?
    deniz seki'ye gelince. o da bir suç işlemiş, cezasını çekecek. iyi şarkı söylemesi cezadan muafiyet sayılmıyor.
    ama yorum yaparken biraz tutarlı olmak lazım.
  • ilahi adaletin var olduğunu bir daha göstermiştir. büyük sözler söyleyerek birini kınayacağınız zaman bin kere daha düşünmenize sebep olur. bir hükümlüsün sen" diye eleştiren bir insanın daha adi bir suçtan suçlanarak ceza alması büyük lokma ye büyük söz söyleme atasözünün doğruluğunu kanıtlamıştır.
  • esra erol'un programına çıkan adamla karşılaştırılacağını tahmin etmiştim bu durumun.

    elmalarla armutları karşılaştırmak oluyor bu.

    o adam, 2 kere evlendiği kadını öldürmüş, cinayet suçlusu, tekrar evlenmek istiyor. aynı eylemi 3. karısına da yapabilecek bir potansiyel suçlu.

    bayhan da cinayet suçlusu, ama bunun deniz seki ile yaşadığı olayla ilgisi yok. aynı eylemi tekrarlamak üzere bir davranış içerisinde görmüyoruz yarışma boyunca, ayrıca bahsedilen konu deniz seki'nin bayhan'ın durumu üzerinden popülizm yapması, onu kınaması ve aynı durumun yıllar sonra kendi başına gelmesi.

    ikisi de çok büyük suç işlemiş insanlar, bununla birlikte bayhanı esra erol'a çıkan adam gibi ekstra pişkin bir şekilde 'elimden biz kaza çıktı oldu işte' gibi bir ifadeyle dolaştığını da görmedim.
    kimsenin suçunu azımsamıyorum, kimseyi korumuyorum, fakat laf sokacaksınız diye o pişkin adamı 'amca' diyerek sevimli göstermek ne kadar doğru?
  • (bkz: hurmalar)
  • bayhan'in bile unuttugu ama sozlukculerin bi turlu unutamadigi sozlerdir amk. igneyi kendinize, cuvaldizi baskasina batirin. deniz seki bayhan'i kinadiysa siz de deniz seki'yi bu kadar kinamayin artik.
hesabın var mı? giriş yap