hesabın var mı? giriş yap

  • maalesef türkiye'de nüfusun %88.12'sini oluşturan insanlardır. küsüratlı sayı verdim ama sallamıyorum ne yazık ki.

    sadece uçak için de geçerli değil, ido, vapur, yavaşlaması ile kapıları açılması arasında belli bir zaman bulunan, aklınıza gelebilecek her türlü ulaşım vs. aracında mevcut bu insanlar.

    uçak tekerlekleri piste değdirdiği an hemen kalkıp yukardan bavulu alırlar. 10 saniye sonra bir bakmışsınız koridor boydan boya esmer insan dolu. manyak mısınız oğlum, ne güzel oturmak varken niye ayakta bekliyorsunuz? otur otur kıçınız mı ağrıdı? yoksa bize "ben böyle uçak yeryüzüne temas eder etmez kalkan bir adamım, o kadar da rahatım, sülalem rahat. her gün uçuyorum yahu" mesajı mı vermeye çalışıyorsunuz? eğer öyleyse kimsenin sizi tanımadığı ve hayatında bir daha görmeyeceği, görse bile hatırlamayacağı bir ortamda neden neden neden!

    farkındaysanız herkes otursa ve uçak tamamen durduğunda kalkıp gitse, o ayakta beklediğiniz zamandan daha önce uçaktan ayrılacaksınız. ayrıca özellikle turistlere vs. bu insanlar niye ayaklandılar, nereye geldim lan ben böyle gibi anlam kaymaları yaşatmayacaksınız.

    ido'da mesela, bakırköy'e varmadan önce daha zeytinburnu'nda ayağa kalkıyorlar amk. sonra biri kalkınca hepsi kalktığı için itiş kakışta hepsi birden sıra bekliyor asdfsafdsa.

  • kurufasülye-pilava dayalı beslenmemizin doğal sonucu. halbuki elin kriminali kaslı, dövmeli. hapiste benç presini aksatmıyor.

  • ayrılmamak için çocuk yapmak ve sonrasında çocuklar yüzünden ayrılamamak.
    çocuk yaparak evlilik kurtulmaz arkadaşım,
    nasıl sikko kafalar yaşıyorsunuz lan!!

  • tamamiyle kendin yönettiğin takım kaptanına defanstan muazzam bir orta açtığında kafa topuna kalkmasını beklerken yerde solucan gibi kıvrandığını görmek.

  • stabilite esprisi yapan cahilleri engelleme fırsatı yaratmış olaydır.

    şimdi. ben de cahildim bu konuda. ama iki dakikada bana yetecek kadar bilgi edindim. konuya uzak birinin, konuya uzak birine anlatacağı basitlikte anlatıyorum. yanlışım varsa tecrübesi olan biri düzeltebilir.

    sdk - software development tool demek. yani yazılım geliştirme aracı diyebiliriz. ne işe yarıyor? bunlar bir takım kodlar içeriyor ve yarattığınız uygulama/yazılımda bu kodlardan istifade etmek için sdk kullanıyorsunuz. sıfırdan kendiniz yazmak yerine. belki başka amaçları da vardır başka uygulamayla konuşmak (veri paylaşımı vs) gibi. facebook sdk’larında sorun var şu an. bu da şu demek. uygulamayı geliştirirken bu sdk’ları kullanan geliştiricilerin uygulamaları patladı. apple ile bir ilgisi yok yani. android için olan sdk’larda olsaydı sorun, onlar patlayacaktı. facebook yani olay.

    düzeltilir elbet. büyük telaşa gerek olan bir durum görmedim ben.

    edit: sorun giderilmiş görünüyor.

  • söğüşleyip sömürecek yiyici bir hatunu haketmiştir, o paranın piyasaya geçip ekonomiye renk katması için hadi ablalar....