hesabın var mı? giriş yap

  • karşı tarafı yok sayıp sır olma eylemidir. ikili ilişkilerde konuşarak ya da bir şeyler paylaşarak geçirilen zaman karşı tarafta beklentiye sebep olur. bu bir tür sorumluluk almaktır aslında ve eğer bu sorumluluğu taşıyamıyorsanız karşı tarafa bunu açıkça söylemelisiniz. aksini yapmak sorumsuzluktur. sadece işinizden, annenizden, kardeşinizden, eşinizden, arabanızdan, evcil hayvanınızdan değil; ufacık da olsa hayatına kendi isteğinizle dahil olduğunuz ve kendi hayatınıza da dahil ettiğiniz insanlardan da sorumlusunuz. bir insanın hayatında az da olsa değer görüyorsanız, o değeri yerin dibine batırmayacak şekilde hayatından çıkmayı da bilin; çünkü size değer veren bir insan dürüst ve net bir açıklamayı hak eder. ortadan kaybolmak, bahaneler üretmek gibi belirsizlikler psikolojik şiddettir. iletişim kurmayı, açık olmayı bilmeli ve kimsenin zihnini de kalbini de tahrip etmemeli.

    herhangi bir konuda açıklama yapma ihtiyacı duymadan ghosting durumunu gerçekleştiren kişi için muhtemelen sadece bir seçeneksinizdir ve seçilmemişsinizdir. aksi halde insan yeri geliyor kedisine/köpeğine bile açıklama yapıyor. o yüzden “niye böyle yaptı?” bataklığına düşmeden üstünü çizmek en iyisi olsa gerek.

  • böyle saçma sapan başlıklar açıyorsunuz, bu kadar acımasızlık olmaz yaa, pes...

    etin ne olduğunu araştırdım internetten sizin yüzünüzden. lan böyle bir besin var da bizim niye haberimiz yok, ibneler.

    amk aristokratları!...

  • yalnız kalmayı, kendiyle sohbet etmeyi, o loşlukta kahve içmeyi, o atmosferde müzik dinlemeyi ve özellikle de yağmur sesiyle uykulara dalmayı severler. imkanları olsa güneşin parlaklığını kısıp, akşam ezanını beriye çeker, aydede'nin konuşulanları sıkılmadan dinlemesini isterler.

  • yeşilçam filmlerindeki halkın takımı fenerbahçe'nin geri dönmesini ve en güçlü şekilde karşımıza çıkmasını istiyorum. en klas seviyede ve en yüksek kalitede yarışalım, rekabetimiz ülke futbolunu ihya etsin, iflas ettirmesin şu an olduğu gibi. kardeşliğimizi pekiştirsin. bu duygulardayım.

    6 sene sonra gelen edit: adam pisliğin teki çıktı rıza baba.

  • daha 6 yaşındayken, koskoca berber tarafından "yakışıklı abim gelmiş" şeklinde karşılanıyordum. "yakışıklı abime yastık getirin" deyip altıma yastık bile konuluyordu. buradan yola çıkarak; tanım: dahil olduğum gruptur.

  • 2. lig b kategorisinde başladıyıp uefa kupasında çeyrek finalle noktaladığım 4 yıllık başarılı adana demirspor macerasından sonra, artık kendimi fenerbahçe için hazır hissettiğimi anlayıp kovulan samet aybaba'nın yerine kanaryamın başına geçtikten sonra 3. senemde oynadığım şampiyonlar ligi finali sırasında kardeşimin şaşkın bakışları arasında maça takım elbise giyerek çıkmam, juventus karşısında son 10 dakkaya 3-1 önde girince bi puro yakıp koltuğa yayılmam, şampiyonluğun ardından evin içinde son ses marşlar çalmam, zafer turu için bayrak çıkartıp babamdan arabayı istemem. babamın saçmalama git üstünü değiş deyip beni rencide etmesi.. babama içimizdeki irlandalı demem. gülmekten bana fırça atamaması*