hesabın var mı? giriş yap

  • müş. adınız neydi sizin
    ben: ozan efendim
    müş. okan
    ben. hayır ozan
    müş. ohan?
    ben.( oha) ozan
    müş. ogan
    ben . bakın efendim zonguldakın z si ozzan
    müş. peki zogan bey
    ben. ordu zonguldak adana niğdeee
    müş. benim problemim sizin adınızdan daha önemli zogan bey
    ben. peki efendim neydi problem?

  • en onemli edit: lens ve solusyonlarinizi guvenilirliginden emin olmadikca internet siteleri uzerinden almayin, optikcilerden temin etmeye calisin, fiyat farki cok olabiliyor biliyorum fakat gozleriniz dunyaya acilan kapiniz, onlari riske atmayin.

    oncelikle ilk denemenizse yalnizken denemeyin, gece denemeyin.
    muhtemelen kolay cikaramayacaksiniz panik yapmayin.
    ılk denemenizde basaramamaniz normal, tak-cikar yaptikca refleks kazanilan bir eylem, 1-2 aya gozu kapali yapabilirsiniz *
    kesinlikle lens suyunu iki defa kullanmayin, ellerinizi sabunladiktan ve kaliteli kagit havlu pecete ile elinizi kuruladiktan sonra isleme baslayin, havlu kullanmayin.
    gece uyumaya musait olan lenslerle uyumayin, lensli uyku saatiniz 3u gecmesin, lensle uyumayi aliskanlik haline getirmeyin, eve gelince mumkunse hemen cikarin
    ayda bir lenslerinizi degistirin, sorun yok kullanirim diye dusunmeyin, tarihleri not edin
    daima yaninizda bir kullanimlik lens suyunuzu ve gozlugunuzu bulundurun.
    taktiktan sonra aci, batma, kasinti hissederseniz, gecer diyip evden cikmayin, aciyi giderene kadar lensi takmayin ya da ters duzlugunu veya yabanci maddeyi tespit edin.
    lensler goz kapagi arkasinda nadiren de kalabiliyor, iyice bakin dusurmediginizden eminseniz oradadir. yine de cikaramazsaniz bir doktora basvurun, oyle yatmayin, orada unutmayin. nadiren de olsa uyku esnasinda da cikmakta.
    banyoya lensle girerseniz lensleriniz dusebilir, gozler kurudukca lensler kendiliginden gozden dusebilir, mumkunse alerji ve suni goz damlalarinizi yaninizdan eksik etmeyin.
    hijyeni hic bir kosulda ikinci plana atmayin.
    goz sakaya, sansa, ihmale, sorumsuzluga gelmez. saglikli gunler

    aklıma geldikçe edit:

    lens takmada şahsımca en iyi yöntem atıl elle (sol elle) göz kapaklarını aşağıdan ve yukarıdan olabildiğince ayırıp aktif elle (sağ el) parmak ucuna konumlanmış lensi göz bebeğine sakince yerleştirmektir. lens kenarlarının kalkık olduğundan emin olun, bir kısmı parmağa yapıştığında o haliyle göze yerleştirmek zor oluyor.
    lens çıkarırken yine şahsımca en iyi yöntem atıl elle göz kapaklarını aşağıdan ve yukarıdan olabildiğince ayırıp ve baş ve işaret parmağı ile göz bebeği kenarlarına baskı uygulayıp lensi kıvırarak almak şeklinde.
    ilk kullanımlarda göz ve el melekeleri alışana kadar daha farklı yöntemler de denenebilir. youtube da bolca var.
    lens lavaboya düşerse "temiz" solüsyonda bir miktar ovalayıp tekrar gözünüze yerleştirin, yıkamayın, kurulamayın.
    gözleriniz kuruysa öncesinde damlayla takviye edin.
    kısa uyku sonrası gözleriniz kuruduysa gözlerinizi damlayla takviye edin.
    gözünüz kaşındığında kontrolsüz bir şekilde gözünüzü elinizle kaşımayın, lensin olduğunu ve çok kolay bir şekilde gözünüzden çıkabileceğini yere düşebileceğini unutmayın.
    dış ortamda yere, toprağa, çamura, asfalta düşen lensinize diğeriyle birlikte elveda deyin.

    solusyonlar lensi ovalama gerektiren ve sadece icinde bekletmesi yeterli olan seklinde ikiye ayriliyor, ona gore hareket edilmeli.
    goz damlasiyla ilgili sorular geldi, damlayi goz pinarindan verince goz hepsini alabiliyor, goz bebeginden verince fazlasini pecete yardimiyla alabilirsiniz. alerjik ve goz kurulugu icin olan damlalarin kullanimi icin eczanenizden bilgi alabilirsiniz.

  • sıkıntılı bir evliliğin son demleri.
    allahın günü evden kovuyor filan. para yok pul yok, sığınacağım kimse yok. düşmanıma bile dilemediğim bir kardeşim var, kocamdan beter. kocam almaya geldiğinde tıpış tıpış geri dönmek zorunda kalıyorum. onur gurur yerlerde.
    yaklaşık 3-4 yıl kadar sürdü bu durum. iş bulamadığım için boşanamıyorum, aile evine sığınamıyorum, aşağılanıyorum, psikolojim dibe vurmuş.
    kpss'ye filan girmiş, atanamamıştım.
    açıktan atamalar vardı, adliyenin sınavına başvurdum.
    hiç kızmayın, döne döne referans aradım, bulamadım.
    yaradana emanet girdim mülakata.

    açıklanan 55 kişilik nihai listenin 55.sırasında ismimi gördüm. mucize kısmı bu.
    evraklar toparlandı, istenen belgeler ayarlandı filan, başlayış yapmanız için çağıracağız dediler, başladım beklemeye.
    durdular durdular, tam da doğum günümde çağırdılar, memuriyete girişim doğum günümde oldu. bu da doğaüstü olan kısmıydı.

    kimilerinin beğenmediği, basit, değersiz bulduğu o kıytırık memuriyet benim hayatımı kurtardı. kelepçelerimden, mecburiyetlerimden, ezilmekten kurtardı. o beğenilmeyen üç kuruş maaşım beni zalime minnet etmekten kurtardı. doğum günüm ikinci kez miladım oldu.

