hesabın var mı? giriş yap

  • tek taş pırlantaya 25 bin tl, gümüş çikolatalığa 5 bin tl, evin içindeki beyaz eşya, mobilya gibi eşyalara da 70 bin tl vermezseniz o kadar da abartılı olmayan bir meblağ olsa gerektir.

    evlilik öğrencilik yıllarındaki gibi "bir arkadaşınla eve çıkmak" gibidir.

    "yok aabi öyle olmuyor, sen bi evlen görürsün" demeyin, alnınızı karışlarım. tabularına sıçtıklarım...

  • çocukken vardı bende bu hastalık. bir kıza aşıktım çok, annesi beyazlar giydirir, salardı sokağa. ben diğer bütün kızlarla iyi anlaşırdım ama bir tek onunla geçinemezdim. nerde görsem ellerimi toza bulayıp o beyaz elbiselerini elimle damgalardım. felaketi olurdum, ağlardı. yıllar geçti ama sevgimi ifade edişimdeki bu başarılı tavır değişmedi. amıma koyayım, stop.

  • " biz 'orspu' deyince kabahat, "emre aydın, başka adamlarla, başka şehirlerde" deyince romantik oluyorsa skerim böyle üslup farkını.. "

  • - alın lan alın... size bu işte size... aaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllllllllll... aaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllll.... böyle alırlar ödülünüzü işte böyle... türkiya... türkiyaaa... allahım eve gitmek istiyom laaaynnnn... fincanı taştan oooyarlar balam oooyarlar akademiye böyle koyarlaaaar... laynnn biret pit fak yu... şan pen fak yu... ancelina coli ay em kaming... al paçino yu ar ekzampıl for mi tenk yu paçino.... biret pit fak yu, ancelina kis yu... türkiyaaaaa.....

    (bkz: yılların birikimi)

  • özgürlük anıtı'nın, aslında ilk yapıldığında parlak kahverengi bir renge sahip olduğunu biliyor muydunuz? bu konuya gelmeden önce, heykel hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum.

    özgürlük heykeli, 1884 yılında fransa'da yapılmıştır. heykeltıraş frederic auguste bartholdi tarafından yapılan özgürlük heykeline, isabelle eugenie boyer adlı bir hanımefendi modellik etmiş. heykeli dikkatli incelediğimizde, sağ elinde bir meşale ve sol elinde ise bir tablet tuttuğunu görürüz. bu tabletin üzerinde 4 temmuz 1776, yani bağımsızlık bildirgesinin tarihi yazıyor. özgürlük heykelinin tamamı 93 metre uzunluğundadır ve bu heykeli ziyarete gidenler heykelin içinden meşaleye kadar 168 basamaklı bir merdivenden çıkabilirler.

    özgürlük anıtını madem fransızlar yapmış neden abd'de diye düşünyorsanız hemen söyleyeyim. fransa özgürlük heykelini, kuruluşunun 100. yılı olduğu için abd'ye hediye etmiş. abd'ye gönderilebilmesi için heykel 350 parçaya bölünmüş ve 214 sandık içinde new york limanına ulaştırılmış. böylece abd'nin new york şehrindeki liberty (özgürlük) adasına inşa edilen heykelin açılışı 28 ekim 1886 yılında yapılmış. 1984'ten beri ise unesco'nun dünya kültür mirası listesinde yer alıyor.

    bu eşsiz anıtın renginin nasıl değiştiğine gelecek olursak, heykeltıraş frederic bu anıtın dışını bakır bir levha ile kaplamış. 1886 yılında dışarıya inşa edilen bu heykel, hava ile temas ettiği için zamanla oksitlenmiştir. heykel bakırla kaplandığı için oksitlenme sonucu patina, yani bugün gördüğümüz mavi-yeşil renkte bir tabaka oluşur. ayrıca bakır ile kaplanan heykeller daha dayanıklıdır, çünkü alttaki metali korozyon veya bozulmalara karşı korur.

  • eşimin yaptığı eylemdi. kızımıza hamileydi. allaam o ne kusmalar. arabayı filan yolda durdurup kaldırıma yapacak kadar. o kadar ani olurdu ki bu his, kusulacak yerin müsaitliği vs. hiç önemli olmazdı. banyoya koştuğunda da klozete yetişemezdi mecburen lavaboya.....

    bir gün, yine o klozeti temizlerken farkettim, hiç rahatsız olmadığımı. sonra bu kusmalara sebep olan o küçük kız yüzüme kustu başka bir gün, kustu dediğim içtiği tüm sütü çıkardı şerefsiz. o zaman da hiç rahatsız olmadım. hatta gülmekten sütün bir kısmını çocuğa geri püskürttüydüm.

    velhasıl hep öyle içilen, sıçılan, iğrenilen ortamlarda olmuyor bu iş diyip, aile bakanlığı kamu spotuna çeviririm mevzuyu.