    15 yıldır hem doğum günümü, hem mesleğe girişimi kutlarım. doğum günümde aldığım terfim en güzel doğum günü hediyemdir 15 yıldır.
    ekleme: ilk debem. çok teşekkür ediyorum.
    kocamı boşadım. aile evine de donmedim. kardeşimle iletişimi kestim. kimseye minnet etmeden sıfırdan hayatımı kurdum. muhteşem bir hayatim var.

  • bu maç için gençlik ve spor bakanı ile birlikte hakan çelik özel jet ile izlanda'ya gidiyorlarmış. vaktim vardı araştırdım.

    koyduğu fotoğraf;
    https://twitter.com/…lik/status/1138216681036242946

    koyduğu fotoğrafta sadece ve sadece milli takıma destek için gidildiği yazılmış. ayrıca sn. bakan da twitter hesabından "millilerimizin yanında olmak için gidiyoruz" demiş.
    https://twitter.com/…glu/status/1138028261680865281

    fotoğraftaki uçak sanırım tc-cbk kodlu uçak. bu uçak bir gulfstream g550 .
    https://cdn.planespotters.net/…45267_b32eddd16f.jpg

    küçük bir araştırma ile bu uçağın bu uçuş için sadece ve sadece yakıt masrafını araştıralım. bakın uçağın sabit giderleri, havalimanı vergileri, ekip maaşları, uçakta yedikleri içtikleri vs falan değil. sadece ve sadece yakıt masrafı. misalen aşağıdaki sitede verilmiş bilgiye göre konuşalım.
    https://www.sherpareport.com/…t/costs-own-g550.html

    sitedeki bilgiye göre bu uçak saatte 358 galon civarında yakıt tüketiyor ve bir galon yakıt 5 usd. ankara-reykjavik uçuş süresi 5.5 saat alalım. tek yön 10 bin usd bir yakıt masrafı ortaya çıkıyor. bakın daha hiç bir şey dahil değil.

    şimdi girin thy'nin sitesinden istanbul - reykjavik uçuşların fiyatlarına bakın. bu arada istanbul'dan izlanda'ya direk uçuş yok, ancak 1 aktarma ile gidilebiliyor. skyscanner'dan baktığınızda bağlantılı uçuşla 8-8.5 saatlik bir toplam süre çıkıyor. thy sitesinden söyleme sebebim fiyatların anlaşılması. hadi paşalar business uçsunlar. tek yön kişi başı bin-bin yüz dolar'a gidilebiliyor.

    yani iki kişi business class git gel toplam masrafı 5 bin dolar iken, uçağın sadece ve sadece yakıt masrafı 20 bin dolar. ayrıca business class uçuş bedeline bütün masraf dahil iken, şuan belirttiğimiz sadece yakıt masrafı. belirttiğim sitede baktığınızda başka hangi masrafların doğduğunu ve masrafın neredeyse iki katı olduğunu göreceksiniz. ayrıca bu sitede paylaşılan tutarlar 1 sene öncesinin rakamları, güncel bilgilere bakmadım.

    şimdi sorularım şunlar;

    1- sn. bakan ve hakan çelik bu maçı sadece izlemeye mi gitmektedir?
    2- sn. bakanın bu maçı izlemesi elzem midir? milli takıma verecekleri destek nasıl bir destektir yani bir konuşma mı yapacak, ne yapacak yani?
    3- sn. bakanımızın bu maçı izlemekten başka burada yapacağı görüşme varsa bunlar telekonferans vs. yöntemleri ile halledilemez mi?
    4- uçakta başkaları da mevcut mudur ve gitmeleri gerekiyor mu?

    bakın devletin özel uçağı olmasına karşı değilim. özel uçakla uçulmasına da karşı değilim. hatta izlanda özelinde hiç değilim aktarmalı uçuluyor diye. misal çok üst düzey bir toplantı yapılacaktır. ya da atıyorum nato toplantısı vardır. bu uçak 16 kişilik galiba, örn gidecek devlet görevlisi sayısı diyelim 10'dur. ya da misal oradan başka bir ülkeye geçilecektir. yani sonuçta kişi başı tarifeli uçaktan daha ucuza gelecektir. bunu anlarım. ama maç izlemeye özel uçakla gitmeyi anlamıyorum. o gördüğünüz fotoğraf aslında hakan çelik'in halkın vergileri ile selfiesi.

    bakan buraya özel uçakla gidiş masrafını bir spor okuluna harcasa, 10 iyi sporcunun eğitimine harcasa daha iyi olmaz mı? bakan orda diye iki gol fazla mı atacaklar futbolcular anlamadım ki. bakan maç izleyecek diye neden halkın vergisinden belki de 250 bin tl'ye yakın bir masraf yapılıyor? 110 asgari ücretlinin bir aylık geliri bu rakam.

    ilave: thy business class bilet bedelleri de vergi dahil rakamlar. devlet vergi vermediğine göre bin- bin yüz dolar dediğim kısım heralde 600 usd’ye falan gelir.

    maç sonu editi: evet hep beraber bakan takımı desteklesin diye 250.000tl civarında para verdik ve bi güzel yenilip geliyorlar. bakanın totem tutmadı ya da hakan çelik’te bi sıkıntı var.